Mijn ochtendroutine (weekenddag)

Twee weken geleden deelde ik al dit artikel met je over mijn ochtendroutine op werkdagen. Mijn routine is op mijn werkdagen (maandag t/m donderdag) dus eigenlijk altijd zo. Maar in het weekend – wat bij mij dus al op vrijdag begint 😀 – heb ik toch een beetje andere routine. En het verschilt ook wel eens, want soms ga ik sporten ’s ochtends en dan ziet het er weer een beetje anders uit. Maar als ik geen haast heb ’s ochtends dan doe ik graag rustig aan. Hoe mijn ochtendroutine er dan uitziet? Dat laat ik je vandaag zien.

In het weekend zet ik over het algemeen liever geen wekker. Maar als ik veel wil doen op mijn dag of ga sporten, dan zet ik meestal wel een wekker. Niet zo heel vroeg hoor, rond 9 uur. Zonder wekker wordt het al snel 10 uur, wat natuurlijk ook best wel eens prima is 😉 Ik lig graag nog wat te snoezen in bed en kan er in het weekend dus gerust een half uur over doen om uit bed te komen. Ik lig dan nog gewoon lekker of kijk op mijn telefoon naar Instagram of iets dergelijks.

Vervolgens ga ik uit bed en lekker in mijn pyjama naar beneden. Als de katten merken dat ik wakker ben, dan komen ze eigenlijk altijd even knuffelen. Ik zet de televisie aan en geef mijn katten een beetje tlc, en zij mij ook 😉
Soms is Chrisjan al wakker, soms niet. Soms heeft hij al ontbeten en soms heb ik geen zin om te wachten. We ontbijten dus niet altijd samen, maar zo eens in de drie – vier weken besteden we wat meer aandacht aan het ontbijt in het weekend en ontbijten we samen aan de tafel. De rest van de dagen eten we vaak gewoon bij de televisie en vaak dus niet eens samen.


Waar ik doordeweeks vaak snel even een ontbijtje maak wat niet te veel tijd kost, vind ik het fijn om in het weekend een beetje rustig aan ontbijtje te maken. Dit kan betekenen dat ik bananenpannenkoekjes maak, een eitje bak, sap pers enzovoorts. Deze dag ging ik voor twee zelfgebakken courgette-banaanmuffins met een beetje kwark en noten. Erbij een koffie, zoals bijna altijd ’s ochtends.

Na het ontbijt ga ik naar boven. Soms ga ik wat dingetjes doen achter mijn computer en zit ik gerust tot 12 of 1 uur in mijn pyjama haha. Maar vaak vind ik het wel fijn om me aan te kleden, ik voel me dan toch wat wakkerder en productiever. Op weekenddagen hang ik niet van te voren mijn outfit klaar en dus moet ik nog even in mijn kast snuffelen om iets te kiezen.

En na mijn outfit uitgekozen te hebben kom ik steevast weer in mijn make-uphoekje terecht. Afhankelijk van wat we gaan doen die dag is mijn routine anders. Op werkdagen draag ik eigenlijk altijd wel make-up, daar voel ik me fijn bij maar in het weekend heb ik daar niet altijd zin in. Als we gaan klussen draag ik bijvoorbeeld geen make-up, maar als we iets leuks gaan doen dan wel. Natuurlijk verzorg ik mijn huid wel altijd.

Zoals je ziet is mijn ochtendroutine in het weekend op een andere volgorde en vooral wat langzamer dan doordeweeks. Ook verspreidt zich het wat meer, omdat ik soms tussendoor andere klusjes doe in het huishouden of achter mijn computer. Toch vind ik dit soort rommelochtendjes ook echt heerlijk. Hoe ziet jouw weekendochtend er uit?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Mijn ochtendroutine (weekenddag)

  1. Pingback: Mijn avondroutine | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s