Leuke make-up challenges

Afgelopen zaterdag heb ik weer een fototutorial voor jullie gemaakt. Een fototutorial uit de serie ‘Lootjes trekken’, een make-up challenge die ik voor mezelf had bedacht om wat meer uitdaging te geven. Soms kun je namelijk makkelijk vervallen in hetzelfde patroon en dezelfde looks. Door een make-up challenge oftewel uitdaging aan te gaan, dwing je jezelf eens op een andere manier te denken. Hieruit kunnen hele leuke nieuwe dingen voortvloeien. Heb je dus zin in een uitdaging of wil je je creativiteit op een andere manier prikkelen? Ik geef je in deze blogpost enkele ideeën om jezelf uit te dagen op make-up gebied.


1. Lootjes
Deze manier van jezelf uitdagen kun je op vele manieren inzetten. Je kan het doen zoals ik het momenteel doe: allerlei kleuren op briefjes schrijven en er steeds drie uithalen om te gebruiken voor een look. Maar je kan ook werken met oogschaduwvormen (zoals smokey, eyeliner, halo, monochroom enzovoorts) of je schrijft de namen van je palettes op en dan moet je daarmee een look maken.

2. Foto’s
Je kan ook inspiratie halen uit plaatjes en/of foto’s. Nikkie van Nikkietutorials deed laatst een challenge waarbij ze haar initialen invoerde in google en een look maakte met de eerste foto die naar voren kwam. Maar je kan natuurlijk ook geïnspireerd raken door een foto in je fotoboek of instagram of iets dergelijks.

3. Iemand anders je producten laten kiezen
Laat iemand anders eens het oogschaduwpalette kiezen wat je moet gebruiken of je lippenstift enzovoorts. Tegenwoordig zie je dat veel bloggers dit ook wel doen via Instalife, waarbij ze een pol aanmaken en je op die manier kunt kiezen. Doordat andere mensen wellicht andere dingen kiezen, wordt je gedwongen weer anders te werken dan je had verwacht.

4. Gebruik zo min mogelijk producten
Probeer eens een look te maken met een blushpalette die je gebruikt voor je gehele make-up. Of probeer een look te maken met bronzer en highlighter. Doordat je producten ook eens op een andere manier gebruikt zie je dat veel producten veelzijdiger zijn dan alleen hetgeen waarvoor je ze koopt.

5. Een tutorial van iemand anders volgen
Proberen een look van iemands tutorial zo goed mogelijk na te maken is soms moeilijker dan het lijkt. Je hebt wellicht niet dezelfde producten en daarnaast kan je huid of oogvorm dusdanig anders zijn dat de look toch anders uitpakt. Daarom is het leerzaam om dat eens te zien, je leert daardoor namelijk nog beter te kijken naar verschillende oogvormen en wat daarbij wel en niet werkt.

6. Werken met je andere hand
Ikzelf ben echt rechts georiënteerd. Ik kan bijna niets met links, dus ook het aanbrengen van mijn make-up gebeurt grotendeels met rechts. Make-up aanbrengen met je andere hand is dus ongeveer hetzelfde als schrijven met je andere hand. Naast een uitdaging traint het dus ook je fijne motoriek nog eens.

7. Iemand anders opmaken
Op den duur kennen we ons eigen gezicht als geen ander. We weten wat wel en niet werkt qua producten, welke kleuren het beste passen en welke oogschaduwvorm we het beste kunnen kiezen. Dit verandert allemaal wanneer we het gezicht van iemand anders opmaken en juist daarom kan het een goede manier van uitdagen zijn.

8. Make-up aanbrengen binnen een bepaalde tijd
Op internet zie je vaak looks die binnen 5 of 10 minuten gemaakt moeten worden. Deze uitdaging is leuk om te doen, omdat je er hierdoor wellicht achter komt dat je ’s ochtends best sneller klaar kan zijn. Daarnaast kost deze uitdaging niet zo veel tijd om te doen.

En natuurlijk zijn er nog veel meer. Zoek maar eens op Youtube of google en je vindt allerlei uitdagingen. Toch vind ik de bovenstaande het leukste. Ik hoop dat jij ook wat inspiratie hebt gehaald uit dit artikel en dat je iets gaat proberen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s