Persoonlijk: Herstel update

Al 10 minuten zit ik naar mijn beeldscherm te kijken zonder dat ik iets typ. Ik heb ondertussen al wat ontwijkend gedrag vertoont, zoals mijn e-mail bekijken, een to-do lijstje schrijven, instagram checken…je kent het wellicht wel. Waarom? Eigenlijk omdat ik niet zo goed weet hoe ik deze blog moet beginnen, terwijl ik hem wel heel graag wil schrijven. Gek is dat, iets graag willen schrijven maar gewoon niet weten hoe en waar je moet beginnen. Maar het begin is er nu, dus wie weet rolt de rest van het artikel dan zo uit mijn mouw 😉

Ik wilde jullie namelijk weer eens een persoonlijke update geven, want hoe gaat het eigenlijk met mij? Ik heb in de tussentijd wel wat persoonlijke artikelen online gezet, maar delen hoe het met me gaat is echt al even geleden. Ik had er even niet zoveel behoefte aan. Wellicht dat dit ook te maken had met het feit dat het even niet zo goed ging. In oktober en november heb ik echt weer even last gehad van een terugval. Het voelde allemaal zo zinloos, moeilijk en ik had het gevoel dat er toch weinig veranderd was. Ik was onzeker en wist niet of ik het ‘echte leven’ wel aankon en of ik dat wel wou. Het hebben van een eetstoornis heeft namelijk ook zijn voordelen, al klinkt dit waarschijnlijk nog zo gek. Het is soms fijn om je niet met het gewone leven te hoeven bemoeien, omdat je bezig bent met calorieën en sporten. Het is fijn om precies te weten waar je aan toe bent want dat geeft zekerheid, ook al mis je daardoor ook de leuke dingen van het leven. De onzekerheid van het leven wat ik steeds meer ga opbouwen, speelde zeker mee in mijn terugval, want ik heb veel angst: wat als ik het niet kan? Wat als ik het gewone leven eigenlijk niet leuk vind? En hoe ga ik straks om met tegenslagen, heb ik genoeg andere copingsstrategieën?

Blijkbaar had ik deze terugval ook weer even nodig om er vervolgens weer sterker uit te kunnen komen. Soms is het nodig twee stappen terug te nemen om er vervolgens vier vooruit te kunnen zetten. Ik weet zelf niet precies hoe het is gelopen, maar de afgelopen tijd gaat het eigenlijk weer goed. Ik heb zin in het leven, ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen en besef dat het niet altijd makkelijk zal zijn maar dat ik ook veel heb geleerd. Toch maakt het me ook onzeker om te zeggen dat het goed gaat, want ergens vraag ik me af hoe lang dit zal duren. Maar zolang deze positieve vibe er is, probeer ik er ook van te genieten. Het is namelijk een stuk stiller in mijn hoofd wat betreft eten, ik pieker er niet meer 24/7 over. Er is ruimte om over andere dingen na te denken, zoals mijn toekomst en dat vind ik spannend maar ook heel leuk.
Doordat ik me sterker voel heb ik ook besloten enkele stappen te nemen. Zo ben ik gestopt met mijn eendaagse behandeling, omdat ik niet het gevoel had dat dit nog veel hielp. Ik heb gekozen om individuele gesprekken te hebben met mijn behandelaar, om op die manier meer te werken aan punten die voor mij belangrijk zijn. Ook ga ik mijn werk meer opbouwen, zodat ik over vier maanden weer volledig aan de slag ben. En ik ga met een coach kijken naar wat ik nu echt leuk vind om te doen, zodat ik mijn toekomst weer kan vullen met uitdagingen die goed voelen. Uitdaging is namelijk iets wat ik echt nodig heb, ik vind dat fijn.

Dat het nu best goed gaat, betekent overigens niet dat ik al eetstoornisvrij ben. Helaas werkt het niet zo. Daarom ben ik ook nog steeds in behandeling. De stem van de eetstoornis is er nog iedere dag waardoor ik nog vaak twijfel: kan ik het wel, het is vast niet goed genoeg, zou ik dat wel eten, is het niet te veel? Toch is de laatste tijd mijn gezonde kant groter en daar handel ik naar. Soms duurt het nog te lang naar mijn zin, twijfel ik een half uur over een chocolaatje, maar ik doe het uiteindelijk wel. En op die manier hoop ik de twijfeltijd steeds een beetje te verkorten, waardoor ik uiteindelijk die stem doe verstommen. Maar tot die tijd ga ik zo door en als ik heel eerlijk ben, ben ik best een beetje trots op mezelf!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Persoonlijk: Herstel update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s