Howto: Vijf keer winged eyeliner

Winged eyeliner, echt een klassieker in de make-up wereld. Een mooie winged eyeliner staat bijna iedereen. Door de wing omhoog lift het je oog, waardoor deze techniek ook nog eens geschikt is voor vele leeftijden. En dat maakt het tot een klassieker, want het blijft een techniek die je kan blijven toepassen. Natuurlijk kun je gaan voor de klassieke winged eyeliner en in dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je dit doet.
Maar zoals met alle make-up looks: er zijn duizend-en-één varianten mogelijk. Het leuke van make-up is dat je altijd iets nieuws kunt proberen. Bevalt het niet? Dan haal je het er weer af. Op die manier blijf je jezelf uitdagen en het is leuk om eens net iets anders te doen voor bijvoorbeeld een feestje. Wil je nu wel graag eens iets anders, maar heb je geen inspiratie? Niet getreurd, want ik deel in het artikel van vandaag vijf variaties op de winged eyeliner met je 🙂

1. Ingekleurd

Voor deze variant heb je twee kleuren eyeliner nodig. Dit kunnen allerlei kleuren zijn, maar het mooist is wel om kleuren te doen die niet te veel op elkaar lijken. Op die manier wordt het contrast nog groter.
Met één van de twee kleuren maak ik allereerst een winged eyeliner. Als de basisvorm naar mijn zin is, dan ga ik de winged eyeliner wat dikker maken. Dit laat ik eerst goed drogen voordat ik de tweede kleur erbij pak. Hiermee maak ik ook een winged eyeliner maar kleiner dan die er al staat. Op die manier heb je de binnenkant van die kleur ingetekend. Eventueel kun je nog terug met de eerste kleur om de lijnen scherper te maken als dat nodig is. Laat ook dit weer goed drogen voordat je aan de slag gaat met een wimperkrultang en mascara.

2. Stipjes

Zoek alle kleuren eyeliner die je hebt bij elkaar. Je kunt echt allerlei kleuren gebruiken, maar je kan deze look ook beperken tot bijvoorbeeld drie kleuren. Ik heb voor deze look 7 kleuren gebruikt. Met een wit oogpotlood heb ik allereerst een gidslijntje gezet, zodat ik weet waar mijn wing naartoe moet. Vervolgens ben ik met diverse kleuren stipjes gaan zetten zodat ik uiteindelijk uitkom in een winged liner. Natuurlijk kun je dit zo dik maken als je zelf wilt. Zoals je ziet heb ik de vorm redelijk dun gehouden maar als je iets opvallenders wilt kun je hem dikker maken.

3. Multicolor

Je kunt ook gebruik maken van diverse kleuren om een winged eyeliner te maken. Zo heb ik dat gedaan voor deze look die ik voor Koningsdag heb gemaakt.

4. Wrap-around

Deze techniek heb ik laatst ook toegepast in mijn Christmas Lights fototurial. Hierbij lagen de kleuren echter erg dicht bij elkaar waardoor het effect minder goed zichtbaar was. Daarom nu de herkansing, waarbij je goed kunt zien wat de bedoeling is. Het moet lijken alsof er een tweede lijn rond je wing gekronkeld zit. Dit doe je door eerst een winged eyeliner te maken, waarbij de wing van je look best wat verder doorgetrokken mag worden. Vervolgens pak je een tweede kleur en hiermee maak je boogjes rond je wing. Het eerst boogje laat je stoppen bij de wing, het tweede laat je eroverheen lopen en derde laat je weer stoppen. Op die manier lijkt het alsof de lijn rondom gaat.

5. Glitterlijn

Natuurlijk mag een variant met glitter niet missen op mijn blog, dus die heb ik ook gemaakt. Ik heb een dubbele winged liner gemaakt waarbij de tweede lijn gemaakt is van glitter. Hiervoor heb ik eerst een winged eyeliner gemaakt op de standaard manier. Vervolgens heb ik precies daarboven een lijn gemaakt met een dunne kwast en glitter. Ik breng de glitter deppend aan om goede pigmentatie te krijgen en de minste fall-out.

Een artikel als deze laat me altijd weer inzien waarom ik make-up zo leuk vind: de mogelijkheden en variaties zijn eindeloos. Dat maakt make-up zo leuk en persoonlijk en ik houd daarvan! Dus wees niet bang om eens wat te experimenteren en te kijken wat past bij jou. Bedankt voor het lezen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s