Vernieuwde huidverzorging Rituals

Mijn oogcrème was op. Ik had tussen twee afspraken door wat tijd over en een snelle blik op de klok maakte dat ik de beslissing nam even snel bij de Rituals naar binnen te lopen. Ik gebruik al een tijd de huidverzorging van dit merk en ben daar erg tevreden over. Ik wist dus precies wat ik moest hebben en dacht wel even snel dit te kunnen halen. Eenmaal in de winkel heb ik drie rondjes gelopen, maar ik vond niet wat ik zocht. Een medewerkster vroeg of ze kon helpen en leidde me na mijn vraag naar een schap met potjes die ik nog nooit had gezien. Rituals heeft de gehele huidverzorgingslijn aangepast en vernieuwd. En alhoewel ik nu alleen de vernieuwde oogcrème heb (de rest had ik nog), heb ik wel veel uitleg en testers meegekregen over de andere producten. Helaas kwam ik hierdoor wel te laat bij mijn volgende afspraak, haha (sorry nog Marijke) maar ik was wel een hele ervaring en een aardige, behulpzame winkelmedewerkster verder.

foto van Rituals Cosmetics.

Bron: facebook Rituals

De huidverzorging voor vrouwen wordt nu ‘The ritual of namasté’ genoemd. Want de huidverzorging is een ritueel wat je dagelijks uitvoert, waarbij je goed voor jezelf zorgt en jezelf in ere houdt. Met dit dagelijkse ritueel zorg je dus goed voor je buiten- en binnenkant.
Binnen dit ritual of namasté heb je keuze uit vier verschillende lijnen, namelijk hydrate, glow, gevoelige huid en ageless. Ik denk dat de lijnen hydrate en gevoelige huid voor zichzelf spreken, maar glow en ageless zijn wellicht wat verwarrend. Glow is de lijn die bedoeld is als anti-aging. Ageless is de lijn waarbij ze gebruik maken van firming-technologie, dus voor huidversteviging. Die laatste gaat dus nog een stapje verder en is dus erg geschikt voor de rijpe huid, terwijl je glow ook als preventie zou kunnen gebruiken. Naast de verzorgingslijnen hebben ze ook nog producten om de huid te reinigen, deze lijn heet purify.

Alle producten zijn opnieuw geformuleerd en hebben dus andere ingrediënten. Volgend op de nieuwste trends is de huidverzorging nu 100% natuurlijk en op twee producten na ook helemaal vegan (dus zonder dierlijke producten, zoals bijenwas). Ik vind het wel fijn dat het 100% natuurlijk is, aangezien je het toch dagelijks op je huid smeert. Maar dat het 100% natuurlijk is, betekent niet dat je niet allergisch kan zijn of huidreacties kunt krijgen. Ook van natuurlijke oliën of parfums kan het zijn dat je last hebt. Daarom is het altijd raadzaam om eerst het product uit te proberen. Gelukkig zijn ze daar bij de Rituals niet moeilijk in. Ik heb om samples gevraagd van de dag- en nachtcrème uit de hydrate lijn zodat ik het eerst op het gemakje kan uittesten. Dit was geen probleem en dat heb ik meegekregen. De verkoopster gaf zelfs nog de tip om het ook in je armholte (van je elleboog) uit te proberen, omdat dit één van de plekken is met een hele gevoelige huid. Als je dan geen reactie krijgt, is de kans klein dat je het op je gezicht niet zou kunnen verdragen.

Afbeeldingsresultaat voor rituals namaste

Bron: Rituals

Dat uittesten raad ik je echt aan, want het zou zonde zijn om een hele pot crème te kopen en er vervolgens achter te komen dat je er niet tegen kunt. Want laten we wel wezen, de producten zijn nu eenmaal niet heel goedkoop. Bijna iedere lijn heeft sowieso een dag- en nachtcrème, een serum, een oogcreme en ampullen. Dat geldt echter niet voor de gevoelige huid, deze lijn heeft alleen een dag- en nachtcrème.
De andere lijnen hebben nog wel extraatjes. Bij hydrate is bijvoorbeeld ook een hydraterende facemist geformuleerd en in de glow lijn kun je ook een gezichtsolie aanschaffen.

De dag- en nachtcrème komen in een stevige pot met marmer-uitstraling en een metalen ring waar opstaat welk product erin zit. Het geeft een luxe uitstraling, maar de verpakking is niet klein. Het staat dus mooi op je plankje, maar handig opbergen is het niet. Daarnaast zijn de potten ook best zwaar. De prijzen variëren per lijn, van €29,50 tot €36,50. Dit is niet heel goedkoop, maar ook niet heel duur. Vooral omdat ik uit ervaring weet dat je best zuinig kunt smeren met Rituals-producten.
Een voordeel is dat je deze potten kunt hervullen. De binnenkant is verwijderbaar en hiervoor zijn losse refills te koop in de winkel. De refills zijn ook een paar euro goedkoper.
De serums zijn uiteraard duurder, wat eigenlijk altijd het geval is door de geconcentreerdere vorm van de ingrediënten. Ook de oogcrèmes variëren per lijn, maar zijn zeker goedkoper dan de crèmes. Nieuw zijn ook de ampullen, die een booster zijn voor de huid. Je krijgt hierbij zeven ampullen die je ’s nachts kunt aanbrengen als extra boost voor je huid, vooral fijn wanneer die wel een extra steuntje kan gebruiken.

Zoals ik al zei ga ik eerst uitproberen hoe mijn huid op de producten reageert met kleine samples. Maar de lijn ziet er wel heel mooi en luxe uit. Ik hoop dan dus ook dat mijn huid goed reageert, want ik vind de producten van de Rituals altijd heel fijn.
Wat vind jij van de nieuwe lijn? Yay of nay?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Vernieuwde huidverzorging Rituals

  1. Pingback: Review Rituals Cooling eye lotion | Sweetlooks

  2. Pingback: Gezichtsverzorging zomer 2018 | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s