Review Gellak

Zo nu en dan ga je door fases in het leven. Hebben jullie dat ook? Dat je een hele tijd achter elkaar een bepaald ontbijt eet of een bepaalde ooglook maakt. Ik heb dat ook een beetje met mijn nagels. Er zijn periodes dat ik het super leuk vind om hiermee bezig te zijn en er zijn periodes dat ik er eigenlijk een beetje klaar mee ben. Wellicht verbazingwekkend, aangezien ik echt bekend sta als dat beautymeisje met gelakte nagels (inclusief nail-art).
Ik vind het leuk om te doen, ontspannend ook. Ik ben dan echt in mijn eigen wereldje en dat twee uur lang, want ja zelf nail-art maken duurt nu eenmaal even…En dat vind ik dus echt helemaal niet erg. Maar nu wil het feit dat ik de laatste tijd best wel weer druk bezig ben met allerlei dingen. En dus schiet het nagels lakken er wel eens bij in en daar baal ik dan van. Ik irriteer mezelf aan mijn half afgebladderde nagels, want perfectionistisch als ik ben is dit iets waar ik niet vrolijk van word.
Daarnaast wilde het feit dat door het koudere weer mijn nagelriemen en nagels droger worden en daardoor hecht nagellak minder goed. Met andere woorden: binnen twee dagen zag je de eerste schade al…Grom! Gewoonweg frustrerend, want ik was niet van plan eens in de twee dagen mijn nagels te gaan lakken.
De feestdagen kwamen er aan en ik zou weg gaan met Kerst. Ik zag het al helemaal voor me dat ik ook nagellak mee moest nemen om mijn nagels te kunnen ‘fixen’ als ze niet mooi meer waren. En opeens was ik er zo klaar mee, ik had helemaal geen zin in al dat gedoe. Dus ik besloot om contact op te nemen met mijn oude nagelstyliste en een afspraak te maken voor gellak. Gelukkig had ze nog één plekje en kon ik komen. En aangezien ik nog nooit (shock!) gellak had uitgeprobeerd wilde ik mijn ervaring en mening met jullie delen 🙂

Op woensdag 13 december was het dus zover. Ik ging naar Christianne van Zelst toe, een nagelstyliste met een salon aan huis in Vlissingen. De salon heet Nailzandmore en je kunt haar terug vinden op Facebook en Instagram waar je haar werk kunt bekijken.
Ik ken Christianne al van zes jaar geleden, toen ze net begon als gediplomeerd nagelstyliste en ik nog kunstnagels droeg. Dat is ook de reden waarom ik nog bij haar terecht kon, want eigenlijk heeft Christianne een klantenstop. Voor mij een goed teken, want dat betekent dat ze voldoende klanten heeft en dat die tevreden zijn door steeds terug te komen.
Contact zoeken en krijgen met Christianne is heel erg makkelijk, want via haar social media of mobiel is ze goed bereikbaar. Ik had dan ook binnen no-time een afspraak. Haar salon is gevestigd bij haar aan huis en ze heeft een kamer ingericht met alle benodigdheden. Ik was echt in een snoepjeswinkel beland jongens! Overal kleurtjes en glitters en andere leuke dingen. Ik had meteen keuzestress, want ze heeft zoveel opties. Niet alleen in de kleuren maar ook qua nail-art. Ik heb haar dus een beetje laten helpen met kiezen, maar ik wilde wel iets ‘kerstigs’ en glitter is altijd goed.
We zijn dus gegaan voor een combinatie van rood met goud in een leuke diversiteit en dat is het volgende geworden:
Op mijn duim had ik ook de gouden lak met losse strasssteentjes. Ik vind het detail op mijn middelvinger ook super gaaf, een wolpatroon met een matte poeder aangebracht waardoor je echt textuur krijgt op de vinger.
Ik heb ongeveer anderhalf uur bij Christianne gezeten. Allereerst vijlt ze de nagels en maakt ze je nagelriemen een beetje los. Ze bereidt je nagels goed voor en vervolgens gaat ze aan de slag met de gellak. Tussendoor moet je het steeds laten uitharden in een lamp. Als ze helemaal klaar is verzorgt ze ook je nagelriemen nog. Voor dit alles was ik €32,00 kwijt, dus dat is een zeer nette prijs.
Ik was zelf heel benieuwd naar de draagtijd. Door de feestdagen en een vakantie van Christianne moest ik vier weken met de nagels gaan doen. Zou het mooi blijven? Hieronder de foto’s na vier weken dragen.

Deze foto’s zijn dus na vier weken dragen en dat kun je zien aan de uitgroei. Toch stoor ik me nog helemaal niet aan deze uitgroei, dus wat dat betreft kan vier weken prima.
Op mijn wijsvinger is een grote glitter losgekomen, waardoor de bovenlaag niet helemaal netjes meer zit maar dit valt eigenlijk niet op. Verder is er een strass-steentje los gekomen van mijn duim.
Maar afgezien van dat ziet mijn linkerhand er nog netjes uit.

Aan mijn rechterhand zie je meer schade. Op zich is dit logisch aangezien ik rechtshandig ben en dus veel doe met deze hand. Door een verhuizing was de nagel van mijn duim een beetje afgescheurd, dus deze heb ik wat korter moeten vijlen. En de strass-steentjes konden de scherpe tanden van een labradorpup niet helemaal aan. Verder heeft het vele schoonmaakwerk ervoor gezorgd dat de rand van mijn middelvinger een beetje los kwam. Maar de steentjes en die rand gebeurde pas in de laatste week van het dragen.

Al met al ben ik onder de indruk van de gellak. Met gewone nagellak had ik veel meer problemen gehad, dat weet ik zeker. Vooral omdat ik veel heb gedaan met mijn handen in de vorm van schoonmaken en verhuizen. Daarnaast vond ik het ook wel even lekker om niet iedere week mijn nagels te moeten lakken. Ik hield hierdoor weer even tijd over voor andere zaken.
Mijn eigen nagels lakken vind ik nog steeds leuk om te doen, maar ik denk dat ik voorlopig even kies voor gellak. Gewoon omdat het even lekker makkelijk is. Daarnaast vind ik het ook wel een klein verwenmomentje om dit te laten doen en alleen al daarom kan ik het zeker aanraden 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Review Gellak

  1. Pingback: Gellak als versteviging | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s