Review L’Oréal Colorista Ombré haarverf

Jullie hebben een primeur te pakken vandaag want geloof het of niet: ik heb nog nooit zelf mijn haar geverfd. Wanneer ik dit deed dan liet ik het altijd veilig door de kapper doen. Hoe gedurfd ik soms met mijn make-up kan zijn, zo schijterig ben ik als het aankomt op mijn haar.
Vaak verven deed ik mijn haar dan ook niet, want ik vind dit altijd toch best een prijzige aangelegenheid bij de kapper. En zolang ik geen grijs haar heb, vind ik het ergens dus ook wel zonde van mijn geld. Daarnaast ben ik geen trouwe verver, dus het moet altijd iets zijn wat er zonder al te veel aandacht weer uitgroeit. Toch denk ik er al een tijdje aan om gewoon zelf eens te gaan verven om te zien of en hoe dit zou gaan. En toen laatst de haarverf in de aanbieding was, heb ik de keuze gemaakt om eens iets mee te nemen.


Zoals je ziet heb ik nog redelijk veilig gekozen, namelijk voor een ombré effect. Dit betekent dat je het haar niet volledig verft, maar eigenlijk alleen de lengtes waardoor je haar twee kleuren heeft. Toch leek me dit nog wel een uitdaging, aangezien je geen rechte streep in je haar wilt hebben.
Nog een reden waarom ik hiervoor koos is omdat ik eigenlijk ook wel graag leuke kleurtjes wil gaan proberen in de onderste lokken van mijn haar als ik naar een festival ga. Die leuke kleurtjes zie je toch beter op blonde lokken, dus vandaar.
Deze verf is wel een permanente kleuring, wat inhoud dat je haar de kleur behoud totdat het eruit gegroeid is. Niet geschikt dus wanneer je het er weer uit wilt wassen.

De verkoopster in de winkel vertelde me dat je je haar beter niet meteen na het wassen kunt verven, maar bijvoorbeeld op twee dagen niet gewassen haar. Dit heeft te maken met het openen en sluiten van de haarschubben. Ik heb me hier maar aan gehouden, want ze vertelde dat hierdoor de verf beter pakt. De kit is voor €10,00 te koop bij de drogisterij, zonder aanbieding.

In het doosje zit een duidelijke gebruiksaanwijzing die je precies verteld wat de bedoeling is en ook wat je niet moet doen. Toch heb ik voor de zekerheid ook nog wat video’s bekeken op YouTube, waarna ik mijn moed verzamelde en de verf ging aanbrengen.

In de verpakking zit een borstel om de verf mee aan te brengen, handschoenen en een verzorgende shampoo. Verder zitten de ingrediënten voor de verf in de verpakking: een flacon met product, de poeder en de verhelderende creme.


Bij het product zit een duidelijke handleiding die verteld wat je moet doen. Eerst moet je de verf mengen in de flacon en deze moet je dus ook goed schudden, zodat het product gemengd en geactiveerd is. Hierna gaat het product ook bruisen, dus doe dit korst voordat je gaat verven omdat je een chemische reactie krijgt in de flacon.
Dan is het tijd om je haar te verdelen. Ik heb een oud vest aangedaan en een oude handdoek om mijn schouders gelegd. Vervolgens heb ik mijn haar in een boven en onderkant verdeeld. Eerst ben ik met de onderkant aan de slag gegaan. Ik heb de verf op de borstel gespoten en hiermee heb ik de verf in mijn haar geborsteld. Ik heb geprobeerd een beetje verschillende lengtes te pakken, zodat het niet één streep wordt.

Toen ik de onderkant had gedaan, heb ik de bovenkant ook weer in twee delen opgedeeld. Hier heb ik de verf ook goed aangebracht met de borstel.
Zelf heb ik best dun en niet super veel haar, dus ik had niet al het product nodig. Maar dames met meer haar zullen wel meer nodig hebben. Hier zit wel voldoende product voor in de verpakking.
Je merkt wel dat de verf echt chemisch is, want zo nu en dan prikte er een walm in mijn ogen. Verf dus zeker in een goed geventileerde ruimte, ik denk dat dit iets gezonder voor je is.

Na het aanbrengen moest het 25 tot 45 minuten intrekken. Ik heb een wekker gezet en na 25 minuten gekeken. Ik was toen nog niet helemaal tevreden en heb het dus nog even verder laten inwerken. Uiteindelijk heeft e verf er 40 minuten ingezeten en toen ben ik gaan douchen. Je wast je haar met de herstellende shampoo die erbij geleverd wordt.
Na het douchen heb ik mijn haar laten drogen en terwijl het nog nat was heeft het heel wat vlekken in mijn vest veroorzaakt, dus toch maar goed dat ik een oud vest heb aangetrokken.

En dan het effect. Heeft het ook wat gedaan? Hieronder zie je de voor en na foto zoals het op de verpakking stond en zoals het bij mij is geworden:
Zoals je kunt zien heeft de verf zeker wat gedaan. De punten zijn zeker verkleurd en ik ben ook wel blij met het feit dat ik geen rechte streep in mijn haar heb. Ja, ik geef mezelf even een schouderklopje ;).
Toch is mijn had minder blond dan ik had verwacht. Ik vind de gloed behoorlijk geel en dat was niet mijn bedoeling. Het is ook een stuk geler dan het plaatje, dus dit valt me echt tegen.
Ik heb gelezen dat een zilvershampoo zou kunnen helpen om de kleur minder geel te maken dus die ga ik binnenkort kopen om mijn haar mee te wassen. En mocht dit niet helpen, dan ga ik eerst eens een kleurtje uitproberen. Ik ben benieuwd of dit dan beter pakt en hoe mijn haar er dan uitziet. Ik houd jullie op de hoogte.
Mijn eindconclusie is dan ook dat ik zeker nog wel eens wil proberen mijn haar zelf te kleuren, want op zich ben ik daar best tevreden over. Ik zou de volgende keer alleen niet meer deze verf kopen, maar verder kijken naar een andere soort of merk die minder geel is. Ik denk dat ik eerst advies in ga winnen bij de kapperswinkel en voortaan daar mijn product koop want zij kunnen je toch beter adviseren.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s