Review Essence lash primer

Soms gaan we naar mijn gevoel terug in de tijd. Jaren geleden zag je namelijk overal witte mascara’s als paddenstoelen uit de grond komen als eerste laag in je mascara-routine. De witte mascara zou een goede basis geven, een extra coating geven en dus voor meer volume zorgen. Vooral L’Oréal is hier populair mee geworden en volgens mij is dit één van de weinige merken die deze mascara blijvend in hun assortiment heeft gehouden. Toch maakt dit product een ware comeback, want steeds meer merken brengen weer een lash primer op de markt: een primer dus voor je wimpers. Zo ook het spotgoedkope merk Essence en dus gaan we die eens testen.
Ik heb deze lash primer in eerste instantie gekocht met een ander doel. Ik was namelijk op zoek naar gekleurde mascara en kon die nergens vinden. Als alternatief heb ik dus deze witte mascara gekocht, zodat ik er daarna met oogschaduw of eyeliner overheen kan om gekleurde wimpers te maken. Een creatieve oplossing eigenlijk voor een beautyprobleem. Niet waarvoor de primer bedoeld is. Maar nu ik de primer toch in handen heb, kan ik net zo goed testen waarvoor het bedoeld is.

De Essence Volume Booster is redelijk nieuw in het assortiment. De primer komt in een witte tube met koraalachtige dop. Een mascara-verpakking dus. Het product zou mooi volume moeten geven en je wimpers verzorgen door middel van acai-olie en mangoboter. Ook zou het onder iedere mascara moeten werken. De tube kost €2,89 en is te koop bij Kruidvat, Trekpleister en sommige Etos filialen.

Zoals je kunt zien, lijkt het product op gewone mascara maar dan in een witte kleur. Het borsteltje is groot, maar werkt wel heel prettig. Wat me direct opvalt is dat het product erg nat is: er zit veel product aan het borsteltje en je moet dus voorzichtig zijn met het opbrengen anders zit het overal.

Ik heb eerst mijn wimpers gekruld en vervolgens heb ik deze mascara aangebracht. Zoals je ziet maar het mijn wimpers goed wit. Omdat de mascara zo nat is, heb ik alleen het idee dat de krul direct weer uit mijn wimpers zakt. Er zitten geen vezeltjes in deze mascara, dus op welke manier dit volume moet geven weet ik niet goed. Wellicht gebeurt er iets als ik gewone mascara eroverheen aanbreng?

Dit is het resultaat met gewone mascara eroverheen. Je ziet niets meer van de witte onderlaag, wat natuurlijk goed is. Maar verder zie ik ook niet veel verschil met de foto erboven, behalve dat mijn wimpers nu zwart zijn in plaats van wit.
Al met al ben ik een beetje teleurgesteld in dit product. Ik heb het idee dat het weinig toevoegt voor de lengte of volume van mijn wimpers. Ik heb zelfs het idee dat de krul minder goed vastgehouden wordt door mijn wimpers, omdat de witte primer zo nat is. Het enige wat me bevalt is het idee dat mijn wimpers verzorgd worden met de olie en boter, maar of dit ook echt iets doet? Het is een fijn idee, maar meer dan dat ook niet.


Hier nog even een vergelijking. De bovenste look is gemaakt met de primer onder de mascara. De onderste foto is gemaakt zonder primer. Ik zie zelf weinig verschil. Op de onderste foto lijkt de krul iets beter in mijn wimpers te zitten waardoor ze net een fractie langer lijken.
Met andere woorden: ik raad dit product niet aan. Het is niet duur, maar die €2,89 kun je ook besteden aan een ander product van dit merk wat wel werkt. Maar goed, wie weet reageren jouw wimpers anders, dus dat het voor mij niet werkt wilt niet zeggen dat het voor jou niet kan werken.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Review Essence lash primer

  1. Pingback: Essence lente-zomercollectie nieuwe producten | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s