Mijn avondroutine

Een tijd geleden maakte ik al eens een artikel over mijn ochtendroutines (werkdag en weekenddag). Het hebben van routines is fijn en ieder mens heeft ze, ook wanneer je zo flexibel bent als maar kan wezen. Routines zijn eigenlijk gewoontes, dingen die je altijd op een bepaalde manier doet. Vaak doe je dit zonder na te denken en dat is wat een routine zo fijn maakt. Het zou namelijk behoorlijk vermoeiend zijn wanneer je iedere dag moet nadenken over de volgorde waarop je je klaarmaakt voor de dag. Naast een routine voor het opstaan, kan het zijn dat je ook bepaalde routines hebt ’s avonds. de laatste tijd heb ik gemerkt dat ik een redelijk vaste avondroutine heb. We zitten in een drukke periode momenteel en daarom is het fijn om ’s avonds ongeveer dezelfde routine aan te houden. Dit zorgt voor rust en hierdoor ga ik ook een stuk fijner naar bed. Hoe mijn avondroutine eruit ziet? Kijk maar mee.

Zoals gezegd zitten we in een drukke periode. Niet alleen qua werk, maar ook persoonlijk. Overdag hebben we dus vaak veel dingen te doen en wanneer ik thuis kom, ben ik vaak eerst nog even bezig.
Mijn avondroutine begint dus eigenlijk rond een uur of zes. Dan begin ik met koken. Ik kook bijna iedere avond. Koken is iets wat ik altijd leuk heb gevonden om te doen, het is voor mij een rustmomentje om lekker in de potten en pannen te roeren. Ik maak niet altijd iets super moeilijks, maar gewoon even de hersenloze activiteit van het snijden van ui zorgt al voor ontspanning. Lekker muziekje erbij en klaar.

Rond half zeven gaan we dan dus meestal eten. We eten bijna altijd aan tafel, omdat dit vaak het eerste moment van de dag is dat we samen gaan zitten. Tijdens het eten kletsen we over van alles en nog wat. Wat we die dag hebben meegemaakt, hoe het op werk ging, waar we tegenaan liepen enzovoorts. Ik vind dat altijd fijn.

Na het eten ruimt mijn man de keuken op en wast hij af. Ik ga dan vaak in de douche. Ik douche eigenlijk altijd ’s avonds. De ene keer douche ik wat uitgebreider en soms ook heel snel. We hebben ook in de badkamer een box staan dus soms zet ik een muziekje op, als ik daar zin in heb.

Na het douchen doe ik vaak nog iets makkelijks. Denk aan klusjes achter de computer, een artikel typen of de was opvouwen. Vaak doen mijn man en ik los iets van elkaar rond dit tijdstip, hij achter zijn computer en ik achter de mijne.

Rond negen uur ga ik dan vaak naar beneden. Ik leg brood uit de vriezer, vlees uit de vriezer en ik droog de afwas af. Vervolgens smeer ik ons brood (ja, ik ben zo’n vrouw…) en ik zet de spullen voor het ontbijt voor de volgende dag klaar.
En dan vind ik het mooi geweest: ik zet lekker een kop thee voor mezelf en plof op de bank. Vaak komt mijn man dan ook naar beneden en kijken we samen nog één of twee afleveringen van een serie (momenteel kijken we Designated survivor en Breakout kings). Hierbij pakken we vaak nog iets te snacken.

En dan is het bedtijd. Ik ga meestal rond 11 uur naar boven. Ik poets mijn tanden, smeer mijn handen en lippen in en lees nog even in mijn boek voordat het lichtje rond half 12 uitgaat. Slaap lekker!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s