Gellak als versteviging

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen was ik rond de Kerst even klaar met het lakken van mijn nagels. Het was een beetje een sleur geworden waar ik niet zoveel zin meer in had. Dat was dan ook de reden waarom ik even koos voor gellak. Hier ben en was ik erg tevreden over: het bleef goed zitten en je had een aantal weken mooie nagels. Ik liet de lak meestal vier weken zitten en ging dan terug.
Maar laatst deed ik mijn nagellakla (ja, ik heb een la…) weer eens open en toen begon het toch wel weer te kriebelen. Vier weken hetzelfde op je nagels hebben, is toch ook wel lang. Ook kon ik mijn creativiteit een beetje kwijt in het doen van nail-art, iets wat ik ook wel miste.
Dit bovenstaande heb ik eerlijk gezegd tegen mijn nagelstyliste en zei kwam met het idee om een kleurloos laagje gellak te doen op mijn nagels. Ik kan het dan zelf lakken in alle kleuren die ik wil, maar door de gellak heb je extra versteviging. Ook heb je een hele goede basis, waardoor nagellak goed kan hechten en waarschijnlijk ook langer blijft zitten.

En dat is dus wat ik gedaan heb. Op deze foto kun je zien hoe mijn nagels er uitzien met de kleurloze gellak. Deze lak heeft een basislaag en glanzende toplaag en is uitgehard met behulp van een lamp. We waren redelijk snel klaar met het aanbrengen ervan, wat logisch is aangezien je tussendoor geen kleur aanbrengt.

Een aantal dagen later had ik tijd om dan echt zelf weer aan de slag te gaan. Omdat ik wil testen hoe goed de nagellak ook blijft zitten heb ik gekozen voor een kleurtje waarbij je dat goed ziet. Ik heb geen nail-art gedaan, omdat je slijting bij egale lak wat duidelijker ziet. Maar ik kon het niet laten om een beetje te spelen, dus heb ik twee kleuren en een glitter gekozen en is het de onderstaande manicure geworden.

Zoals je ziet werd het goud en aqua, met glitter op de wijsvinger. Heel vrolijk en opvallend, passend bij het mooier wordende weer 😉
Voordat ik begon met lakken heb ik met een buffervijl de oppervlakte van mijn nagels een beetje opgeruwd. Hierdoor blijft de nagellak nog beter zitten. Daarna heb ik mijn nagels voorzien van een laagje basecoat. Dit is wel belangrijk, aangezien de nagellak hierdoor de gellak niet kan verkleuren. Verder lak ik mijn nagels zoals altijd, dus twee laagjes kleur en een laagje topcoat. Dit proces is niet sneller dan bij gewone nagels. De nagellak heeft dezelfde droogtijd.

Deze foto is een week na het opbrengen genomen.

En dan nu, de draagtijd. Momenteel draag ik dit kleurtje alweer langer dan een week (acht dagen om precies te zijn). En ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Hier en daar zie je bij de randjes slijtage, maar dat is logisch. Toch valt dit alleen op als je goed en van dichtbij naar mij nagels kijkt. Voor de meeste mensen zal het dus niet eens opvallen en lijkt het alsof de manicure gewoon nog netjes zit. Ik ga het nu nog wat langer laten zitten, gewoon om te kijken hoe lang ik met deze manicure kan doen.
Door de gellak heb je dus een goede, stevige basis voor nagellak. Door het opruwen van het oppervlakte en de base- en topcoat blijft het goed zitten. Hierdoor hoef je niet om de paar dagen je nagels te lakken en dat is toch ook wel fijn. Daarnaast hebben je nagels natuurlijk wat meer stevigheid, wat ook fijn is.
Wel merk ik dat sommige dingen nog steeds niet goed zijn voor je nagels, zoals lang in warm water zitten met je nagels, bepaalde schoonmaakmiddelen en peuteren met je nagels. Maar dat is natuurlijk logisch.

Al met al ben ik erg tevreden en ik denk er dan ook zeker over na om dit laagje gellak vaker te nemen. Omdat het doorzichtig is en ik er nagellak overheen aanbreng, is het ook niet nodig om heel vaak dit te veranderen. Ik denk er nu over na om bijvoorbeeld over 8 weken pas bij te laten werken. Dit houdt deze oplossing ook vriendelijker voor je portemonnee. Dus heb je last van broze nagels of wil je langer kunnen genieten van een zelfgemaakte manicure? Dan is een laagje doorzichtige gellak laten aanbrengen zeker een goede optie!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s