Mijn ochtendroutine (werkdag)

Een fijne start van je dag kan soms echt een verschil maken in je dag. Vroeger bleef ik het liefst zo lang mogelijk liggen om vervolgens te moeten haasten. Gehaast liep ik door het huis, mijn make-up zat niet zoals ik het wilde of ik had geen tijd voor een fatsoenlijk ontbijt. Ik had dan wel heel relaxed 10 minuten meer slaap, maar uiteindelijk was ik hier helemaal niet rustiger door. Tegenwoordig neem ik dus echt even de tijd om wakker te worden en hierdoor ziet de start van mijn dag er al rustiger uit. Ik zit fijner in de auto en ben minder opgejaagd. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn ochtendroutine op werkdagen.

Mijn dagen beginnen niet altijd op hetzelfde tijdstip. Soms ben ik het eerste uur vrij en dan zet ik toch graag mijn wekker ietsje later als wanneer ik het eerste uur moet beginnen. Maar de routine die volgt is wel vaak hetzelfde. Waar ik vroeger dus graag 10 minuten extra slaap pakte, zorg ik nu dat ik ruim op tijd een wekker zet. Vaak gaat mijn wekker al 5 kwartier voordat ik weg moet af. Ik blijf dan vaak nog 10-15 minuten liggen om rustig wakker te worden en heb dan dus nog een uur om me klaar te maken 🙂

Als ik uit bed ben is het eerste wat ik doe mezelf aankleden. Vaak heb ik mijn kleding al een avond van te voren klaar gehangen. Dit scheelt me keuzestress in de ochtend, vooral omdat ik met een duf hoofd het lastig vind een outfit te kiezen.

Hierna loop ik naar de badkamer, want ja ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik moet na een nachtje slapen toch vaak een plasje doen 😉

Vaak knuffel ik tussendoor even met mijn katten. Soms zijn ze al buiten en soms niet, maar meestal zie ik ze ’s ochtends nog wel even en komen ze een knuffel halen of even bij me in de buurt liggen.

Dit gedeelte van mijn ochtend vind ik altijd erg fijn. Ik loop naar een andere slaapkamer, waar we ook een wastafel hebben. Hier staat mijn make-up en verzorging, echt mijn domeintje haha.
Ik zet meestal een video aan via YouTube en maak me vervolgens klaar. Lenzen in, gezicht verzorgen, make-up aanbrengen, deo en parfum opdoen, haar doen, sieraden aan. Dit alles duurt ongeveer 30-40 minuten. Ik zou dit wel sneller kunnen doen, maar daar heb ik geen zin in en ik neem er nu dus ook gewoon lekker de tijd voor. Ik word hier echt lekker wakker van.

Vervolgens is het tijd voor ontbijt. Vaak maak ik doordeweeks havermout met fruit en noten of eet ik yoghurt met fruit en cruesli. Ik drink ’s ochtends altijd een kopje koffie bij mijn ontbijt. Ik ga aan tafel zitten met mijn telefoon en scroll door Instagram terwijl ik eet. Hierna poets ik nog even mijn tanden, pak mijn tas in en doe ik lippenstift op en dan ben ik klaar voor vertrek.

Wat doe jij aan de start van je dag? Ben jij een rustig-aan type of blijf je het liefst zo lang mogelijk liggen?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Mijn ochtendroutine (werkdag)

  1. Pingback: Mijn ochtendroutine (weekenddag) | Sweetlooks

  2. Pingback: Mijn avondroutine | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s