Fototutorial: Oud & Nieuw ~ Shooting star

Kerst is alweer enkele dagen achter ons. Zelf heb ik een gekke Kerst gehad, omdat ik voor het eerst weg was met de Kerstdagen. We zaten in de Ardennen. Doordat je minder verplichtingen hebt, geen tv en minder versiering, had ik minder Kerstgevoel. Maar ondanks dat heb ik toch heel erg genoten: even helemaal niets moeten. Heerlijk! We hebben leuke dingen gedaan en het gezellig gehad met elkaar (lees: mijn ouders, mijn man en ik). Ik hoop dat jullie ook een fijne Kerst hebben gehad.
Maar goed, nu Kerst dus achter ons is komt de volgende feestdag er alweer aan: Oud & Nieuw. Zelf heb ik altijd minder met deze dag, ik vind Kerst gewoon veel leuker. Vuurwerk is ook niet zo mijn ding, ik durf sterrenregen net aan 😉 Maar ik vind het wel mooi om naar te kijken, siervuurwerk dan he…Die schieten naar de lucht, richting de sterren. En hierdoor is deze look tot stand gekomen, die ik dan ook maar toepasselijk ‘shooting stars’ heb genoemd. Kijk je mee?

Deze look kun je dragen naar een leuk feest, maar ook als je het met familie of vrienden viert en gewoon iets extra’s wilt doen. Door de grijze tonen blijft de look nog redelijk neutraal, maar de strass-steentjes geven die leuke twist. Ik laat je stap voor stap zien hoe ik het heb gedaan.

Stap 1

Ik begin met een ‘kaal’ oog. Ik heb mijn basismake-up gedaan (foundation en concealer) en ik heb mijn wenkbrauwen bij getekend. Verder heb ik wel een oogschaduwprimer gebruikt onder mijn foundation.

Stap 2

Met een donkergrijze oogschaduw kleur ik de buitenste hoek van mijn ooglid in. Ik breng de oogschaduw ook aan in mijn arcadeboog en ga hierbij best ver naar binnen toe. Ik zorg er nu voor dat de pigmentatie van de kleur goed is.

Stap 3

Als ik tevreden ben met de kleurpigmentatie, ga ik blenden. Dit betekent dat ik de randen van de oogschaduw ga vervagen, zodat er geen harde lijnen zijn. Ik doe dit met een blending kwast, die ik zachtjes heen en weer beweeg over de randen van de look. Ik vond het ook mooi om een kleine paarse gloed toe te voegen, dus ik heb een beetje paarse oogschaduw opgepakt met mijn kwast en ben dit langs de rand gaan blenden richting mijn wenkbrauw toe.

Stap 4

Er was nog een kaal stukje aan de binnenkant van mijn ooglid en hiervoor heb ik een lichtglanzende zilveren oogschaduw gepakt. In het midden veeg ik deze lichtjes over de grijze kleur heen, zodat het mooi in elkaar overloopt.

Stap 5

Met een blauwgrijze kleur heb ik een eyeliner met wing gemaakt. Deze kleur is van een liquid lipstick, maar mocht je deze niet hebben dan kun je uiteraard ook een andere kleur gebruiken.

Stap 6

Terwijl de eyeliner droogt, kun je de onderste wimperrand opmaken. Ik heb een paars oogpotlood gepakt en hiermee een lijntje langs mijn onderste wimpers gemaakt. Vervolgens heb ik paarse oogschaduw gepakt en deze met een puntig kwastje over de lijn aangebracht, om het een beetje te vervagen.

Stap 7

Dan is het tijd voor de strass. Ik heb de strass opgeplakt door middel van wimperlijm. Glitterlijm is uiteraard ook een optie. Ik heb een dotting tool voor nail-art gebruikt en hiermee heb ik een puntje lijm aangebracht op mijn huid en hier vervolgens het steentje opgedrukt. Op die manier heb ik steentje voor steentje aangebracht, dus je hebt wel even geduld nodig. Ik heb het motief van een shooting star aangehouden.

Stap 8

Tijd voor een laagje mascara, zowel onder als boven.

Stap 9

In de binnenste ooghoek heb ik een zilveren pigment als highlighter gebruikt. Ik heb hieronder ook een beetje lijm aangebracht, zodat het pigment goed blijft zitten.

Stap 10

En als laatste stap heb ik mooie, lange wimpers aangebracht. Ik bevestig nepwimpers altijd met behulp van een pincet. Hiermee plaats ik de wimpers eerst in het midden goed en vervolgens zorg ik dat de hoekjes van de wimpers ook goed zitten.

Met deze look hoop ik dat jij, net als een shooting star, veelbelovend naar een mooi 2018 schiet! In ieder geval alvast veel plezier met deze feestdag en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Fototutorial: Oud & Nieuw ~ Shooting star

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s