Review Rituals Cooling eye lotion

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen heeft Rituals de verzorgingslijn helemaal vernieuwd. Dit kwam voor mij als verrassing toen ik even snel mijn oogcreme wilde kopen, aangezien die op was. Uiteindelijk liep ik later dan verwacht, maar wel een hele fijne winkelervaring later, de deur uit. En ja, uiteindelijk dus ook met een oogcreme. Vandaag laat ik je deze creme, of eigenlijk moet ik lotion zeggen, zien en vertel ik wat ik er van vind.De lotion is een product uit de hydrate-lijn, de lijn die geschikt is voor alle huidtypen en vooral focust op het hydrateren van de huid. Ik heb tot nu toe altijd de producten uit de hydraterende lijn van Rituals gehad en dat maakte dat ik nu ook deze heb aangeschaft.
Volgens de website van de Rituals is dit een verfrissende en verkoelende ooglotion die de zone rondom de ogen helpt te versterken en donkere kringen of wallen laten vervagen. De lotion bevat hyaluronzuur en het water van de Indian Rose zou de natuurlijke vochtbalans helpen herstellen. De natuurlijke anti-oxidanten zouden helpen tegen invloeden van buitenaf. Alle ingrediënten van deze lotion zijn 100% natuurlijk en veganistisch.

De ooglotion zit in een penvormige tube. Dit heeft een inhoud van 7 milliliter, wat natuurlijk wel zuinig is. De lotion kost €26,50, dus dat vind ik een stevige prijs voor een kleine hoeveelheid. Hiervoor was de lotion ook deze prijs, maar de verpakking was volgens mij groter. Dat vind ik dus wel een beetje jammer.
Daarnaast vind ik de verpakking van deze lotion niet prettig. De kop van de verpakking zou een verkoelend effect moeten hebben bij het aanbrengen, maar ik houd niet zo van het geval. Ik wrijf de lotion er liever met mijn vingers in.
Om de lotion uit de verpakking te krijgen moet je in het handvat knijpen en dan komt de lotion eruit. Ik vind de verpakking vooral een beetje omslachtig en niet heel fijn werken. Wel is de pen makkelijk op te bergen, want het neemt niet veel ruimte in beslag.

Hier zie je de kop van de verpakking goed. Uit het gaatje komt het product en het is de bedoeling dat je het op die manier aanbrengt.

Zoals ik al zei: ik breng het product het liefst met mijn vingers aan. Op die manier kan ik het lekker in masseren, wat ik natuurlijk wel zachtjes doe aangezien de huid rondom de ogen heel gevoelig is. Maar ik breng dit product ook graag rondom mijn ogen aan (dus ook onder mijn wenkbrauw) en dat is met deze verpakking echt niet fijn.
Daarnaast moet je uitkijken bij het drukken op de verpakking. Je krijgt snel te veel product en dat is zonde want hierdoor verspil je eigenlijk je product.
De conclusie van de verpakking is voor mij dus een dikke nee, ik vind het niets.

Maar zoals bij veel dingen: het is de inhoud die telt. Dus laten we daar eens naar kijken. De lotion is melkachtig wit van kleur, maar hier zie je niets meer van wanneer het product ingetrokken is. Het heeft een hele dunne textuur en wanneer je het inwrijft voelt het net als water. Het trekt snel in de huid dus dat is heel fijn. Toch is de textuur bijna zo dun dat ik het gevoel heb dat het daardoor weinig doet. Maar dit is niet helemaal waar, want na een paar dagen gebruik zag ik toch wel verschil. Mijn ogen zien er minder vermoeid uit en de huid voelt soepel aan. Door de dunne textuur vind ik dit ook wel een heel fijn product richting de warmere zomermaanden. Toch denk ik niet dat het voldoende gaat zijn in de winter, dus dan moet ik wellicht eens kijken naar de crème uit de anti-aging (help, is het zo ver?) kijken.
Met andere woorden: fijn product voor de zomer, waarschijnlijk niet voldoende in de winter en de verpakking is vervelend. Ik ben er dan ook niet helemaal over uit of ik dit product opnieuw aan zou schaffen, vooral omdat ik de prijs behoorlijk hoog vind.

Maar ja, als ik deze foto zie, zie ik wel dat mijn wallen minder donker zijn dan normaal en ook de fijne lijntjes zijn niet zo aanwezig. Dus het product doet zeker wat het beloofd. Een product met gemengde gevoelens dus.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Review Rituals Cooling eye lotion

  1. Pingback: Gezichtsverzorging zomer 2018 | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s