Fototutorial: A rose for Valentine

Terwijl de meeste mensen nog aan het bijkomen zijn van carnaval staat er alweer een volgende ‘feestdag’ voor de deur: Valentijnsdag. Deze dag is de laatste jaren steeds groter geworden naar mijn idee, uiteraard ook door bedrijven die er lekker aan willen verdienen. Ik zie Valentijnsdag altijd maar als een extra reminder om lief te zijn voor de mensen om je heen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet speciaal op die dag.
Wel raak ik door veel feestdagen geïnspireerd voor creatieve looks en daar is deze dag geen uitzondering in. Ik had al een look in mijn hoofd, maar terwijl ik kleuren aan het klaar leggen was hiervoor zag ik ineens een groene kleur en dacht ik aan rozen. Hierdoor heb ik uiteindelijk toch nog een hele andere look gemaakt als dat ik van plan was, haha. Maar het pakte gelukkig goed uit, naar mijn mening dan, want ik vind de look erg leuk geworden. Wellicht niet helemaal iets om te dragen naar je eerste date – alhoewel, als je dat wilt is daar natuurlijk ook niets mis mee 😉 – maar wel leuk als je in een winkel iets moet promoten voor deze dag of op school een Valentijnsactie houdt 🙂

Stap 1


Ik begin met een oog waar ik oogschaduwbasis op heb aangebracht. Vervolgens dek ik dit af met een laagje foundation of concealer, zodat ik echt een blank canvas heb. Ook teken ik mijn wenkbrauwen alvast bij.

Stap 2

Met een fel roze kleur definieer ik mijn arcadeboog. Ik heb dit gedaan door recht in een spiegel te kijken en de oogschaduw net boven de vouw van mijn oogkas geplaatst. Ik heb me allereerst gefocust op het verkrijgen van de juiste vorm en goede pigmentatie.

Stap 3

Als ik tevreden ben over de vorm ga ik de harde lijn van de roze oogschaduw vervagen. Ik pak hiervoor een fluffy kwast en in dit geval heb ik ook een beetje perzikkleurige oogschaduw gebruikt om zachtjes langs de randen aan de brengen. Op die manier loopt de roze kleur mooi over. Zoals je zit is de kleur dus donkerder bij mijn arcadeboog en loopt die zachtjes over richting mijn wenkbrauw. Ook heb ik de kleur helemaal aangebracht tot mijn binnenste ooghoek.

Stap 4

Op mijn bewegend ooglid wil ik een lichte kleur aanbrengen en hiervoor breng ik eerst een beetje wit oogpotlood aan zodat het contrast met de arcadeboog groter wordt.

Stap 5

Ik dep een licht roze kleur met een platte oogschaduw kwast op de witte basis om het te fixeren.

Stap 6

Ik pak een groen oogpotlood en hiermee maak ik een lijntje langs mijn onderste wimperrand. Ik trek te lijn aan de buitenkant ver door, alsof ik een wing maak maar dan vanaf de onderkant. Ik probeer deze lijn in een puntje uit te laten lopen. Dit wordt de steel van de roos.

Stap 7

Ik fixeer de lijn met een groene oogschaduw, dit doe ik met een puntig kwastje zodat ik precies kan werken. Ook zet ik een lijntje in mijn binnenste waterrand met een donkergroen oogpotlood.

Stap 8

Met een bordeux-kleurig oogpotlood maak ik een grote stip aan het uiteinde van de groene lijn. Ik fixeer dit met wat oogschaduw in dezelfde kleur.

Stap 9

Met een roze eyeliner zet ik c-vormige lijntjes in de rode stil. Ik zet ze om en om, zodat ik een rozenpatroon krijg.

Stap 10

Voor meer diepte in de roos herhaal ik bovenstaande stap met een witte eyeliner.

Stap 11

Ik maak met de groene oogpotloden nog een paar blaadjes aan de steel. Ik maak een druppelvormig blaadje van de lichtgroene kleur en met de donkere kleur zet ik er een klein streepje in zodat er meer diepte ontstaat.

Stap 12

Dan is het tijd voor mascara. Ik krul mijn wimpers van de voren en ik gebruik, zoals altijd, waterproof mascara.
Sorry trouwens dat deze foto anders is qua belichting. Ik werk het liefst met natuurlijk licht en op de dag dat ik dit deed was het bewolkt. Maar bij deze foto kwam de zon ineens tevoorschijn waardoor het licht een stuk warmer is ineens…

Stap 13

Ik vond dat deze look wel dramatische nepwimpers verdient dus ik heb nepwimpers opgeplakt die behoorlijk lang zijn en een aparte vorm hebben. Ik vond het wel grappig staan bij deze look.

En heb je nu nog een idee nodig voor de lippen? Dan is dit wellicht iets: een rode en roze ombré. Kun je natuurlijk ook los van de ooglook dragen.

Stap 14

Ik begin met neutrale lippen. Ik heb er een beetje foundation over gedaan om mijn natuurlijke kleur een beetje te vervagen, maar dit is niet per se nodig. Vooral niet als je goed dekkende lipproducten gebruikt.

Stap 15

Ik pak een dieprode liquid lipstick en hiermee omlijn ik mijn lippen. De buitenkanten van mijn lippen kleur ik ook in met deze kleur.

Stap 16

Voor de binnenkant pak ik een roze liquid lipstick en hiermee kleur ik de binnenkant in.
Vervolgens pak ik een lippenseeltje en hiermee ga ik over de randen heen zodat de kleuren wat beter in elkaar overlopen en ik dus het effect krijg zoals op bovenstaande foto.

Ik vond het echt leuk om deze look te maken. Vooral omdat ik ook kleuren heb gebruikt die ik niet zo heel vaak pak in mijn alledaagse make-up routine. Maar roze is eigenlijk hartstikke leuk, dus wellicht moet ik dit toch weer eens wat meer gaan doen 😉
En ik wens jou natuurlijk een fijne Valentijnsdag toe. Mocht je het niet vieren, dan wens ik alsnog een fijne dag toe! Bedankt voor het lezen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

5 thoughts on “Fototutorial: A rose for Valentine

  1. Pingback: Behind the scenes: hoe maak ik een fototutorial? | Sweetlooks

  2. Pingback: Fototutorial: Vogue smokey eyes | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s