Review: NYX Liquid Suede Metallic Matte

Dat metallic lippen helemaal de trend zijn voor aankomend seizoen had je vast al meegekregen. Bij iedere nieuwe trend probeer ik te bedenken of ik het: a. leuk vind, b. hoe vaak ik het zal dragen, c. heb ik al iets dergelijks in mijn collectie en als ik het echt leuk vind dan komt d. hoeveel gaat het me kosten en heb ik dit ervoor over…
Want ja, laten we wel wezen: een mens kan misschien op den duur ook genoeg hebben…Heel misschien dan hé 😉
Maar goed: deze trend vind ik toch wel heel mooi en als ik dan ook nog eens een budgettopper kan vinden dan is het al helemaal leuk. En daarnaast heb ik ook het excuus ‘dan kan ik het reviewen voor mijn blog’ gebruikt, haha. Dus bij deze: een review van de NYX Liquid Suede Metallic Matte.

Er zijn in totaal 12 kleuren verkrijgbaar van deze vloeibare lippenstift. De liquid suede-lijn kent ook andere afwerkingen, zoals een matte versie. Die zijn dus net een beetje anders. Maar de metallic-lijn heeft dus 12 kleuren waarvan ik er drie heb aangeschaft. De kleuren zijn heel gevarieerd, waardoor er echt voor iedereen iets tussenzit. Maar de kleuren zijn niet voor neutrale mensen, want door de metallic glans vallen de kleuren meer op. De kleuren zijn verkrijgbaar bij de Douglas (ook via de website) en in de NYX winkels in Amsterdam, Rotterdam of elders. Je betaalt €8,35 voor 4 milliliter, wat een hele nette prijs is. En laten we wel wezen: ik betaal liever wat minder voor 4 milliliter, wat ik helemaal op gebruik dan meer voor een grotere hoeveelheid die ik niet opmaak. Maar ik koop ze natuurlijk ook voor hun metallic afwerking, dus kijk je mee of die te zien is?

Kleur 1: Exposed
Als eerste de kleur Exposed. Dit is de lichtste kleur uit het hele assortiment. De lippenstiften zitten trouwens in een plastic tube en hebben een handige applicator. Ik dacht eerst dat de tube doorzichtig was, maar dat is niet het geval. Je kunt dus niet zien hoeveel product er nu inzit.
De lippenstift droogt helemaal op en geeft vervolgens niet meer af. Drinken is geen probleem voor deze kleur, bij eten vervaagd de binnenste mondrand een beetje. Maar vanwege de lichte kleur valt dat niet super op.
Ik vind deze kleur apart, maar wel erg mooi. De metallic glans is ook zeker goed zichtbaar bij deze.

Kleur 2: Buzzkill
Tsja, als het roze is dan heb je me al voor de helft gewonnen haha. Deze fel roze kleur is zeker een showstopper. Het gaat bijna richting fuchsia. In eerste instantie lijkt deze ook een mooie metallic glans te hebben, maar eenmaal aangebracht op de lippen vind ik de glans tegenvallen. Heel fijn zie je kleine zilveren glittertjes. Dit worden er meer wanneer je de lippen over elkaar wrijft. Maar het metallic effect blijft matig. Wel blijft deze kleur ontzettend goed zitten. Hij vlekt zelfs je lippen: ik moest veel moeite doen om het eraf te halen. Voor een etentje is dat een voordeel, ’s avonds is het even wat minder fijn (lees: je hebt je lippen meteen een scrubbeurtje gegeven).
Ondanks het minimale metallic effect vind ik het wel een prachtige kleur overigens.


Kleur 3: Biker babe
Deze kleur was liefde op het eerste gezicht. Ik vind dieprode kleuren altijd zo chic staan en voel me altijd erg zelfverzekerd met zo’n kleur op. Bij de swatch op mijn hand was ik nog niet zo onder de indruk, maar de foto’s hieronder zeggen genoeg toch? Wat een plaatje! Ik heb het over de lippenstift nog steeds trouwens 😉
Bij deze kleur zie je de metallic finish gelukkig wel. De kleur droogt ook goed op, maar blijft niet zo stevig zitten als buzzkill. Je zult bij een etentje dus zeker rekening moeten houden met bijwerken. Gelukkig laat de lippenstift dit goed toe en gaat de kleur niet raar doen bij een tweede laagje. Ik vind dit ook een prachtige kleur voor kerst.

Eindconclusie?
Het metallic effect is niet bij iedere kleur even goed zichtbaar. Ik weet natuurlijk niet hoe dit bij de andere negen kleuren is, dus als je echt metallic wilt moet je dit goed uitzoeken van te voren.
Maar op dit minpuntje na ben ik echt super enthousiast! De kleuren zijn mooi gepigmenteerd, laten zich makkelijk aanbrengen, blijven goed zitten, drogen de lippen niet uit, hebben een nette prijs en zijn makkelijk verkrijgbaar.
Nu mezelf alleen nog bedwingen niet meer kleuren te kopen…

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s