Even radiostilte

Zo, het is gewoon tien dagen rustig geweest op mijn blog! Dat is geloof ik nog nooit gebeurd in al die tijd dat ik een blog heb. Zelfs wanneer ik op vakantie was, had ik van te voren doorgeschreven en kwamen er artikelen online.

Vind ik het bloggen dan niet meer leuk? Ja, zeker wel. Maar ik had gewoon even te weinig tijd en te veel te doen. Dat had alles te maken met een verhuizing en voor degene die ook wel eens zijn verhuisd, die weten dat daar vaak meer bij komt kijken dan je eerst dacht.
Het inpakken begon enkele weken geleden al. Alles in dozen doen, het is niet altijd makkelijk. Een uitgelezen kans om op te ruimen, maar uiteindelijk hebben we helemaal niet zo veel weg gedaan. Maar heel je hebben en houden in dozen stoppen is toch best een klus. En daarnaast vond ik het soms ook best emotioneel. Er kwamen zo nu en dan toch dingen naar voren waarvan je een beetje vergeten was dat je ze had en die raken soms een gevoelige snaar. Daarnaast kwamen er herinneringen in het huis zelf naar voren: je verlaat toch je veilige haven, ons plekje voor acht jaar. Een huis waar we veel zelf aan geklust hebben om het naar onze wens te maken. Een huis waar anderen ons hebben geholpen dit op te bouwen, soms zelfs mensen die er nu niet meer zijn.
Maar ook herinneringen van etentjes, filmavondjes, barbecues, kerstdagen en al dat soort mooie dingen. Het was het huis waarin we woonden toen we gingen trouwen, waar we onze katten kregen, maar ook waar ik heb gehoord dat mijn broer er niet meer was en waar ik me opsloot ten tijde van mijn eetstoornis.
We hebben in de afgelopen acht jaar veel meegemaakt, mooie en minder mooie dingen. Maar in al die tijd hebben we altijd fijn gewoond in het huis. Het huis was altijd thuis, een plek waar we ons veilig voelden en een echte haven.

Soms, terwijl we aan het inpakken waren, vroeg ik me dan ook wel eens af waarom we willen verhuizen. Waarom willen we hier weg? Het is toch een fijne plek? Maar op den duur komt er aan alles een einde en zo ook aan deze woonplek voor ons. Eigenlijk wisten we het al toen we er gingen wonen: dit huis is niet ons eindstation. En de laatste twee jaar werd dit steeds duidelijker. Vooral Chrisjan was op een gegeven moment een beetje klaar met zijn kleine schuur en kleine tuin: hij kon zijn gereedschap niet meer fatsoenlijk kwijt (tsja, als je steeds dingen bijkoopt…). En stiekem vond ik de keuken en woonkamer toch wel iets te klein. Dus we hebben de knoop doorgehakt en zijn op zoek gegaan naar een andere woning.
Gelukkig was ons oude huis snel verkocht en leverde dit geen problemen op. Het nieuwe huis aankopen blijkt helaas iets moeilijker en helaas moeten we nog steeds wachten. We weten dus nog niet zeker of die woning ook echt onze woning wordt, maar tot die tijd blijven we gewoon hoop houden.
Wellicht dat de komende tijd de artikelen dus niet helemaal volgens schema online komen. Ik moet even kijken hoe het loopt en heb niet zo heel veel vooruit gewerkt als dat ik had gewild. Maar hopelijk bekijken jullie toch eens in de tijd mijn blog nog, of meld je aan want dan krijg je een melding in je inbox bij een nieuw bericht.
En mocht je nu nieuwsgierig zijn naar hoe mijn huis eruit zag, binnen en buiten, dan kun je hier nog de foto’s bekijken 🙂 Al kan ik je vertellen dat het zonder meubels direct een ander gezicht was.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Even radiostilte

  1. Pingback: 28 en weer bij je ouders | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s