Howto: Smokey eyes

In de tussentijd heb ik al een aantal van deze howto-artikelen gepost, maar eentje rondom smokey eyes mistte nog. Wel heb ik al eerder gebruik gemaakt van deze techniek in een fototutorial, zoals hier bij deze herfstige smokey eyes.
Smokey eyes wordt snel als iets moeilijks gezien, maar er zijn meerdere manieren om dit te maken en het hoeft niet moeilijk te zijn. Wel is het een look die wat meer tijd kost vanwege het feit dat je het moet opbouwen. Hierdoor is het minder geschikt voor ’s ochtends voordat je naar het werk moet, maar ideaal voor een leuk stapavondje in het weekend.

Smokey eyes worden in de klassieke zin uitgevoerd met de kleur zwart. Maar vind je dit nu te heftig of heb je daar geen zin in? Goed nieuws, want het kan met iedere kleur die je wilt. Zwart dus, maar ook paars, blauw, groen, bruin, noem maar op. Vaak wordt het wel gedaan met een kleur die je goed kunt opbouwen van donker naar licht, aangezien dat hoort bij een smokey eyes: een donker ooglid met een kleur die vervaagd richting de wenkbrauwen (als een soort rooksluier, vandaag de naam ‘smokey eyes’).
Vandaag heb ik gekozen voor de kleur paars en ik heb verschillende tinten oogschaduw en een paars oogpotlood bij elkaar gezocht. Aan de slag dus!

Stap 1
Bereidt je ogen voor zoals je dat altijd doet. Voor mij betekent dit dat ik mijn foundation en wenkbrauwen gedaan heb en dat ik een laagje primer op mijn ogen heb aangebracht. Je kunt ook kiezen om je foundation als laatste te doen, aangezien je donkere fall-out kan hebben van je smokey eyes. Ook breng ik een huidskleurige oogschaduw aan vanaf mijn wenkbrauwen richting mijn arcadeboog. Dit gaat helpen met het blenden later.

Stap 2
Met een paars oogpotlood teken ik mijn ooglid in. Door middel van een kwast vervaag ik dit richting boven. Je kunt het oogpotlood ook nog verder naar boven aanbrengen als je dat wilt.

Stap 3
Met de middelste tint paars en een redelijk precieze kwast breng ik kleur aan in mijn arcadeboog. Ik geef hierbij ook meteen de vorm aan mijn smokey eyes. Het ziet er nu een beetje raar uit, maar we gaan straks nog blenden. Maar voor deze stap concentreer ik me op de vorm en een goede pigmentatie van de oogschaduw.

Stap 4
Vervolgens ga ik de harde lijn blenden. Ik doe dit door een fluffy kwast te pakken en met ronddraaiende bewegingen en een lichte hand over de rand van de oogschaduw te gaan. Hierdoor vervaag je de oogschaduw en loopt het mooi over.
Wellicht dat het ook wat pigmentatie weghaalt op plekken waar je dat niet wilt. Dan zul je dus weer een beetje oogschaduw moeten aanbrengen en zo ga je heen en weer totdat je tevreden bent over pigmentatie vs. blend.

Stap 5
De donkerste paarse kleur breng ik over het oogpotlood aan op het bewegend ooglid. Ik zorg dat dit overloopt in de arcadeboog. Om een goede pigmentatie te verkrijgen gebruik ik hier een platte oogschaduw voor en breng ik de oogschaduw deppend aan.

Stap 6
Ik blend de donkere kleur en de paarse kleur in elkaar over. Ook pak ik nog een hele lichte paarse oogschaduw op een fluffy kwast en hiermee blend ik de bovenrand van de oogschaduw nog wat meer.

Stap 7
Het zou bij deze look raar staan als je niets met de onderkant doet. Meestal zie je dat de smokey look rondom het oog aangebracht wordt, dus ik gebruik wederom het oogpotlood om een lijntje te zetten langs mijn onderste wimperrand.

Stap 8
Met een dun kwastje en de donkerste oogschaduw vaag ik dit oogpotloodrandje uit en ik zorg dat het aan de buitenkant de bovenkant raakt.

Stap 9
Om de onderkant nog wat meer smokey te maken pak ik de middelste paarse kleur op een klein kwastje en hiermee vaag ik de onderkant nog wat meer uit. Op die manier kun je ook de oogschaduw goed met de bovenkant verbinden.

Stap 10
Bij zo’n donkere ooglook is het altijd wel mooi om de ogen iets te openen door een lichte highlight in je binnenste ooghoek aan te brengen. Heb jij grote ogen van jezelf? Dan heb je dit wellicht helemaal niet nodig en kun je de smokey eye helemaal rondom maken. Maar goed, om het in het paarse thema te houden heb ik gekozen voor een lila, licht glanzende oogschaduw aan te brengen op mijn binnenste ooghoek.

Stap 11
En dan de laatste stap: mascara. Dat is echt onmisbaar (bij iedere look eigenlijk). Mocht je een feestje hebben, dan lenen smokey eyes zich ook prima voor nepwimpers.

En dan zijn je smokey eyes klaar. Vaak zien mensen deze look als iets voor een feestje (en sommigen vinden het dan wellicht nog te heftig). Natuurlijk is het pittig wanneer je bijna nooit make-up draagt en dan ineens deze look. Maar in een zachtere kleur, zoals bruin, kan het ook een stukje subtieler zijn. Toch is het wat mij betreft ook echt een klassieker, die zorgt voor een mooie oogopslag. Het kan je ogen echt doen spreken, vooral wanneer je een contrastrerende kleur kiest. Neem dan voor groene ogen zeker paars, blauwe ogen komen mooi uit met bruin en bruine ogen hebben een goede tegenhanger aan blauw.
Welke kleur je ook neemt, het is wel verstandig om aan de rest van je gezicht ook aandacht te besteden. Een egale huid en wat kleur op je wangen is prima, aangezien je anders ook heel bleek kunt lijken door de heftige ogen. En vaak zie je dat de lippen rustig gehouden worden.
Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s