Fototutorial: Winter frost

Het is raar, maar waar: soms kun je van de simpelste dingen inspiratie krijgen. Ik was een tijdje terug de nieuwe banner voor de wintermaanden aan het maken voor mijn blog. En terwijl ik bezig was zag ik dat ijzige blauw en de glinstering van sneeuwsterren en ineens ging er zo’n gloeilampje aan boven mijn hoofd *ping*…Eh, ja ik maak daar dan ook een raar achtergrondgeluidje bij in mijn hoofd, ter illustratie van het moment 😉
Maar goed, een ingeving wil niet altijd zeggen dat daar ook een mooie look uitkomt maar ik moet eerlijk bekennen dat ik tevreden ben over de uitkomst. En ik vond het ook wel weer eens heel erg leuk om een kleurrijkere look te maken, want dat was voor mijn doen echt al weer even geleden. Ik heb deze look gedragen naar een etentje en daarom heb ik uiteindelijk geen nepwimpers toegevoegd. Dat vond ik een beetje too much (ja, zelfs ik kan dat soms vinden), maar als jij een stapje extra wilt dan kun je zeker nepwimpers toevoegen. En nu genoeg geïntroduceerd, laten we eens gaan kijken hoe je de look kunt maken.

Stap 1

Bereidt je oog voor zoals je dat altijd doet. Voor mij betekent dit dat ik een oogschaduwbasis aanbreng en daaroverheen een laagje concealer/foundation aanbreng zodat ik een egaal canvas heb. Mijn wenkbrauwen teken ik ook alvast bij.

Stap 2

Om de oogschaduwkleuren straks goed over te laten komen breng ik een witte basis aan. Ik heb dit gedaan met een wit oogpotlood wat ik meteen op mijn ooglid getekend heb om het vervolgens met mijn vinger een beetje uit te strijken. Maak hiermee een dun laagje, want een te dik laagje kan schuivende oogschaduw tot gevolg hebben en dat willen we natuurlijk liever niet.

Stap 3

Met een lichtblauwe, metallic oogschaduw geef ik kleur aan mijn bewegend ooglid. Ik breng dit aan met een platte oogschaduwkwast op een deppende manier voor de meeste pigmentatie. Ik heb in deze look voornamelijk metallic oogschaduw gebruikt om op die manier het frost-effect te vergroten.

Stap 4

Met een iets donkerdere blauw zet ik een lijntje langs mijn wimperrand. Dit geeft net iets meer diepte straks, wanneer we mascara aanbrengen.

Stap 5

Dan pak ik een paarse kleur en dit breng ik eerst met een precieze potloodkwast aan in mijn arcadeboog en daarboven (richting mijn wenkbrauw). Als ik tevreden ben over de vorm en pigmentatie pak ik een schone blendingkwast en hiermee ga ik over de randen van de paarse kleur. Op die manier vaag ik de rand iets uit waardoor het mooi overloopt richting mijn wenkbrauw.

Stap 6

Om de look minder flets te maken, pak ik een donkerblauwe kleur en hiermee maag ik een soort c-vorm in mijn buitenste ooghoek. Ik vaag dit aan de randen ook een beetje uit, zodat het mooi overloopt in de paarse kleur.

Stap 7

Onder mijn oog gebruik ik dezelfde blauwe kleur en met een precieze potloodkwast breng ik die aan tot ongeveer halverwege. Ik zorg dat de buitenkant doorloopt vanaf de bovenkant.

Stap 8

De blauwe lijn vervaag ik ietsje met de paarse kleur die ik hieronder aanbreng. De paarse kleur breng ik ook verder naar binnen aan.

Stap 9

En dan krul ik mijn wimpers en voorzie ik ze van een goede laag waterproof mascara, zowel onder als boven. Eventueel kun je dus nepwimpers gebruiken, maar het hoeft niet. Verder kun je ervoor kiezen om in de binnenste ooghoek nog een matte highlighter te plaatsen als je dat wilt.

Als je neerkijkt ziet het oog er zo uit:

Zoals ik al zei, heb ik deze look gedragen naar een etentje. Ik heb de look afgemaakt door mijn lippen rustig en nude te houden met een klein subtiel glansje. Ook mijn gezicht heb ik redelijk neutraal gehouden: ik heb een klein beetje contour aangebracht voor de schaduwen in mijn gezicht en ik heb een frisse blush aangebracht voor een gezonde gloed. De gehele look zag er als volgt uit:

Hopelijk heb ik jou met deze look ook weer geïnspireerd tot het maken van een leuke look waarmee je vol zelfvertrouwen de deur uit kan stappen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Fototutorial: Winter frost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s