Review Guerlain Météorites

Gunnen jullie jezelf zo nu en dan een cadeautje? Dat je iets leuks voor jezelf koopt, gewoon omdat het kan. Vaak als ik dit doe is het iets kleins: een leuk shirtje, een product van de drogisterij of een simpel kettinkje. Maar zo nu en dan doe ik mezelf ook iets groters cadeau, iets luxers. Vaak is dit dan een product waar ik al maanden of jaren naar kijk, maar steeds niet doe. Tot het moment daar is dat ik het mezelf ineens wel cadeau doe. Opgetogen ga ik dan naar de winkel, want dat geeft een nog fijner gevoel dan het bestellen via internet. Nog even kijken, voelen en uitkiezen maar.
Ik ben zelfs zo erg dat ik het nog laat inpakken ook, gewoon omdat ik het dan als cadeautje kan uitpakken. Die mevrouw in de winkel weet toch niet dat het voor mezelf is 😉 Ik kan hier echt van genieten, de hele ervaring voordien is al een cadeau van zichzelf. Een paar weken geleden had ik zo’n moment en heb ik mezelf de Guerlain Météorites cadeau gedaan.

De Météorites van Guerlain is echt zo’n product wat al jaren op de markt is. Het product lanceerde in 1987 voor het eerst en is één van de sterproducten van Guerlain. Standaard zijn er vier kleuren leverbaar, voor verschillende huidtinten maar rond kerst komt Guerlain ook ieder jaar met een limited edition. Alhoewel ik die verpakking vaak super mooi vind, paste de kleuren van dit jaar niet echt bij mijn huid. Daarom ben ik uiteindelijk gegaan voor nummer 2 Clair.

Dit product staat echt al drie jaar op mijn verlanglijstje, maar waarom het zo lang heeft geduurd om het aan te schaffen? Tsja, de prijs is daar zeker een onderdeel van want voor dit product betaal je €58,04. Zeker niet goedkoop dus! En dat voor een poeder, want dat is wat het is. Waarom zo duur? Dat heeft vooral te maken met het feit dat de parels handmatig worden gemaakt via een ambachtelijke manier. De parels in diverse kleuren zijn bedoeld om de huid te corrigeren en je gezicht meer effen te maken. De lichtvangende parels zouden voor een mooie, lichte gloed moeten zorgen.

Wanneer je het doosje opendoet, dan is dit de deksel die je ziet. Ik vind het echt prachtig. Het doosje is echt een genot op je make-up tafel. Het ziet er gewoonweg al mooi en luxe uit en ik kan daar echt van genieten als ik ’s ochtends mijn make-up doe. In het doosje zit 25 gram dus dat is wel echt heel veel. Meestal bevatten poeders zo’n 6-10 gram per doosje. Ter vergelijking: MAC transparent finishing powder is €24,00 voor 8 gram dus wat dat betreft is de prijs van Guerlain wellicht toch niet zo gek.

Als je vervolgens de deksel eraf haalt, zie je de parels. De diverse kleuren hebben ook een functie, namelijk paars, om het licht te vatten, roze voor de frisheid en geel/groen om roodheid te verbergen. Van de parels komt een lichte vioolgeur, wat mij een luxe gevoel geeft. Maar als je niet goed tegen parfum kunt, dan is dit wel een tegenvaller denk ik.
Je kan de parels het beste aanbrengen met een poederkwast. Hiermee ga je zachtjes over de parels heen en vervolgens breng je dit strelend over de huid aan. Je kan de parels over je gehele gezicht gebruiken of plaatselijk om de glans in je gezicht een beetje op te halen.

Hierboven heb ik het poeder gebruikt om mijn foundation te fixeren. De poeder laat zich makkelijk aanbrengen en voelt vervolgens zijdezacht aan op mijn huid. Of het mijn huid nu echt doet oplichten en stralen, dat weet ik niet. Maar ik word door het gebruik van dit luxeproduct wel een beetje blijer en daarvan ga je ook stralen, dus indirect werkt het in ieder geval wel haha.

Vervolgens heb ik ook mijn contour, bronzer en blush aangebracht en dit laat zich prima over de poeder heen aanbrengen. Ik heb het idee dat mijn huid echt zacht is van de poeder en daardoor glijden de andere producten erbovenop makkelijk op mijn huid. De pigmentatie van deze producten is echt super.
Helaas heb ik na al deze positiviteit ook een minpuntje. En dat is dat dit poeder voor mij niet genoeg is als fixatie van mijn foundation. Ik had vrij snel last van een vettige huid, waardoor mijn foundation in de lijntjes trok enzovoorts. Ik zou dus, met mijn huid, de foundation eerst moeten fixeren met een ander poeder om vervolgens de glans van Guerlain toe te voegen. Dit heb ik later dan ook gedaan en dat werkte wel prima. Maar goed, dat betekent wel dat je twee poeders moet hebben (wat het dus niet goedkoper maakt). Voor mij als beauty-addict vind ik dat geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat je niet zoveel geld voor dit product over hebt om er vervolgens nog iets anders naast te moeten kopen.

Toch heb ik geen spijt van mijn aanschaf. Is het helemaal wat ik van het product verwacht had? Nee, niet helemaal. Maar toch geeft het mij een luxe gevoel wanneer ik het zie staan op mijn make-up tafel en als ik het gebruik. Ik gebruik het niet iedere dag, waardoor het nog specialer voelt wanneer ik het wel gebruik. De hele ervaring: het doosje, de geur, de kleuren, de kwast over de parels en mijn zijdezachte huid, maakt me gelukkig en dat is voor mij reden genoeg om geen spijt te hebben van deze aankoop.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Review Guerlain Météorites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s