Fototutorial: Vogue smokey eyes

Toen ik bezig was voor Valentijnsdag was mijn originele plan een mooi datelook te maken voor een romantisch uitje. En als tegenhanger wilde ik een anti-Valentijnsdaglook maken, een stoere look voor wanneer Valentijnsdag gewoon niet je ding is. Maar eenmaal begonnen paste ik mijn ‘datelook’ aan en werd dat een creatieve look (die je waarschijnlijk niet op je date zou dragen, haha). Toch kon ik het niet laten mijn anti-look ook nog te maken, want het hoeft helemaal niet per se Valentijnsdag te zijn voor deze grungy smokey eyes.

In de titel noem ik ze Vogue smokey eyes, omdat je dit soort looks ook wel op de cover van dit modeblad ziet. Een beetje grungy, edgy maar toch nog net draagbaar. Desalniettemin zal dit geen look zijn voor nude-make-upmeisjes, je hebt er wat lef voor nodig. Ik vind deze stoere look wel gaaf, het heeft een soort ‘fuck it’ gehalte. Alsof het je niet boeit wat een ander vind. Dus ik ga je stap voor stap laten zien hoe ik deze look heb gemaakt, voor als je ook een badass-moment wilt hebben ๐Ÿ™‚

Stap 1

Ik begin zoals altijd met een blank canvas. Hiervoor heb ik wat oogschaduwbasis aangebracht en vervolgens een laagje foundation aangebracht over mijn hele oog. Ik heb mijn wenkbrauwen bijgetekend en er ditmaal voor gekozen een beetje dik en blokkig te gaan.

Stap 2

Met een bessenkleurig oogpotlood kleur ik mijn bewegend ooglid in. Ik vaag dit aan de randen een beetje uit. Dit hoeft nog helemaal niet netjes te zijn, maar geeft gewoon een fijne basis.

Stap 3

In mijn arcadeboog breng ik een oudroze kleur aan. Dit gaat me straks helpen met het blenden van de oogschaduw. Ook dit hoeft dus niet super netjes.

Stap 4

Dan ga ik aan de slag met oogschaduw. Ik kies een donkerrode kleur met een paarse ondertoon. Ik breng dit met een fluffy kwast aan vanuit mijn binnenste ooghoek tot mijn wenkbrauw. Vervolgens blend ik dit schuin naar beneden richting mijn buitenste ooghoek. Ik maak dus een soort schaduw vanaf de binnenkant (terwijl je dit normaal vaak andersom doet, vandaar dat de look een totaal ander gevoel krijgt).

Stap 5

Ik breng de oogschaduw ook aan op mijn bewegend ooglid en ik dep een beetje glanzende highlighter in mijn binnenste ooghoek om mijn oog niet helemaal af te sluiten.

Stap 6

Ik breng ook een lijntje met het oogpotlood aan onder mijn oog. Dit blend ik uit met behulp van de oogschaduw. Ik zorg ervoor dat de oogschaduw aan de buitenkant de bovenkant raakt. Ook vanonder breng ik een beetje highlighter aan in mijn binnenste ooghoek. Ook plaats ik een beetje highlighter onder mijn wenkbrauw.

Stap 7

En als laatste krul ik mijn wimpers en breng ik boven en onder een laagje mascara aan.

Deze look kun je uiteraard met iedere kleur maken die je wilt. Ik heb voor roodtinten gekozen in een vrij donkere kleur om het aan te laten sluiten bij Valentijnsdag, maar dat hoeft dus helemaal niet. Door de binnenste ooghoek toch wat lichter te houden maak je de look nog iets draagbaarder.

En dan ben je klaar, ready to kick some ass! Bedankt voor het lezen ๐Ÿ™‚

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s