Fototutorial: Kerst ~ Metallic delight

Met Kerst zo voor de deur kon het natuurlijk niet anders zijn dan dat ik een look met jullie zou delen. Sterker nog: ik heb er twee gemaakt! Waarvan vandaag de eerste online komt. En deze keer is het een fototutorial van een heel gezicht geworden, om je de complete make-up stap voor stap te laten zien.
Voor deze look heb ik twee trends met elkaar gecombineerd, namelijk de metallic-trend met de monochroom-hype (alles in dezelfde kleurstelling). Eens geen glitter (I know, shocking!) maar een andere look die desalniettemin toch heel feestelijk is. Kijk je mee?

Voor deze look heb ik gebruik gemaakt van de Liquid suede metallic matte lipstick van NYX, waarvan je de review hier kunt lezen. Maar deze look kun je natuurlijk met iedere andere metallic kleur maken.
Door de kleurkeuze in de koper/oudroze familie te houden is de look redelijk rustig en monochroom. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een mooie winged liner te doen of een andere lipkleur te gebruiken. Make-up is bedoeld als iets creatief, dus maak er vooral je eigen ding van.

Stap 1
Als eerste is het belangrijk om je gezicht voor te bereiden op make-up. Maak je gezicht schoon en breng een oog- en dagcrème aan die je huid lekker hydrateert. Ook kun je kiezen om een primer aan te brengen onder de look.

Stap 2
Breng je foundation en concealer aan. Ik gebruik een dekkende foundation omdat ik dat zelf gewoon het mooist vind maar een natuurlijkere foundation kan natuurlijk ook. Door de dekkende foundation gebruik ik alleen nog wat concealer onder mijn ogen. En vergeet niet de foundation lichtjes af te poederen zodat die zo lang mogelijk blijft zitten.

Stap 3
Teken je wenkbrauwen bij. Ik gebruik altijd een potlood in twee tinten (licht aan de binnenkant, donkerder aan de buitenkant) en vervolgens ga ik er nog overheen met een poeder. Op die manier gaan mijn wenkbrauwen geen kant meer op.
Ook wanneer je van nature iets vollere wenkbrauwen hebt, is het mooi om toch nog even aandacht aan je wenkbrauwen te besteden. Al is het alleen een beetje wenkbrauwgel toevoegen zodat de haartjes netjes blijven.

Stap 4
Met een oudroze oogschaduwkleur maak ik mijn arcadeboog wat dieper. Dit doe ik met een fluffy kwast en ik breng de kleur zachtjes aan. Ik veeg heen en weer om een mooie overgang te maken en bouw te kleur op die manier op.
Tip: het naked 3 palette heeft goede kleuren voor deze look.

Stap 5
Echt, deze ooglook is eigenlijk super simpel, want met dezelfde kleur ga ik ook langs mijn onderste wimperrand. Ik verbind te kleur aan de buitenkant met mijn arcadeboog en kleur ook mijn buitenste ooghoek met de kleur in.
Onder mijn wimpers werk ik met een puntige kwast, zodat ik de kleur precies aan kan brengen.

Stap 6
Ik pak een platte oogschaduwkwast en hiermee dep ik een koperen oogschaduw op mijn bewegend ooglid. Ik vervaag dit richting mijn buitenste ooghoek, zodat het overloopt in de oudroze kleur. Door te deppen krijg je de meeste pigmentatie en de minste uitval van oogschaduw.

Stap 7
Ik pak de metallic lippenstift erbij en ik dep wat van die kleur bovenop de koperen oogschaduw. Ik doe dit gewoon met mijn vinger. Ook hierbij is deppen belangrijk, anders vaag je de kleur eronder weg.

Stap 8
Dan een laagje mascara (onder en boven). Ik gebruik bij deze look geen nepwimpers, dat vind ik niet nodig en zou zelfs zonde zijn van de mooie metallic kleur op de ogen.

Stap 9
Om een beetje diepte in mijn gezicht te krijgen gebruik ik een contourpoeder. Deze gebruik ik op mijn voorhoofd, onder mijn jukbeenderen en een beetje op mijn kin. Door de dekkende foundation zijn ook de natuurlijke schaduwen namelijk een beetje weggevallen en hierdoor breng je die weer terug en wordt je gezicht wat meer drie-dimensionaal.

Stap 10
Om in de monochrome trend te blijven gebruik ik een oudroze blush die ik aanbreng op mijn wangen. Ik zet de blush wat meer naar achteren toe en gebruik hiervoor een schuin afgesneden kwast.

Stap 11
Hoewel we geen glitter gebruiken, kan een beetje glans geen kwaad (zeker niet met Kerst). Dus ik pak een highlighter en die gebruik ik onder mijn wenkbrauwen, mijn binnenste ooghoek, het puntje van mijn neus, de cupidoboog en op mijn jukbeenderen. Sommige mensen zouden zeggen ‘Dat is toch bijna heel je gezicht’, maar nee zo erg is het net niet 😉

Stap 12
Maak de look af door de metallic lippenstift ook op je lippen aan te brengen en dan is de look compleet.

Zo zie je maar dat je deze Kerst helemaal niet per se los hoeft te gaan met glitter om toch een mooie feestlook te kunnen maken. Dus als glitter niet zo jouw ding is, dan is dit wellicht een look voor jou.
Ik vond het in ieder geval weer heel leuk om te doen en wil jou bedanken voor het lezen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s