Fototutorial lootjes #2 ~ Mint, zwart en goud

Twee weken geleden begon ik aan een nieuwe serie om mijn creativiteit wat meer uit te dagen. Door middel van lootjes waar ik kleuren op heb geschreven probeer ik looks te bedenken met kleurencombinaties die ik normaal niet zo snel zou kiezen. De eerste look was nog redelijk makkelijk met lichtgroen en donkergroen, kleuren die natuurlijk makkelijk met elkaar te combineren zijn. Klik hier als je wilt zien welke look ik daarmee gemaakt heb.
Vandaag is het dan de tijdje voor de tweede ronde aan briefjes en daar kwamen deze briefjes uit:
Benieuwd welke look ik hiermee gemaakt hebt? Lees dan snel verder.

Toen ik de kleuren voor het eerst zag kwam meteen een soort jaren 20 of Great Gatsby gevoel bij me op. Waarom weet ik ook niet, maar dit soort ingevingen voelt altijd als een soort *pling*  momentje. Het plopt zo in mijn hoofd en laat me vervolgens niet meer los. Dus een jaren 20 look is het geworden, waarbij ik heb geprobeerd me aan de make-uptrends van die tijd te houden.

In de jaren 20 werd het normaler om make-up te dragen. Waar het hiervoor een tijdlang iets was wat onder de toonbank werd verkocht en met prostituees in verband werd gebracht, werd het nu juist een ode aan de gewone vrouw. Een manier waarop vrouwen een statement neer konden zetten. Vrouwen gingen steeds meer concurreren met mannen en wilden dus onder andere opvallen door het gebruik van make-up. Vrouwen in de jaren 20 waren dan ook niet bang voor het dragen van make-up en vaak werden de ogen lekker donker en smokey aangezet. Ogen donker, lippen rustig? Nou, niet in de jaren 20 hoor want deze werden vaak met een roodtint ingekleurd en smaller getekend dan ze waren. Op die manier ontstond een soort vrouwelijk getuit lipje. Deze achtergrondkennis heb ik gebruikt in mijn jaren 20 look.

Stap 1

Ik begin door mijn gezicht te verzorgen. Ik maak mijn huid schoon en breng een oogcrème en hydraterende crème op. Vervolgens doe ik wat oogschaduwbasis rond mijn ogen en wrijf dit in mijn huid.

Stap 2

Tijd voor de basis. Ik breng hiervoor een laagje foundation aan met behulp van een kwast. In de jaren 20 was een bleke huid een must, dus je zou best nog een tintje lichter mogen gaan. Omdat ik vrij blank van mezelf ben heb ik dit niet gedaan. Onder mijn ogen en op mijn neus heb ik nog wat concealer gebruikt om de donkere kringen en roodheid te camoufleren. Ook breng ik foundation aan op mijn oogleden voor een blank canvas. Ik poeder alles af met een doorzichtige poeder.

Stap 3

Dan begin ik met mijn wenkbrauwen. In de jaren 20 epileerden de vrouwen hun wenkbrauwen fors. Mijn wenkbrauwen zijn al redelijk dun dus dat past prima. Ze tekenden de staart van de wenkbrauwen vaak verder door, ongeveer tot gelijke hoogte me het oog. Dat heb ik dan dus ook gedaan.

Stap 4

De basis van de smokey eyes: zwart oogpotlood. Hiermee zet ik een dikke streep langs mijn wimperrand en op mijn ooglid. Dit hoeft nog helemaal niet netjes, want we gaan die nog vervagen.

Stap 5

Met een stevige kwast vervaag ik het zwarte oogpotlood. Ik vervaag de kleur richting mijn wenkbrauwen en zorg dat de kleur het donkerst is bij mijn wimperrand. Soms is het nodig om tussendoor even wat oogpotlood opnieuw aan te brengen.

Stap 6

Nu pak ik er een mintgroene kleur bij en die breng ik aan over de zwarte basis. Ik meng de mintgroene kleur met een beetje zwart om hem iets donkerder te maken.
In de jaren 20 maakten ze meestal gebruik van zwart, dus door kleur toe te voegen maar ik de look wel iets eigentijdser.

Stap 7

Met alleen de mintgroene kleur ga ik in mijn arcadeboog en vaag ik de smokey look nog wat meer uit richting mijn wenkbrauwen, zodat er een mooie overgang ontstaat.

Stap 8

Ik breng nog een beetje zwarte oogschaduw aan langs mijn bovenste wimperrand om dit wat donkerder te maken.
Vervolgens ga ik beginnen aan de onderkant van mijn oog. Ook hiervoor gebruik ik het zwarte oogpotlood waarmee ik mijn onderste wimperrand een lijntje geef.

Stap 9

Ik vaag dit oogpotlood een beetje uit met behulp van een zwarte oogschaduw.

Stap 10

Vervolgens pak ik de mintgroene kleur er weer bij en hiermee vaak ik de zwarte lijn nog iets meer uit. In mijn binnenste ooghoek dep ik de mintgroene kleur ook op de huid waardoor die lekker fel wordt.

Stap 11

Goud hoorde er natuurlijk ook nog bij, dus ik pak een gouden oogschaduw en breng deze in mijn binnenste ooghoek aan als een soort highlight. Dit opent mijn ogen een beetje meer.

Stap 12

Als laatste stap van de ogen krul ik mijn wimpers en breng ik mascara aan op de boven- en onderwimpers. In de jaren 20 wilden vrouwen zeker lange wimpers. Nepwimpers zag je in die tijd alleen nog in films en niet in de gewone winkels, dat kwam in de jaren 30 pas. Vandaar dat ik die ook niet gebruik voor deze look, maar je zou het natuurlijk wel kunnen doen als je wat meer drama wilt.

Stap 13

Verder met de rest van de look. In de jaren 20 kenden ze nog geen bronzer of contour, dus die laten we achterwege. Is ook wel eens makkelijk 😉 Wel hadden ze al blush en vaak brachten ze die op de appeltjes van de wangen aan. Op die manier probeerden de vrouwen er popperig uit te zien. Dus ik heb mijn blush ook wat meer op de appeltjes aangebracht.

Stap 14

En dan nog iets belangrijks voor de look: de mond. Om een egale basis te hebben en omdat we niet de hele lip gaan inkleuren, heb ik mijn lippen eerst wat neutraler gemaakt door er concealer over aan te brengen.

Stap 15

En vervolgens heb ik een lippotlood gepakt en ben ik mijn mond gaan tekenen. Doel is hierbij de mond kleiner te tekenen dan die eigenlijk is. Je slaat je buitenste hoeken dus eigenlijk over. Dit is even een werkje wat je geconcentreerd moet doen, aangezien de boven- en onderlip natuurlijk wel moeten aansluiten.
Als ik de lippen met lippotlood heb getekend en heb ingevuld, dan ga ik er nog overheen met een rode lippenstift.

En dan is de look klaar. Kenmerkend voor de jaren 20 is ook een haarbandje of sieraad die over het voorhoofd loopt, dus die heb ik nog toegevoegd.
Ik vond het echt leuk om eens een look uit een andere periode te maken en me hierin te verdiepen. Ik hoop dat jij het ook leuk vond om te zien en het je geïnspireerd heeft om ook eens creatief te doen me make-up en iets uit te proberen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Fototutorial lootjes #2 ~ Mint, zwart en goud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s