Howto: van dag naar avond make-up


December is een maand die vaak goed gevuld is qua feestjes, borrels en etentjes. Natuurlijk is dat super leuk, maar tussen de bedrijven door moet er ook nog gewoon gewerkt worden. Het zal dus best wel eens voorkomen dat je vanuit je werk meteen door moet naar een borrel of etentje. Maar wat dan? Voor dat etentje wil je wellicht net iets meer uitpakken met je make-up, maar om hiermee om 8 uur ’s ochtends al aan je bureau te zitten is wellicht ietwat overdreven. En dat hoeft ook helemaal niet, want je kunt je make-up prima in de loop van de dag aanpassen. En mocht je geen tijd hebben om even snel langs huis te gaan, neem dan wat spulletjes mee in een toilettas en werk je make-up bij in de toiletruimte.

Tip 1
Als je make-up er al de hele dag op zit dan kan je foundation er niet meer super mooi uitzien. Dep daarom allereerst met een tissue de vettige laag van je huid af. Let op: deppen en niet wrijven.
Als de ergste vettigheid weg is, dan kun je aan de slag met het bijwerken van je foundation en/of concealer. Gebruik hierbij een dun laagje, aangezien er al wat op je huid zit. En dep de foundation of concealer ook in de huid met behulp van je vinger. Vergeet als laatste niet om de foundation weer even lichtjes af te poederen.

Tip 2
Bij een avondmake-up is er niets mis met wat heftigere aangezette ogen. Als je nog geen oogschaduw droeg, dan kun je nog alle kanten op. Ik had al een bronzen oogschaduw op in mijn dagmake-up, dus ik kies er nu voor om in het bruine thema door te gaan. Ik breng wat matte, bruine oogschaduw aan in mijn arcadeboog en vaag dit uit naar boven toe. Op mijn ooglid en onderste wimperrand zet ik een glanzende, donkerbruine kleur op. Ik vaag dit lichtjes uit, waardoor ik een smokey effect krijg.

Tip 3
In sfeerverlichting is een mooie glans hier en daar erg feestelijk en mooi, dus pak je highlighter erbij en breng die aan op de punten van je gezicht die je wilt benadrukken. Denk hierbij aan: binnenste ooghoek, jukbeenderen, cupidoboog, puntje van je neus en onder je wenkbrauwen.

Tip 4
Blush is één van de eerste dingen van je make-up wat slijt. En aangezien je de foundation hebt aangepast en gepoederd hebt, is het geen overbodige luxe wat blush toe te voegen. En dit mag best ietsje heftiger als overdag, aangezien je in sfeerverlichting minder van de blush ziet.

Tip 5
Kies als laatste een mooie lipkleur waar jij je fijn bij voelt. Ik heb hier voor wijnrood gekozen, ik vind dat altijd heel chic. Afhankelijk van het type feestje en je eigen durf kun je ook voor roze, paars, blauw of groen gaan. Heb je al hele heftige smokey eyes gemaakt en vind je het een beetje te veel van het goede? Een mooie, neutrale kleur is uiteraard ook altijd goed.

Pas je haar eventueel nog aan, bijvoorbeeld door een mooie knot. Verander je outfit meteen door een paar hakken aan te trekken en vergeet de accessoires niet. Een spraytje parfum en you’re good to go! Veel plezier 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s