Review: Garnier Micellaire reiniging

Terwijl ik dit typ giert de wind langs mijn huis, het lijkt wel herfst. Westerstorm…Als je lekker binnen zit, is het ergens ook best gezellig. Je zou bijna vergeten dat de winter officieel is aangebroken. Dus zit ik hier: theetje, kaarsje aan, poezen in de buurt en mijn hobby uitvoeren: bloggen. Ik ben tevreden. Klinkt dit goed? Pak gerust ook een thee of iets te snacken, snoozle op de bank met een dekentje en lees dan verder want vandaag geef ik je een review over de micellaire reinigingslijn van Garnier.
Ik gebruik al een hele tijd het micellaire reinigingswater van Garnier in mijn verzorgingsritueel en toen het laatst op was, ging ik naar de winkel om nieuwe te halen. Eenmaal daar zag ik dat het assortiment was uitgebreid en dat er ook reinigingsgel bijgekomen is. Aangezien mijn face wash bijna op was, wilde ik ook dat wel uitproberen van Garnier.
Je kunt kiezen uit drie lijnen micellaire reiniging, namelijk voor de gevoelige huid, de gevoelige & gemengde huid en voor langhoudende en waterproof make-up. Ik heb gekozen voor de lijn voor de gevoelige huid, aangezien ik dat heb en zeker in de winter. In de winter is mijn huid ook wat droger, dus ik zoek naar een product wat mijn huid schoonmaakt, maar niet uitdroogt.
De producten zijn in de meeste drogisterijen wel te koop, dus makkelijk verkrijgbaar. De prijs van het water is €6,45 en de gel is €5,55. Het is dus wellicht niet het meest goedkope, maar ook zeker niet duur. En uit ervaring weet ik dat je met het micellaire water best een tijdje kunt doen. Ook zijn er vaak aanbiedingen wat betreft Garnier, waardoor je de producten voordelig kunt inslaan.

Op de achterkant van de producten staat precies omschreven hoe je dit het beste kunt gebruiken. Zelf gebruik ik het micellaire water altijd met een wattenschijfje. Ik doe wat van het product op een schijfje en wrijf hiermee over mijn huid. Op die manier haal ik de eerste laag make-up en vuiligheid weg. Vervolgens is het tijd voor de gel. De reinigingsgel zou het beste werken op een licht vochtige huid, waarbij je de gel in cirkelbewegingen in de huid masseert. Vervolgens spoel je dit af met water en dan is je huid schoon.

Natuurlijk ga ik dit uittesten en zoals je ziet draag ik een vol gezicht met make-up. Want ja, als je het gaat testen dan moet je het wel goed doen 😉 De mascara die ik draag is waterproof en ook de lippenstift is watervast dus ik ben benieuwd of dit ook gaat werken. Garnier belooft bij de gel namelijk dat het zelfs langhoudende make-up zal verwijderen.

Stap 1: Micellair water
Ik breng dus eerst het water aan op een wattenschijfje en hiermee ga ik over mijn ogen en gezicht. Ik neem ook mijn lippen mee.

Ik gebruik uiteindelijk drie wattenschijfjes, wat voor mij meestal het geval is tijdens deze stap. En ik draag een behoorlijke laag make-up, dus ik vind drie schijfjes nog best meevallen. Zoals je ziet haalt de reiniging zeker make-up van mijn gezicht af.

Na deze stap ziet mijn huid er zo uit. Zoals je ziet heeft is mijn lippenstift er compleet af. Ook mijn oogschaduw en foundation zijn er goed vanaf gekomen. Het enige waar het weinig effect heeft gehad is bij mijn wimpers, daar zit duidelijk nog mascara op.
Deze stap werkt makkelijk en snel. Ik hoef niet hard te wrijven, maar ga zachtjes over mijn huid. Dat is voor een gevoelige huid wel zo fijn. Mijn huid voelt nadien een beetje droog aan en lijkt nog niet helemaal schoon, maar het is een prime eerste stap.

Stap 2: Reinigingsgel
Dan de tweede stap. Ik maak mijn huid vochtig en vervolgens pak ik wat gel tussen mijn vingers. Wat ik handig vind ik dat het product in een pompflacon zit. Vaak doe ik deze stap namelijk in de douche en dan is het super makkelijk. Er komt een prima hoeveelheid uit. Door de pompflacon ben ik wel benieuwd of je alles uit de verpakking kan krijgen op het laatst, maar dat zal de tijd zich uitwijzen.
Ik wrijf de gel even tussen mijn vingers en vervolgens breng ik hem met cirkelbewegingen aan op mijn huid. Het product gaat heel lichtjes schuimen. Er komt geen geur van het product af, wat heel fijn is, zeker voor een gevoelige huid. Ik masseer het product overal in, ook rond mijn ogen en vervolgens spoel ik het af.

En vervolgens is dit het eindresultaat. De waterproof mascara is er ook grotendeels afgekomen, maar in het vervolg zou ik hier toch nog even een waterproof reiniging voor gebruiken. Dat deed ik altijd al apart, dus voor mij maakt dat niet veel uit maar als je dit te veel gedoe vindt dan kun je wellicht voor de waterproof variant gaan.
Mijn huid voelt zeker schoon, ik zie verder geen enkele make-up resten meer en als ik met een schijfje over mijn huid ga komt er ook niets meer vanaf. Mijn huid voelt super zacht aan. Als ik op de ingrediëntenlijst kijk, snap ik ook wel waarom: glycerine staat hoog op de lijst. Het enige nadeel hiervan is dat het de huid wel zacht doet aanvoelen, maar dat het qua verzorging verder weinig doet. Maar creme smeren moet vervolgens toch nog, dus op zich is het al heel fijn dat het product de huid in ieder geval niet uitdroogt.

Al met al ben ik dus erg tevreden over deze reiniging en ik ga deze producten zeker nog even gebruiken. Het scheelt voor mij toch weer even in de portemonnee en ik ben benieuwd hoe mijn huid reageert wanneer ik het langere tijd gebruik.
Probeer jij wel eens nieuwe verzorging uit of blijf je altijd hetzelfde gebruiken?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s