Paasdecoratie: yay or nay?

Het is ondertussen geen geheim meer dat ik van Kerst houd. Ik vind het leuk om mijn huis te decoreren met allerlei spulletjes en houd van de gezellige lichtjes. Mijn man vindt dit ook altijd heel leuk en dus gaan we beide los. Dit terwijl hij op andere momenten van het jaar zich niet zo bezig houd met de decoratie van ons huis. Hij vindt het wel fijn als het er gezellig uitziet en koopt zo nu en dan ook wat, maar het grootste gedeelte van de tijd houd ik me hiermee bezig. Ik vind het leuk om te doen en heb ook heel wat decoratiespulletjes verzameld. Ik probeer mijn decoratie ook altijd een beetje aan te passen op het seizoen of een feestdag en aangezien we nu richting de lente en Pasen gaan heb ik dit jaar ook hiermee weer iets verzonnen. Ben jij team paasdecoratie of niet?

Ik moet me in sommige winkels altijd al een beetje inhouden bij de decoratieafdeling. De Xenos, Intratuin en zelfs de Action zijn soms echt niet veilig voor mij, haha. Rond deze tijd van het jaar vult alles zich weer met vrolijke kleuren en schattige spulletjes en dan is het misschien nog wel aantrekkelijker. Dit jaar heb ik het voor elkaar gekregen om niets te kopen (oké behalve de paastakken dan…) Ik had nog genoeg en we gaan binnenkort verhuizen (waarover later meer) dus ik wilde niet nog van alles aanschaffen 😉 Uiteindelijk heb ik dus het onderstaande gefabriceerd:

Ik vind het altijd gezellig om kaarsen aan te hebben tijdens het eten en dus staan deze kandelaars op de tafel. Op een wit houten dienblad met zand erover. Ook had ik nog drie ei-vormige kaarsen en aangezien ik die echt al heel lang heb vond ik het tijd worden deze ook eens op te branden.

Wat is Pasen zonder paastakken. Het doet me echt denken aan vroeger, want we hadden thuis ook altijd paastakken toen ik klein was. Ik vond het altijd leuk en kleurrijk. Een soort Kerstboom, maar dan anders. Ik kwam ze op de markt tegen en daar waren ze ook niet zo heel duur, dus ik heb twee bosjes meegenomen. Eén bos heb ik op ons zwarte dressoir gezet in de woonkamer en daar heb ik kleurrijke eitjes in gehangen.

Naast de televisie staat al heel lang deze kandelaar en ik vond het wel leuk om deze op te leuken met wat gekleurde eieren. Deze zijn van plastic en gaan dus niet zomaar stuk.

Het leuke aan lentedecoratie vind ik wel de vrolijke kleurtjes en dat zie op deze schaal zeker terug. Groene houtsnippers vormen de basis waarop drie gekleurde kaarsen staan in diverse groottes. Dat maakt het dynamischer. Erbij nog wat eitjes en twee schattige haasjes die ik vorig jaar bij de Xenos heb gekocht. Ik weer dus niet of ze deze weer hebben.

Natuurlijk zijn paaseitjes rond deze tijd van het jaar onmisbaar en ik kan het ook zeker niet laten om dit neer te zetten in dit schattige bakje met paashaasoortjes. Echt liefde voor dit schaaltje 😀 En ik vind de kleurrijke eitjes ook altijd zo vrolijk staan.

Aangezien er twee bosjes in de aanbieding waren op de markt heb ik nog een bos paastakken. Maar ik vond de woonkamer wel vol genoeg zo, dus heb ik deze bos op een kastje in de slaapkamer gezet. In de paastakken zitten kleine vogeltjes, die je met ijzerdraad rond een tak kan wikkelen.

En dat was mijn paasdecoratie. Meestal decoreer ik onze woonkamer het meeste. Soms doe ik ook de slaapkamers nog een beetje, maar dit jaar heb dat gelaten voor wat het is. Zoals ik al zei gaan we binnenkort verhuizen, dus ik heb al getwijfeld om decoratie neer te zetten. Maar we verhuizen pas na Pasen en ik vind het anders ook zo kaal en ongezellig dus ik heb het wel gedaan dit jaar. Ik hoop dat je er ook wat leuke inspiratie uit hebt gehaald.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Paasdecoratie: yay or nay?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s