Fototutorial: Kerst ~ Christmas lights

Whoop whoop, het is bijna Kerst jongens! Sterker nog, vanavond is het alweer kerstavond. Ik vind het altijd een leuke tijd, met die lichtjes in het donker. Het maakt de koude, donkere dagen een beetje sfeervol. En laat die lichtjes nu net de inspiratie zijn voor deze look, want ook je ogen mogen stralen deze Kerst.

Oké, ik zal eerlijk toegeven dat deze look niet voor muurbloempjes is. Het is creatief en opvallend, maar I love it! Ik zou zo niet naar mijn werk gaan nee, maar voor een Kerstborrel of -feest is het wel een optie. Je moet wel even tijd uittrekken om deze look te maken, maar vervolgens blijft deze look lang mooi. En je hebt gegarandeerd een goede gesprekstarter 😀 Daarnaast is dit een goede look om je vaardigheden op make-up gebied een beetje te oefenen en verdiepen en het levert een mooie Instagram-foto op. Enfin, genoeg gekletst, op naar de look.

Stap 1

De look begint met de basismake-up. Mijn foundation en concealer heb ik dus al gedaan en ook mijn wenkbrauw heb ik al bijgetekend met potlood. Dit heb ik vervolgens met poeder gefixeerd.
Onder de foundation heb ik trouwens wel een laagje oogschaduwbasis aangebracht, zodat de look lang mooi blijft en de oogschaduw goed gepigmenteerd overkomt.

Stap 2

Met een lichtgroene kleur en een grove kwast maak ik een overgang tussen mijn arcadeboog en wenkbrauw in. Dit helpt me straks de donkere kleuren te blenden en zorgt voor een mooie overgang. Het hoeft niet perfect te zijn, maar de kleur moet wel duidelijk zichtbaar zijn.

Stap 3

Met een precieze kwast breng ik een donkergroene oogschaduw aan in mijn arcadeboog. Ik houd de meeste pigmentatie aan de buitenkant en ben zuiniger richting de binnenkant van mijn oog.

Stap 4

Vervolgens pak ik een blendingkwast en hiermee ga ik over de randen van de kleuren heen. Ik blend de kleuren richting mijn wenkbrauw uit en ik zorg voor een mooie overloop. Dat betekent dat ik zo nu en dan ook opnieuw wat kleur aanbreng omdat de kleuren te veel vervaagd zijn, en vervolgens blend ik weer. Net zo lang totdat ik tevreden ben met de overloop.

Stap 5

Op mijn ooglid breng ik met een platte kwast een licht glanzende gouden kleur aan. Ik doe dit tot de rand van mijn arcadeboog.

Stap 6

Met een donkergroene eyeliner (of in mijn geval een liquid lipstick) maak ik een eyeliner met wing.

Stap 7

Met een zwarte vloeibare eyeliner maak ik het snoer van de lampjes. Ik laat het snoer hier en daar over de groene lijn en soms onderdoor gaan (alsof het snoer er rond gewikkeld is). Ik laat het snoer verder uitlopen dan de groene eyeliner. Ook maak ik langs het snoer kleine streepjes, dat zijn de fittingen voor de lampjes.

Stap 8

De volgende stap is het maken van de lampjes. Hiervoor heb je diverse kleuren eyeliner nodig. Met een precies kwastje teken ik kleine peertjes. Ik heb voor de ouderwetse druppelvorm gekozen, maar je kunt ze ook rond maken als je dat makkelijker vindt. Om de lampjes meer diepte te geven ben ik nog met een witte eyeliner terug gegaan om ieder lampje een klein streepje wit te geven.

Stap 9

In mijn onderste wimperrand breng ik een donkergroen oogpotlood aan. Ik vaag dit uit met de lichtgroene oogschaduw. In mijn binnenste ooghoek breng ik een beetje gele oogschaduw aan, om al het groen een beetje te breken. De gouden kleur van mijn ooglid gebruik ik in mijn binnenste ooghoek als highlighter.

Stap 10

Ik gebruik mascara op mijn bovenste en onderste wimpers. Ik krul mijn wimpers vooraf altijd.

Stap 11

Ik breng een paar nepwimpers aan met lengte. Bij een dramatische, creatieve look staan nepwimpers altijd erg goed en zorgen voor een bepaalde balans in de ogen. En dan is de look klaar.

Zoals gezegd is deze look wellicht niet voor iedereen, maar ik vind dit helemaal geweldig. Een beetje gek en creatief, maar het spreek ook je vaardigheden aan. Het zal zeker een look zijn waarbij veel mensen zich afvragen hoe je het hebt gedaan. En dan verwijs jij ze natuurlijk allemaal naar dit artikel 😉 Haha, grapje, je mag ook de complimenten in ontvangst nemen namens mij hoor!
Ik wens jullie in ieder geval allemaal een hele fijne Kerst!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s