Fototutorial lootjes #4: oranje, wit en lichtblauw ~ Bevrijdingsdag / festivallook

Mijn challenge om looks te bedenken door middel van lootjes is nog steeds in volle gang. Ik heb nog niet al mijn briefjes gebruikt en dus is het tijd voor mijn volgende look. Ik grabbelde en trok de kleuren oranje, wit en lichtblauw. Ik heb er even over na moeten denken, want ik vond het niet de makkelijkste kleuren om te combineren. Maar toen Bevrijdingsdag eraan kwam en het festivalseizoen ook weer begonnen is, kwam ik tot de volgende look. Vrolijk, opvallend, maar nog redelijk draagbaar op een festival. Oh en bonus: helemaal niet zo moeilijk om te maken. Kijk je mee?

Stap 1

Zoals altijd begin ik met een ‘kaal’ oog. Oogschaduwbasis, concealer en wenkbrauwen gedaan.

Stap 2

Met een perzikkleurige oogschaduw dep ik de kleur op mijn bewegend ooglid. Richting mijn wenkbrauw vervaag ik de kleur. Ik houd de vorm van de oogschaduw een beetje rond, omdat dit mooi past bij mijn oogvorm.

Stap 3

Ik pak een fellere oranje tint en deze breng ik deppend aan op mijn bewegend ooglid. Op die manier loopt de felle kleur over in de perzikkleur voor een mooie overloop.

Stap 4

In mijn binnenste ooghoek breng ik een witte highlighter aan met een beetje glans.

Stap 5

Ik gebruik een witte eyeliner om een lijn met wing te maken langs mijn bovenste wimperrand. Ik maak de eyeliner niet te dik, want dit steekt genoeg af om op te vallen. Je hebt dus geen hele dikke lijn nodig. Door de witte eyeliner vallen de gekleurde wimpers straks nog meer op.

Stap 6

Vervolgens krul ik mijn wimpers en breng ik twee laagje lichtblauwe mascara aan op zowel de onder- als bovenwimpers. Verder doe ik met de onderste wimperrand niets, ik houd de focus op de bovenkant deze keer.

Stap 7

Om de look nog een grappig detail te geven breng ik met een lichtblauwe eyeliner nog drie puntjes aan onder de witte wing. Ik doe dit van groot naar klein.

En dan is de look al klaar. Zoals je ziet helemaal niet zo moeilijk, maar het geeft toch een feestelijk effect. Dit komt vooral doordat je kleuren anders plaatst dan dat mensen gewend zijn. Eyeliner is meestal zwart of donker, wimpers ook en juist door dit te veranderen en te werken met tegengestelde kleuren geeft het een speels effect.
De vrijheid die we nu hebben om dit soort creatieve keuzes te maken is iets wat we mogen vieren, zeker vandaag op Bevrijdingsdag. Maar eigenlijk mag je hier iedere dag dankbaar voor zijn: dat je de vrijheid hebt jezelf te zijn.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s