Fototutorial Eid al-Fitr / Suikerfeest inspiratie

Nederland is een multiculturele samenleving, ik leer het mijn leerlingen ieder jaar weer. Ook leer ik ze hoe dit is ontstaan en wat dit principe eigenlijk inhoud. Vaak zijn de meningen verdeeld en zijn er een aantal vooroordelen, maar juist door hierover te praten in de lessen zie je dat leerlingen meer open gaan staan voor elkaar en ieders cultuur.
Ik vind het leven in een multiculturele samenleving leuk en interessant. Het maakt de samenleving een stuk diverser en zolang iedereen elkaar hierin respectvol behandeld, kan het heel mooi zijn om dingen met elkaar te delen over ieder cultuur.
Op mijn blog besteed ik vaak aandacht aan looks voor bepaalde feestdagen, zoals Kerst en Valentijnsdag. Maar binnenkort komt er nog een feestdag aan, namelijk het Suikerfeest. En ook al vier ik dit niet, het is een feestdag voor velen in onze samenleving dus om die reden een Arabisch geïnspireerde look vandaag voor jullie. En zoals jullie gewend zijn laat ik stap voor stap zien hoe ik die heb gemaakt.

Arabische make-up heeft vaak veel focus op de ogen, aangezien je die mooi kan laten spreken in een gezicht wat omlijst is door een hoofddoek. Veel Arabische make-up doet dit door middel van eyeliner, dus die kon niet ontbreken. Verder wilde ik de look draagbaar maken, maar met een onderdeel kleur. Zo is deze look tot stand gekomen.

Stap 1

Daar is ‘ie weer: mijn ‘kale oog’.  Voorbereid met oogschaduwbasis, foundation en een laagje poeder.

Stap 2

Met een bruine oogschaduw wil ik mijn arcadeboog invullen. Om een goede pigmentatie te krijgen breng ik de kleur eerst deppend aan.

Stap 3

Vervolgens ga ik de randen vervagen door er met een kwast zachtjes overheen te bewegen. Ik doe dit het meest langs de randen en vervaag zo de harde lijn van de oogschaduw.

Stap 4

Ik vul mijn ooglid in met een bronzen licht glanzende oogschaduw. Ik doe dit met een platte oogschaduwkwast op een deppende manier.

Stap 5

Ik gebruik een donkerbruine oogschaduw om mijn onderste wimperrand te voorzien van een schaduw. Ik houd mijn waterlijn hierbij bewust vrij. De bruine kleur laat ik aan de buitenkant aansluiten op de bovenkant van mijn oog.
Verder breng ik in mijn binnenste ooghoek een glanzende parelkleur aan om mijn oog te openen en een frisse uitstraling te geven. Vooral als we straks eyeliner gaan aanbrengen straks is dit wel mooi.

Stap 6

In mijn onderste wimperrand heb ik een blauw oogpotlood aangebracht en dit heb ik gefixeerd met een laagje oogschaduw erover.

Stap 7

Dan is het tijd voor de eyeliner. Ik ben deze keer niet voor een wing gegaan. Maar ik heb wel een lijntje langs mijn wimpers gezet, omdat hier de band van de nepwimpers straks ook mooi op wegvalt. In mijn binnenste ooghoek heb ik de eyeliner doorgetrokken en een punt gemaakt. Deze heb ik terug naar binnen gebracht en laten aansluiten op de blauwe kleur in mijn onderste wimperrand.
Tip hierbij is om een eyeliner te gebruiken met een hele fijne punt.

Stap 8

Een laagje mascara is natuurlijk bij iedere look een musthave, dus zowel boven als onder heb ik dit aangebracht.

Stap 9

En deze look kan eigenlijk niet zonder nepwimpers. Ik heb gekozen voor lange nepwimpers waar je nog wel doorheen kunt kijken.

Mocht je nu denken: ‘Ja Corinne, dat is leuk maar nu heb ik alleen een ooglook. Wat moet ik dan met de rest?’ Daar heb ik ook een ideetje over. Een egale huid is natuurlijk altijd mooier. Wees niet bang om een dekkende foundation te gebruiken, dat past helemaal bij deze make-up stijl. Verder heb ik een beetje bronzer aangebracht en een neutrale lipkleur. Maar de look zou ook een donkerdere lip kunnen verdragen hoor. Ik heb hier alleen niet voor gekozen omdat de meeste mensen tijdens Suikerfeest ook gaan eten en drinken en een donkere lip moet je dan zo vaak bijwerken. En als laatste mag je zeker nog wat highlighter aanbrengen, zoals op je jukbeenderen, je cupidoboog en het puntje van je neus.

Voor iedereen die het viert aankomend weekend: heel veel plezier. En mocht je het nu, net als ik, niet vieren dan hoop ik toch dat je het leuk vond om eens een andere look te zien.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Fototutorial Eid al-Fitr / Suikerfeest inspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s