Fototutorial lootjes #3 ~ Grijs, lila en zilver

Jaja, het is alweer tijd voor de derde look in mijn lootjes-serie. Ik heb weer drie briefjes uit mijn potje gepakt en met die drie kleuren moet ik een look maken. Eerder heb ik al een look gemaakt met groen/brons en een look met mint/zwart/goud. Deze keer was het tijd voor grijs, lila en zilver.

Toen ik deze kleuren bij elkaar had getrokken, was het eerste wat in me opkwam een eenhoorn. Waarom weet ik ook niet. Ik dacht aan gekleurde wenkbrauwen en magische make-up. Ik ging aan de slag en was uiteindelijk helemaal niet tevreden, de look zag er niet uit zoals ik in mijn hoofd bedacht had. Tsja, ook dat kan gebeuren…

Een paar dagen later heb ik het gewoon opnieuw geprobeerd, met wat andere vormen en technieken en deze keer was ik wel tevreden. En dat laat maar weer het makkelijke van make-up zien: je kan het ook net zo makkelijk weer van je gezicht halen als je het niets vindt. Dus op naar deze magische eenhoorn-geïnspireerde look dan maar.

Stap 1

Het wordt een beetje saai, want stap 1 is eigenlijk altijd hetzelfde. Ik begin met een ‘kaal’ oog. Dat wil zeggen: primer, foundation/concealer en poeder zodat er een egaal canvas ontstaat om mee te werken.

Stap 2

Met een witte eyeliner tegen ik de lijn van mijn arcadeboog na, met een kleine wing aan de buitenkant. Dit wordt mijn gidslijn, want ik ga een cutcrease maken, een look met een scherpe lijn en contrast tussen mijn ooglid en arcadeboog.

Stap 3

Als ik tevreden ben over de vorm van de lijn, dan trek ik deze over met een hele precieze kwast en een grijze oogschaduw. De bedoeling van deze lijn is dat er geen grijze oogschaduw onder de lijn komt. Dit moet een scherpe grens blijven tussen de twee vlakken.

Stap 4

Ik zet de lijn iets dikker aan en zoals je ziet doe ik dit alleen richting te bovenkant. Ik heb getwijfeld of ik de lijn verder ging blenden, maar ik vond de scherpe lijn uiteindelijk toch het leukst bij deze look.

Stap 5

Om de zilveren en lila oogschaduw een goede basis te geven heb ik mijn ooglid en wimperrand ingekleurd met een beetje witte eyeliner. Hierdoor komt de pigmentatie van de oogschaduw nog beter naar voren. Breng alleen niet een te dikke laag aan, want dan kan de oogschaduw sneller in de lijntjes gaan zitten.

Stap 6

Op mijn ooglid breng ik met een platte oogschaduwkwast een zilveren oogschaduw aan. Ik doe dit deppend, zodat de oogschaduw het meeste pigment behoud.

Stap 7

Langs mijn onderste wimperrand breng ik een lila-kleurige oogschaduw aan. Ik verbind deze via een wing met de grijze lijn aan de buitenkant van mijn oog. Zoals je ziet laat ik mijn binnenste ooghoek een beetje vrij.

Stap 8

Op de onderste wimperrand iets meer de definiëren breng ik een donker oogpotlood aan in mijn binnenste waterrand.

Stap 9

Mijn wenkbrauwen wilde ik ook een ander kleurtje geven. Om de kleur duidelijk naar voren te laten komen maak ik mijn wenkbrauwen eerst witter. Ik heb dit gedaan met witte eyeliner die ik door de haartjes heb geborsteld. Een beetje witte schmink of foundation zou ook kunnen werken.

Stap 10

Met dezelfde lila oogschaduw die onder het oog zit, heb ik mijn wenkbrauwen ingevuld. Ik heb dit met een schuin afgesneden kwastje en deppend aangebracht.

Stap 11

Op mijn ooglid heb ik de zilveren kleur versterkt door zilveren glitter aan te brengen over mijn gehele ooglid. Ook heb ik een klein beetje glitter in de aanzet van mijn wenkbrauwen aangebracht.

Stap 12

Ik miste nog iets in de look. Uiteindelijk heb ik er dus voor gekozen om een heel dun grijs lijntje langs mijn bovenste wimpers te zetten en die te verbinden met de zwarte lijn van de cutcrease. Hierdoor loopt het geheel wat vloeiender over.

Stap 13

En als laatste stap krul ik mijn wimpers en breng ik een laagje mascara aan op mijn bovenste en onderste wimpers. Om de look af te maken kun je hierbij de nepwimpers niet missen, dus ook die plak ik op.

Het maken van deze look heeft mij weer even doen inzien dat niet altijd alles in één keer perfect of goed hoeft te gaan. Ik ben nogal perfectionistisch namelijk en de meeste looks denk ik helemaal uit in mijn hoofd voordat ik ze ga doen. Maar dan nog kan een look soms anders uitpakken als dat je gedacht had. Ik vind dit dan altijd heel vervelend, maar uiteindelijk ben ik met deze tweede look hartstikke tevreden en heb ik ook mijn vaardigheden weer goed getraind. Met andere woorden: fouten maken is dus niet erg, je leert er alleen maar van. En alhoewel ik dat stiekem wel weet, is het soms nodig om dit bevestigd te hebben.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s