Weekendtrip en make-up

Ik zal eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje moeite heb met het inpakken van make-up wanneer ik op reis ga. Terwijl ik spullen ga pakken, kom ik ook weer andere producten tegen die ik toch wel heel gaaf vind. De verleiding om deze dan in mijn koffer te stoppen, ook al gebruik ik ze thuis amper, is dan groot. Vaak heb ik dan ook meer mee dan ik eigenlijk nodig heb, maar als ik op een langere reis ga vind ik dat vaak niet zo erg. Het voelt dan toch wel fijn om een beetje keuze te hebben.
Maar laatst ging ik op een weekendtrip en dan ligt het toch een beetje anders. Je bent vaak maar kort weg, reist soms zelfs alleen met handbagage en eenmaal op de plek van bestemming wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan je make-up (want je bent daar maar kort en wilt ook dingen ondernemen). Ook wil ik mijn medereizigers niet steeds op me laten wachten, omdat ik mijn make-up wil aanbrengen en ik ben ook niet van plan steeds veel vroeger op te staan om dit voor elkaar te krijgen. Maar verzorgd voor de dag komen vind ik dan weer wel heel fijn. Ook voor deze trip had ik eigenlijk te veel mee en dus bedacht ik me dit artikel te maken met de producten die ik eigenlijk echt heb gebruikt. Zo weet ik de volgende keer wanneer ik een weekendje weg ga ook precies wat ik als basis mee moet nemen 😉
Oh en mocht je nieuwsgierig zijn naar waar ik naartoe ben geweest enzo, check dan volgende week mijn blog ook nog even. Dan deel ik namelijk mijn ervaring van deze weekendtrip met jullie.

Ik zal even uitleggen wat je nu eigenlijk op de foto ziet. Dit zijn alle make-up producten die ik heb gebruikt in het weekendje. Ik tel mijn basisverzorging hier niet in mee, dus ik heb ook gewoon nog dag- en nachtcrème gebruikt bijvoorbeeld. Dit soort dingen (crème, reiniging enzovoorts) neem ik altijd in kleine potjes mee, zodat het minder plek in beslag neemt.
Op de foto zie je linksboven mijn wenkbrauwspullen: twee tinten potlood en een wenkbrauwpotlood. Ik zou ook één potlood mee kunnen nemen de volgende keer in principe. Dan een potje poeder, dit is de MAC transparent finishing powder. Hieronder ligt een compact met een bronzer, highlighter en blush. Dit is een product van het merk Sleek, maar meerdere merken hebben dit. Daaronder een klein potje met foundation, dit pomp ik van te voren in dit compacte potje. Rechts daarvan vind je mijn concealer om kleurencorrectie te doen, dat vind ik voor mijn wallen wel fijn. Links vind je nog mijn gewone concealer van Catrice, mascara en oogschaduwprimer. Verder heb ik mijn wimperkrultang mee en zes kwasten: een schuine blushkwast, een poederkwast, een foundationkwast, een blendingkwast, een platte oogschaduwkwast en een schuin wenkbrauwkwastje. Ik ben alleen de lipkleur vergeten te fotograferen, maar dit was een longlasting lippenstift van MAC.

Met deze producten heb ik de volgende look gemaakt:
Als basis heb ik oogschaduwbasis aangebracht rond mijn ogen. Vervolgens heb ik mijn wallen met een zalmkleurige concealer gecamoufleerd. Ik heb een dun laagje foundation aangebracht over mijn hele gezicht en nog wat concealer op de plekjes die dit nodig hadden, zoals mijn neus en rode plekjes. Het geheel heb ik afgepoederd met de losse poeder. Dan heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend en gefixeerd met mijn wenkbrauwpoeder. Ik heb de highlighter uit het compact op mijn bewegend ooglid gebruikt. Deze heb ik ook onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek aangebracht. Met de bronzer heb ik wat definitie aangebracht in mijn arcadeboog en langs mijn onderste wimperrand. De ogen maak ik af door mijn wimpers te krullen en te voorzien van een laagje mascara (onder en boven). De rest van mijn gezicht contour ik een beetje met behulp van de bronzer. Ik gebruik de blush op mijn wangen voor een frisse blik. Ook breng ik op mijn jukbeenderen en cupidoboog nog wat highlighter aan. Ik sluit mijn make-up af door een longlasting lippenstift aan te brengen. Het liefst kies ik een beetje neutrale kleur, want dan hoef ik deze ook niet constant bij te werken bij ieder hapje of drankje.

En dat was het. Ik had dus nog twee oogschaduwpaletten mee, net zoals oogpotlood en eyeliner. Maar we hebben dit weekend veel gedaan en gezien, waardoor ik mijn uurtjes slaap nodig had en ik niet te lang bezig wilde zijn met mijn make-up. Een prima basislook toch?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Weekendtrip en make-up

  1. Pingback: Weekendtrip Lissabon | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s