Fototutorial look Koningsdag (blooper editie)

Koningsdag: een feestdag waar je iets mee hebt of niet. Ik heb nooit zo’n wow-gevoel bij Koningsdag. Vroeger vond ik Koninginnedag wel heel leuk, omdat je dan vaak met een mooi versierde fiets spelletjes mocht gaan spelen op het dorp met vriendjes en vriendinnetjes van school. Ik heb dan ook zeker foto’s van mij al zaklopend of touwtrekkend met een grote smile op mijn gezicht. Maar vanaf het moment dat ik hier te oud voor werd, verloor ook Koningsdag (of Koninginnedag in mijn geval) zijn charme. Grote feesten of stappen in het algemeen trekt me niet zo en rommelmarkten zijn ook niet zo mijn ding. Voor mij is Koningsdag dus eigenlijk niet zo heel spannend. Maar het is een feestdag en een reden om weer eens creatief te zijn met make-up en zoals jullie ondertussen wel weten pak ik iedere reden waarbij ik creatief kan make-uppen direct aan 😉

De reden waarom er bij de titel ‘blooper editie’ staat is omdat deze look niet helemaal ging zoals ik had gepland. Dit zul je gaandeweg de fototutorial ook wel zien. Toch heb ik besloten om deze look wel te gebruiken, aangezien ik het eindresultaat toch wel leuk vond. En dit laat ook maar weer zien dat een look heel anders kan uitpakken soms als gepland, maar dat dit ook positief kan uitpakken en het uiteindelijk geen ramp is wanneer dit gebeurt. En mocht je nu echt niet tevreden zijn: dan kun je het er gewoon weer afhalen en is er geen man overboord.

Stap 1

Ik werk tegenwoordig weer wat meer en heb vaker afspraken buiten de deur, waardoor ik eigenlijk heel vaak al make-up op heb wanneer ik ’s middags thuis kom. Dus ook deze keer heb ik mijn basis gewoon laten zitten, wat verklaard dat ik al mascara op heb. Dit kan niet bij iedere look, maar ik had het idee dat het nu wel kon dus ik heb het zo gelaten. Begin jij met deze look? Zorg dan voor een egale basis met oogschaduwbasis en foundation en werk je wenkbrauwen alvast bij.

Stap 2

Pak een blauwe eyeliner en een dotting tool of de achterkant van een kwast. Dip hiermee in de blauwe kleur en maak stippen in verschillende groottes over je ooglid heen. Richting je wenkbrauw maak je de stippen kleiner.

Stap 3

De bovenstaande stap herhaal je met een witte eyeliner.

Stap 4

En als laatste doe je hetzelfde met rood. Ik had geen rode eyeliner en heb een rode liquid lippenstift gebruikt. En dat is waar het fout ging. Ik heb er één gebruikt met een glanzende formule, waardoor de lippenstift niet goed uitdroogt. Toen ik dit probeerde te fixeren met poeder gebeurde er dit:


Whoops! Niet helemaal de bedoeling dus. Ik heb besloten om de rode kleur uit te vagen richting mijn binnenste ooghoek en richting mijn wenkbrauw. Zo vond ik de vorm van de kleur wel mooi en toen ben ik verder gegaan.

Stap 5

Omdat de witte en blauwe stippen vervaagt waren onder een rode waas heb ik de stippen opnieuw aangebracht en ik heb wat extra stippen toegevoegd aangezien ik meer ruimte had omdat de rode stippen ontbraken.

Stap 6

Onder mijn oog heb ik een donker blauw oogpotlood gebruikt en deze heb ik uitgevaagd met een blauwe oogschaduw. Ik heb geprobeerd de kleur zoveel mogelijk te laten matchen met de blauwe stippen boven het oog. Zoals je zit ben ik helemaal tot aan mijn binnenste ooghoek gegaan.

Stap 7

Om de look af te maken heb ik gebruik gemaakt van nepwimpers. Mascara had ik natuurlijk al op, maar vergeet dit niet eerst aan te brengen. Ik heb deze keer zowel op mijn boven als op mijn onderste wimpers nepwimpers gebruikt, wat ik uiteindelijk echt een heel mooi effect vind geven.

En wil je nu echt Koningsgezind zijn? Dan is het natuurlijk leuk om oranje lippenstift aan te brengen. Geen probleem dat je wilde oogmake-up hebt en behoorlijk heftige lippen, op deze dag mag dat 😉 Houdt verder de make-up wel simpel: foundation en een lichte blush is eigenlijk alles wat je verder nodig hebt.

Bedankt weer voor het lezen. Ik hoop dat je de look toch leuk vond, ook al pakte het anders uit dan ik bedacht had. Ben jij team Koningsdag of niet?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Fototutorial look Koningsdag (blooper editie)

  1. Wat kan jij mooie looks maken zeg! Heel leuk! Ik kom je vertellen dat ik je heb genomineerd voor de Liebster Award. Wat dit precies betekent kun je lezen op mijn blog. Ik heb je nomineerd omdat ik veel respect heb voor je make-up en blog skills! Je looks zijn waanzinnig mooi en je schrijft heel duidelijk en leuk. X Mentje.

    Like

    • Hoi Mentje, Bedankt voor je lieve reactie. En sorry voor de late reactie, maar door een verhuizing heb ik weinig achter de computer gezeten. Maar ik voel me echt vereerd dat je aan me hebt gedacht voor die nominatie! Ik ga nu gelijk even kijken :). Liefs, Corinne.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s