Behind the scenes: hoe maak ik een fototutorial?

Toen ik laatst bezig was met het maken van mijn Valentijnslook – heb je hem al gezien trouwens? – bekeek ik de rommel die ik had gemaakt eens van een afstandje. Ik bedacht me dat jullie dat als lezer eigenlijk helemaal niet meekrijgen. Dat is eigenlijk behind the scenes. En zelf ben ik eigenlijk altijd wel nieuwsgierig naar dat soort dingen en zo was de basis voor dit artikel geboren 🙂 Ik neem jullie vandaag dus een beetje mee in het proces van het maken van een fototutorial.

Het begint eigenlijk allemaal met een idee. Een idee voor een artikel of een look. Soms krijg ik door de gekste dingen inspiratie, zoals een kleur, een outfit of een stuk fruit (ja, dat is echt gebeurd). Het gebeurt ook dat ik iets zie op televisie of in een magazine, een look die ik heel mooi vind bijvoorbeeld. De ene keer is mijn inspiratie dus een beetje vaag en abstract en de andere keer heb ik meer concrete voorbeelden. Toch probeer ik altijd zelf mijn draai aan een look te geven.
Vaak bedenk ik een look grofweg in mijn hoofd. Ideeën die nog een beetje te vaag zijn om echt een look mee te maken, maar die ik wel interessant vind die noteer ik in een boekje. En looks die ik in mijn hoofd heb, die plan ik in. In een boekje heb ik voor mezelf een soort agenda gemaakt. Als ik een artikel heb gemaakt en geschreven dan geef ik het een kleurtje.

Als de look is bedacht en ingepland, dan ga ik de look zelf maken. Ik probeer dit overdag te doen aangezien je dan gebruik kunt maken van natuurlijk licht. Dit is toch altijd wel mooi. In de winter betekent dit dus wat strakker plannen dan in de zomer.
Als ik een fototutorial maak van een hele look dan kan ik uiteraard maar één look tegelijk maken. Als ik een fototutorial van een ooglook maak, dan maak ik vaak twee looks naast elkaar. Ik zet een lekker muziekje op, zorg dat ik wat te drinken heb en ga op het gemakje aan de slag. Zonder te blikken of blozen kan ik zo twee uur verder zijn, gewoon lekker tutten op het gemakje 🙂 Heerlijk vind ik dat. Tussendoor maak ik natuurlijk steeds foto’s van de look.
Ik doe dit staand, bij mijn wastafel. Ik doe eigenlijk altijd mijn make-up op die manier. Mijn werkruimte ziet er vervolgens ongeveer zo uit:
Als ik klaar ben met de look, importeer ik de foto’s op mijn computer. Ik controleer de foto’s en selecteer meteen degene die ik ga gebruiken. Deze zet ik in een aparte map.
Vaak ruim ik dan eerst mijn spullen op, zodat het weer een beetje netjes is. Ik stop alle producten weer waar ze horen en was mijn kwasten uit.
Soms heb ik een look gemaakt en ga ik ’s avonds nog weg, dan laat ik de make-up zitten. Maar bij ooglooks is dit eigenlijk nooit het geval, dan haal ik de make-up eigenlijk vrij snel weer van mijn gezicht af. En ja, dat vind ik ook wel eens zonde. Maar ik kan moeilijk zo de deur uit:
Vervolgens neem ik meestal even pauze. Ik ben er dan wel even klaar mee en ik ga vaak dus pas een volgende dag verder met het verwerken en bewerken van de foto’s. Van bovenstaande foto bijvoorbeeld. Ik crop de foto’s en zoom in op het oog. Soms maak ik de foto wat lichter of ik pas wat balansen aan voor de helderste kleuren. Ik gebruik hier vaak de app Facetune voor.

Chrisjan treft dus ook wel eens zoiets aan als hij thuis komt, haha.

En als ik klaar ben met het bewerken van de foto’s dan importeer ik ze weer en ga ik aan de slag met het typen van het artikel. Zodra ik hiermee klaar ben stel ik de juiste datum in en sla ik het op. Ik vink de blog af in mijn agenda en dan is het artikel helemaal af. Vaak ben ik van start tot einde zo’n 3-4 uur bezig met een make-upblog.
Ik hoop dat je het leuk vond om eens te lezen hoe ik zo’n artikel maak. Vaak heb ik helemaal niet door dat er toch best veel tijd in dit soort artikelen zit. Ook omdat ik het gewoon leuk vind om te doen. Gelukkig maar 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Behind the scenes: hoe maak ik een fototutorial?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s