Fototutorial lootjes #1 ~ Groen en brons

Terwijl ik dit typ zit ik onder een dekentje waar alleen twee handen uitsteken. Net een soort ingepakt eskimootje, haha. Buiten sneeuwt het gewoon, gatsiedarie. Die kou is niets voor mij en als het al maart is, ben ik eigenlijk wel toe aan voorjaar en dan krijg je dit op je dak…Zucht. Achja, gaat vanzelf ook weer over zullen we maar zeggen.
Anyway, dat is niet waarom ik dit artikel ben gaan typen. Ik ben dit artikel gaan typen omdat ik een nieuwe serie voor nieuwe looks voor jullie heb bedacht. Ik merk dat ik mezelf de laatste tijd steeds weer wat meer wil uitdagen, bijvoorbeeld door andere stijlen te maken of andere kleuren te gebruiken. En opeens dacht ik aan lootjes trekken. Het is dan ook altijd een verrassing wat je krijgt. Dus ik ben aan de slag gegaan en heb allerlei kleuren op papiertjes geschreven. Iedere keer als ik een look wil maken, haal ik drie papiertjes uit het bakje en met die drie kleuren moet ik dan een look maken. Ik ben helemaal enthousiast en vind het super leuk om te doen, dus hopelijk vinden jullie het ook leuk om mee te gaan op deze creatieve reis want vandaag deel ik de eerste look met jullie. Met de kleuren lichtgroen, donkergroen en brons deze keer.

Met deze kleuren kwam direct een soort halo-achtige look in mijn hoofd. Dit is een look waarbij je de oogschaduw aan de binnen- en buitenkant donker maakt en in het midden een soort highlight gebruikt. Door de kleuren licht- en donkergroen te hebben kan ik dit ook mooi blenden. Op naar de stap voor stap tutorial 😉

Stap 1

Ik begin zoals altijd met een ‘kaal’ oog. Ik heb oogschaduwbasis aangebracht, foundation en concealer aangebracht, dit afgepoederd en mijn wenkbrauwen ingevuld. Voor sommige mensen zouden dit al heel wat stappen zijn, voor mij is het de basis haha.

Stap 2

Ik breng een lichtgroene oogschaduw aan boven mijn arcadeboog. Dit eerste laagje zorgt ervoor dat ik de andere oogschaduw straks makkelijker kan vervagen.

Stap 3

Dan aan de slag met een donkergroene kleur. En sorry voor de wazige foto, ik had van deze stap geen beter shot helaas…Maar ik breng met een precieze, ronde kwast een donkergroene oogschaduw aan op de binnenkant van mijn oog en op de buitenkant van het oog. Vervolgens verbind ik deze twee vlakken met een lijn in mijn arcadeboog. Bij deze stap richt ik me vooral op de pigmentatie en nog niet op het mooie verloop van de kleur.

Stap 4

Met een lossere, grovere kwast ga ik de lijn aan de boven- en zijkanten vervagen. Ik doe dit door met een schone kwast over de randjes heen en weer te bewegen. Ook herhaal ik deze stap nog eens terwijl ik een beetje lichtgroene oogschaduw oppak met mijn kwast zodat het echt mooi overloopt.

Stap 5

Als ik door het vervagen een beetje te veel van de kleur heb vervaagt, dan breng ik dit opnieuw een beetje aan. Vooral in de arcadeboog kan dat het geval zijn.

Stap 6

Dan pak ik er een bronzen pigment bij en dit dep ik met een platte oogschaduwkast in het midden van mijn ooglid, op de lege plek die er nog was. Ik ga heel zachtjes over de randen heen om het een beetje met het groen te blenden.

Stap 7

Onder mijn oog breng ik eerst de donkergroene oogschaduw aan, zo dicht mogelijk bij mijn wimperrand. Vervolgens ga ik dit uitvagen met de lichtgroene kleur. Ik maak het lekker smokey en zorg dat de oogschaduw de bovenkant weer raakt aan de buitenkant.

Stap 8

Om nog een interessantere twist te geven breng ik ook wat van het bronzen pigment aan in mijn binnenste ooghoek richting het groen.

Stap 9

Dan is het tijd voor mascara. Ik krul mijn wimpers altijd eerst en breng een laagje mascara boven en onder aan. Als je wilt, kun je hier stoppen en dan heb je een prachtige look. Maar je kunt ook nog verder gaan door nepwimpers toe te voegen (zie stap 10).

Stap 10

Wil je de look helemaal glam maken? Dan kun je neit zonder het toevoegen van nepwimpers. Ik heb hier gekozen voor vrij dikke nepwimpers, zodat het brons er net tussendoor spiekt en te zien is als je je ogen neerslaat.

En dan zit deze look erop. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien. Ik ben benieuwd naar mijn volgende uitdaging, dus stay tuned voor meer creatieve looks met kleuren.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Fototutorial lootjes #1 ~ Groen en brons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s