Omgaan met beauty

Op mijn blog deel ik van alles met jullie op het gebied van beauty. Beauty is iets wat ik al heel lang leuk vind. Ik geniet dus ook van beauty, het is mijn hobby. Er was een tijd dat ik beauty ook gebruikte omdat ik me erg onzeker voelde. Ik had het idee dat ik niet mooi genoeg was zonder een laag make-up of een nagellakje. Ik ging dan ook nooit de deur uit zonder een laagje op mijn gezicht, zelfs al ging ik alleen een klein boodschapje halen of naar de sportschool.
En nog steeds kan ik merken dat ik net wat zelfverzekerder ben wanneer ik een beetje make-up op heb. Vooral als mijn huid er iets minder egaal uitziet of als ik wallen heb, vind ik het toch fijn die even te maskeren. Zonder make-up naar mijn werk is dan ook iets wat ik zeker niet snel zal doen. Ik voel me er gewoonweg prettig bij en het staat verzorgd naar mijn mening.
Toch merk ik ook een verandering bij mezelf. Waar ik dus vroeger echt nooit de deur uitging zonder een laagje make-up, durf ik dat nu wel. Ik durf zelfs te zeggen dat ik daar van kan genieten. Het heeft iets bevrijdends om even snel een boodschapje te kunnen halen zonder eerst vijftien minuten kwijt te zijn aan het aanbrengen van make-up. Of om in de sportschool gewoon lekker een handdoek over je zweethoofd te halen, zonder te moeten denken of je make-up nog wel netjes zit.
Ook merk ik dat wanneer ik wel make-up draag ik makkelijker ben geworden. Hiervoor moest ik altijd de meest uitgebreide ooglooks van mezelf maken, maar nu ‘mag’ ik ook gewoon even snel een mascaraatje opdoen en klaar. Dit heeft bij mij zeker voor ruimte gezorgd, want doordat het moeten eraf is heb ik meer ruimte voor creativiteit. Ik kan er dan ook weer enorm van genieten om in het weekend lekker uit te pakken voor een feestje of om creatieve looks te verzinnen en maken voor mijn blog.
Ergens valt die verandering hierin wel te verklaren, aangezien mijn leeftijd hier denk ik ook een rol in speelt. Hiervoor was ik tiener en puber en zoekende in wie je bent. Dit zorgde ook voor experimenten op het gebied van make-up. Vervolgens werd ik adolescent, waarbij je individualiteit meer naar voren komt. Dit was ook terug te zien in mijn make-up. En nu ik achterin de 20 ben, heb ik wat meer rust en kan ik mezelf al meer accepteren zoals ik ben.
Beauty en make-up ontwikkelt zich dus door de loop van de jaren mee met wie je bent. Voor mij zal beauty voorlopig een grote hobby van me blijven, maar of dit zo blijft is uiteraard maar de vraag. En dat is ook helemaal prima. Ik ben wel benieuwd of anderen dit herkennen. Heb jij ook fases qua beauty en make-up?
Het hebben van verschillende fases is dus eigenlijk heel normaal. Het gebeurt je leven lang, op allerlei vlakken en gebieden. Het belangrijkste is dat jij doet wat goed voelt voor jou, of dat nu betekent dat je lekker experimenteert met make-up of niets met make-up doet. You do you en wat anderen daarvan vinden zou niet uit moeten maken. Make-up is ook fun en creativiteit en heeft geen vaststaande regels en dat is wat beauty voor mij zo interessant maakt 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

3 gedachten over “Omgaan met beauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s