Fototutorial lootjes #5: paars, donkerblauw en bruin

Door alle verhuisdrukte is het even geleden dat ik een fototutorial met jullie gedeeld heb. Maar eindelijk is het weer zo ver, en wel één in mijn serie ‘Lootjes trekken’. Deze keer trok ik de kleuren paars, donkerblauw en bruin en uiteindelijk heb ik gekozen om daar een eyelinerlook mee te maken, inclusief glitters 🙂 Want daar word ik nu eenmaal altijd vrolijk van. Ik laat je weer stap voor stap zien hoe ik dit heb gedaan, dus kijk je mee?

Stap 1

Ik heb mijn oog voorbereid door primer te gebruiken en een dun laagje foundation aan te brengen zodat de ondergrond egaal is. Dit heb ik lichtjes afgepoederd en mijn wenkbrauwen heb ik gedaan.

Stap 2

Met een bruine oogschaduw zet ik mijn arcadeboog aan. Ik zorg eerst voor een goede pigmentatie voordat ik ga blenden. Door de oogschaduw hier te plaatsen creëer je een mooie schaduw.

Stap 3

Ik vervaag de randjes van de bruine oogschaduw met een blendingkwast, zodat de schaduw natuurlijker wordt en mooi overloopt richting mijn wenkbrauwen.

Stap 4

Ik pak een eyeliner met een paarse ondertoon. Dit is niet noodzakelijk hoor, je kunt ook gewoon een zwarte eyeliner pakken. Ik heb deze toevallig en vond het wel passen. Met de eyeliner maak ik een lijn met wing. Deze kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt, afhankelijk van hoe dramatisch je het wilt maken.

Stap 5

Ik pak er twee glitters bij, namelijk een blauwe en een paarse glitter. Met de donkerblauwe glitter trek ik eerst het begin van mijn eyeliner over. Dus vanaf de binnenkant tot het midden ongeveer.

Stap 6

Vervolgens trek ik ook de buitenkant van mijn eyeliner en de wing over, maar dan met de paarse glitter. In het midden breng ik een beetje paars aan, zodat daar de twee kleuren in elkaar overlopen.

Stap 7

Onder mijn ogen breng ik een donkerbruine oogschaduw met paarse ondertoon aan. Ik doe dit langs mijn onderste wimperrand en blend dit niet te ver uit naar onderen.

Stap 8

Onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek plaats ik een zilverkleurige highlighter. Dit opent mijn ogen en geeft een frisse blik.

Stap 9

Ik wil mijn wing goed zichtbaar houden, dus ik kies er bij deze look voor om mascara te gebruiken op mijn boven- en onderwimpers. Geen nepwimpers dus.

Stap 10

Wil je het kleurenthema nu echt doorvoeren? Gebruik dan een paarse en blauwe lippenstift en maak een ombré liplook door de paarse kleur op de bovenste lip en de donkerblauwe kleur op de onderste lip aan te brengen. Vervolgens laat je dit mooi in elkaar overlopen door je vinger of een kwast te gebruiken om de kleuren te mengen.

Omdat de ogen en lippen bij elkaar cool, maar heftig zijn raad ik je aan om de rest van je make-up simpel te houden. Een mooie foundation en een klein beetje bronzer is eigenlijk al voldoende. Ik vond het in ieder geval weer leuk om te maken voor jullie 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s