Howto: Mascara aanbrengen

Hoe is het mogelijk? Van alle howto-artikelen heb ik er gewoon nog niet één geschreven over het aanbrengen van mascara. Dit terwijl dit wellicht het meest basic make-up product is wat door de meeste vrouwen wel gebruikt wordt. Mascara geeft je altijd een frisse blik. Daarnaast kun je nog zo’n mooie ooglook gemaakt hebben, zonder mascara ziet het er toch niet helemaal mooi uit. Maar hoe breng je mascara nu eigenlijk aan?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een mascara te hebben. Mascara is er in 1001 vormen: gewone borsteltjes, plastic borsteltjes, waterproof, blauw, zwart, volume, verlengend en noem maar op. Wat het beste pas en werkt voor jou, verschilt natuurlijk per persoon omdat jouw wimpers nu eenmaal anders zijn als die van een ander. Ikzelf gebruik altijd het liefst een zwarte waterproof mascara, aangezien die de krul beter vasthoudt en langer blijft zitten bij mij. Ook gebruik ik het liefst een mascara die zowel lengte als volume geeft, maar dit betekent wel dat het dus van allebei een beetje is en niet van één ding heel veel. Ik vind de mascara’s van het merk Maybelline altijd erg fijn en koop eigenlijk altijd van dit merk.

Naast een mascara is ook een wimperkrultang voor mij onmisbaar. Ik gebruik een wimperkrultang van de Hema. Mocht je de krul extra goed in je wimpers willen zetten dan is een tip om je wimperkrultang warm te maken, bijvoorbeeld met behulp van je fohn. Ik doe dit niet iedere dag, maar bijvoorbeeld wel eens voor bijzondere gelegenheden waarbij ik geen zin heb in nepwimpers.
Door de warmte fixeert de krul in je wimpers beter, net zoals het krullen van je haar eigenlijk. Maar let wel op, want je wimperkrultang is van ijzer en kan dus loeiheet worden. Voel dus even voordat je de wimperkrultang gebruikt, want je wilt je ooglid niet verbranden!


De eerste stap is dus altijd het krullen van de wimpers. Dit doe je nadat je klaar bent met je ooglook. Wanneer je eyeliner hebt gebruikt is het wel belangrijk om te wachten totdat de eyeliner helemaal droog is voordat je de wimpers gaat krullen.
Breng de wimperkrultang zo dicht mogelijk langs de rand aan en knijp de wimperkrultang voorzichtig dicht. Ik knijp de wimperkrultang een paar keer een klein beetje open en dicht om de krul stevig te krijgen.


Dan breng ik de mascara aan. Ik til mijn hoofd altijd richting achteren en kijk schuin naar beneden de spiegel in. Ik zet de mascaraborstel aan de aanzet van mijn wimperhaartjes en beweeg het borsteltje in een zigzaggende beweging van beneden naar boven. Ik herhaal dit enkele keren over mijn gehele wimperlengte. Door de zigzaggende beweging zorg je ervoor dat de haartjes goed gescheiden raken en je alle haartjes goed bedekt.


Dan is het ook tijd voor de onderwimpers en natuurlijk dip ik mijn borstel even opnieuw in de tube voor verse mascara. Ik til mijn hoofd nu naar voren toe en breng mijn mascara vanaf de aanzet richting onderen aan. Ook dit doe ik zigzaggend. Deze stap is helaas niet te doen zonder gekke bekken te trekken, haha. Serieus, probeer maar eens, is niet te doen…

Als het nodig is, breng ik nog wel eens een tweede laagje mascara aan maar dit doe ik niet altijd. Op de foto hierboven kun je wel duidelijk het verschil zien tussen wel of geen mascara. Het oog met mascara ziet er frisser uit, omdat de mascara je ogen nog wat meer opent.

Heb jij nog tips voor het aanbrengen van mascara? Bedankt in ieder geval voor het lezen weer!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s