Fototutorial: Budgetproof Carnaval – Clown

Carnaval: de één houdt ervan en de ander vindt het afschuwelijk. Ikzelf ben geen grote carnavalvierder, maar ik kom dan ook niet uit een dorp/stad waar het gevierd wordt. Mijn moeder wel en dus gingen we vroeger altijd naar de optocht kijken. Mijn ouders gingen op zaterdag op stap met mijn ooms en tantes en wij bleven gezellig bij opa en oma logeren. Dat vond ik altijd erg leuk en op maandag ging ik na school nog kindercarnaval vieren. De kinderen in mijn klas vonden dat maar gek, want die kenden dat niet maar ik ben er mee opgegroeid.
Toch vier ik het nu niet echt meer. Waar ik vandaan komt leeft het niet echt. En ik kan wel in een vreemd dorp in de kroeg gaan staan, maar dat is toch ook niet hetzelfde. Het is leuk met een groep vrienden die je kent, maar niet als je zomaar met z’n tweeën bent.
Dat gezegd hebbende pak ik ieder excuus aan om creatief met make-up bezig te zijn en dus is carnaval zeker iets wat ik niet ongemerkt voorbij kan laten gaan. En volgende week is het al, dus de hoogste tijd om een look met jullie te delen.

Zoals de titel al zegt is deze look budgetproof, als in: je hebt er geen andere spullen voor nodig. Ik heb de look ‘gewoon’ met make-up gemaakt, oogschaduw vooral. Dit maakt de look vriendelijk voor de portemonnee aangezien je er geen speciale spullen voor hoeft aan te schaffen. Daarnaast is de look op zich niet moeilijk, maar je moet er even tijd voor maken. En ook wel fijn: als je een primer gebruikt en de make-up fixeert dan blijft de make-up lang goed zitten (wel zo handig voor een stapavondje).

Stap 1

Begin met het voorbereiden van je huid. Zorg voor een goed gehydrateerde huid en breng primer aan over je hele gezicht.

Stap 2

Egaliseer je huid met foundation en/of concealer. Ik vind het fijn om een dekkende foundation te gebruiken, maar als je een lichtere foundation prettiger vind kan dat ook. Probeer alleen roodheid zoveel mogelijk te verminderen.

Stap 3

Met een zwart oogpotlood teken ik eerst de basisvorm onder mijn ogen huid. Ik doe dit lichtjes, zodat ik bij een foutje het nog kan vervagen. Ik probeer te zorgen dat beide kanten zo gelijk mogelijk zijn.
Ideale manier om wallen te camoufleren trouwens, deze look 😉

Stap 4

Je hebt voor deze look twee felle kleuren oogschaduw nodig (en eventueel lichtere tinten om te blenden). Ik kies voor roze als mijn eerste kleur en deze breng ik in een driehoeksvorm aan rond het driehoek wat ik al getekend heb. Ik ga bij mijn traantje een beetje omhoog en trek de oogschaduw aan de buitenkant wat verder door. Het blenden komt later, maar voor nu maak ik deze basisvorm.

Stap 5

Dan doe ik aan de andere kant precies hetzelfde, maar dan met een andere kleur. Ik heb gekozen voor oranje.

Stap 6

Dan ga ik aan de slag boven het oog. Ook hier teken ik eerst de driehoeken met oogpotlood. Ik maak deze vanaf de arcadeboog naar boven.

Stap 7

Ook deze driehoeken geef ik langs de randen kleur. Ik doe dit met dezelfde kleuren, maar plaats ze wel tegengesteld. Ook hierbij trek ik de vorm van de driekhoek een beetje door. Ik kijk trouwens wel erg ernstig in de laatste foto’s, mijn serieuze-make-up-modus stond aan geloof ik…

Stap 8

Tijd om de driehoeken in de kleuren. Ik heb hiervoor zwarte oogschaduw gebruikt, maar eyeliner zou ook kunnen (werkt ook preciezer). Ik heb een klein kwastje gebruikt en de oogschaduw deppend aangebracht. Aan de boven en onderkant van de driehoeken heb ik nog een bolletje gemaakt.

Stap 9

Ik had de zwarte oogschaduw nog vast, dus heb gelijk een rond neusje getekend. Om deze wat meer leven te geven heb ik met een witte eyeliner een glanslijntje gezet. Ook ben ik met wat zachtere tinten roze en oranje langs de randen van de driehoeken gegaan om ze grof te blenden.

Stap 10

Tijd om de ogen af te maken met dramatisch lange nepwimpers. Dit geeft de look echt dat beetje extra en zijn eigenlijk onmisbaar. In mijn onderste waterlijn en binnenste ooghoek heb ik trouwens nog een lichte oogschaduw aangebracht. Dat zie je op de volgende foto, want ik ben van die stap een foto vergeten te maken…

Stap 11

Met een zwarte liquid lipstick maak ik de bovenste rand van mijn lippen. Ik doe dit allereerst door mijn natuurlijke liplijn te volgen. Aan de buitenhoeken trek ik de glimlach extra lang door en ik breng heb terug naar binnen richting mijn onderlip.

Stap 12

Ik maak mijn lippen af met een paars/roze liquid lipstick. Hiermee vul ik mijn boven- en onderlip in. Ik zorg dat dit een beetje overloopt in de zwarte kleur en ik zet ook nog een zwart lijntje langs de onderkant van mijn lip.
Vergeet nu niet een fixeerspray te gebruiken, want dan kun je nog langer van je look genieten.

Vind je deze look wel interessant, maar is het niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan ook deze makkelijke luipaardlook van vorig jaar. Of bekijk de tutorials van Halloween (zombie, Venetiaans masker, jaren 80 look). Keuze genoeg in ieder geval 🙂 

Als je het gaat vieren, dan wens ik je in ieder geval veel plezier. Of ben je ook zo’n persoon die gewoon dit excuus aangrijpt om creatief te kunnen make-uppen 😉 ?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Fototutorial: Budgetproof Carnaval – Clown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s