Recept: 3x smoothiebowls

Ik ben verre van een foodblogger, maar zo nu en dan post ik wel eens een receptje op mijn blog. Waarom? Gewoon omdat ik dat leuk vind. Ik ben zeker geen ik-neem-iedere-dag-hetzelfde-type. Ik vind nu eenmaal veel dingen lekker en houd ervan om te variëren. Maar natuurlijk heb ik ook zo mijn favorieten en soms kan het gebeuren dat ook ik verval in steeds hetzelfde riedeltje. Laatst besloot ik om hier weer eens een beetje verandering in aan te brengen en aangezien ik fruit bij mijn ontbijt altijd super lekker vind, verdiepte ik me in smoothiebowls. Smoothiebowls zijn eigenlijk gewoon dikke smoothies, gemaakt van fruit en/of groenten. Doordat ze wat dikker zijn kun je ze eten met een lepel, iets wat ik heel fijn vind aangezien ik anders echt niet het idee heb dat ik gegeten heb. En wat ik ook leuk vind is dat je de smoothiebowls kan toppen met allerlei lekkere dingen om het extra lekker te maken. Een goed begin van de dag, met al die vitamientjes die je naar binnen werkt. Hieronder deel ik dan ook drie recepten met jullie van combinaties die je niet zo vaak tegenkomt (want de banaan-bes combinaties kennen we nu wel…).

Een smoothiebowl maken is helemaal niet moeilijk en je kunt eindeloos combineren en variëren. Om de bowl wat dikker te krijgen gebruik ik meestal iets wat uit de vriezer komt. Dit combineer ik vaak met vers fruit en iets van vocht. Dat kan yoghurt zijn, melk, sinaasappelsap of zelfs gewoon een scheutje water. Dit doe ik allemaal in een blender of foodprocessor en dat laat ik draaien tot een dik papje. Dus vul je vriezer met wat lekkere fruit en/of groente en je hebt dit ontbijt in mum van tijd klaar ’s ochtends. Oh en alle recepten zijn voor 1 portie 🙂

Variatie 1: Mango – kiwi- avocado
Ingrediënten: 1 kiwi – 1 stuk mango – handje avocado uit de vriezer – topping naar keuze.

– Schil de kiwi en mango en snijd in kleine stukjes.
– Doe dit in de blender samen met de avocado uit de vriezer.
– Schenk hier een scheutje water bij en laat draaien tot een dik papje ontstaat.
– Schenk in een schaaltje en maak af met je favoriete topping. Ik heb hier alleen wat muesli gebruikt.

Variatie 2: Pompoen – sinaasappel – pecannoten
Ingrediënten: Handje pompoen uit de vriezer – glaasje sinaasappelsap – speculaaskruiden – pecannoten – andere toppings naar keuze.

– Doe de pompoen met de sinaasappelsap en speculaaskruiden in de blender en laat dit draaien.
– Schenk in een schaaltje en doe hier de pecannoten bij en eventuele andere toppings. Ik heb gekozen voor rozijnen en muesli.

Variatie 3: Dadel – appel – pindakaas
Ingrediënten: 1 appel – drie dadels – snufje kaneel – scheutje melk – lepeltje pindakaas – andere toppings naar keuze.

– Ontpit de dadels en week ze vijf minuten in gekookt water.
– Haal het klokhuis uit de appel en snijd in kleine stukjes.
– Doe de appel, geweekte dadels, kaneel en melk in de blender en laat draaien.
– Schenk in een schaaltje en top af met pindakaas. Als je smeuïge pindakaas gebruikt is het handigst, anders kun je het niet goed mengen.
– Strooi er eventueel nog andere toppings over.

Ik hoop dat ik je met deze post weer heb laten zien dat het vaak helemaal niet zoveel extra moeite kost om een ander ontbijtje voor jezelf te maken. Deze ontbijtjes zijn stuk voor stuk voedzaam, vullend (mede door de toevoeging van noten) en snel klaar. En het lepelt makkelijk naar binnen, ook als je niet zo’n ontbijtfan bent.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s