Mijn basisverzorging

Make-up en verzorging zijn in principe twee compleet verschillende dingen. Ze staan los van elkaar, maar ergens gaan ze ook hand in hand. Want wie zijn huid goed verzorgd heeft een voordeel bij het aanbrengen van make-up. Dat staat nu eenmaal mooier wanneer het canvas eronder verzorgd en gehydrateerd is.
Mezelf op die manier verzorgen is iets wat ik standaard doe. En niet eens voor de make-up, maar gewoon omdat ik me er prettig bij voel. Op die manier houd ik mijn huid soepel en gezond. Ook wanneer je dus niet van de make-up bent, is het goed om een basisroutine te hebben in je verzorgen. Dit hoeft niet heel veel tijd in beslag te nemen, maar het kan wel een groot verschil geven. Wat ik doe in mijn basisroutine? Lees verder om die vraag beantwoord te krijgen.

Gezichtsverzorging
1. Ik maak mijn gezicht iedere ochtend schoon. Ik doe dit vaak met een beetje micellair water op een wattenschijfje.
2. Breng crème aan. Ik gebruik altijd een oogcreme en een gezichtscrème. Op dit moment gebruik ik een gelcrème die goed hydrateert, aangezien ik merk dat mijn huid droger is met het koude weer en de verwarming binnen.
3. Smeer lippenbalsem op je lippen, zodat je lippen verzorgd en glad blijven. Dit voorkomt kloofjes, die super pijnlijk kunnen zijn.
4. ’s Avonds haal ik altijd mijn make-up eraf. Dit is heel belangrijk, omdat je zo de poriën weer opent en de huid zichzelf kan vernieuwen tijdens de nacht.
5. Smeer nachtcrème en/of serum om je huid een boost te geven. Ik smeer ’s avonds altijd een rijkere crème die gedurende de nacht lekker kan intrekken.
6. Gebruik zo nu en dan een scrub en maskertje. Ik vind het heerlijk om dit te doen en probeer het eens in de week te doen. Op die manier geef je de huid nog net iets meer boost.

Lichaamsverzorging
1. Gebruik het juiste doucheproduct. Stel je hebt een gevoelige huid, let dan op parfum. Zelf heb ik snel een droge lichaamshuid, dus ik douche vaak met een olie aangezien dit de huid meer verzorgd. Gewone douchegels zijn snel uitdrogend, dus heb je een vette huid dan zou je deze weer wel kunnen gebruiken.
2. Wrijf niet te hard. Als je uit de douche komt, dan droog je jezelf waarschijnlijk af. Het beste zou zijn om dit deppend te doen, maar vaak heb ik daar ook niet het geduld voor. Maar zorg er wel voor dat je niet al te hard wrijft, want al die schuring is erg heftig voor je huid.
3. Smeer jezelf in. Ik doe dit na (bijna) iedere douchebuurt. Vaak gebruik ik uiercrème, maar een lekkere bodybutter of olie doe ik ook geregeld. Heerlijk!
4. Vergeet je voeten niet. Ook die smeer ik dagelijks in met crème. Verder ga ik zo’n 5 keer per jaar naar de pedicure om mijn voeten goed te laten verzorgen.

Handverzorging
1. Verzorg je nagelriemen. Door deze soepel te houden en in te smeren met een olie zullen je nagels sterker zijn, minder droog en langer groeien. Dus iedere avond masseer ik ze in met een beetje olie.
2. En ook hier: smeren. Ook iedere avond smeer ik mijn handen in. Dit zit standaard in mijn routine: gezicht schoonmaken en wassen, nachtcrème op, handen verzorgen.

Zoals je wel ziet is het belangrijkste van de verzorging smeren. Smeer hierbij echter wel met producten die passen bij jouw huidtype, want doe je dit niet dan kan het juist tot onzuiverheden leiden. Dit kan betekenen dat je even bezig bent om de producten die goed bij jou werken te vinden. Soms is het dus een kwestie van uitproberen en zien wat werkt. En om het nog moeilijker te maken: je huid kan veranderen door bijvoorbeeld seizoenswisselingen of ouder worden. Huidverzorging moet je dus ook niet zien als iets statisch, maar als iets wat kan veranderen.
Heb jij ook een vaste routine in het verzorgen van je huid? Of vergeet je dit vaak?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Mijn basisverzorging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s