28 en weer bij je ouders

Zoals je in dit bericht hebt kunnen lezen was het even wat stiller rondom mijn blog omdat ik aan het verhuizen was. Wat ik niet gedeeld heb in dat artikel is dat we bij mijn ouders zijn gaan wonen. ‘Huh?’ zie ik je denken. Naar je ouders? Ja, echt, naar mijn ouders.

De meeste mensen denken meteen dat mijn man en ik uit elkaar zijn en dat ik dus noodgedwongen weer terug thuis moest gaan wonen. Maar dat is niet het geval. Sterker nog: mijn man woont ook bij mijn ouders, hahaha.
Natuurlijk hadden we het graag anders gezien, maar door omstandigheden was het lang onduidelijk of we het huis wat we wilden kopen wel mochten kopen. Er lagen oude contracten tussen instanties die pas boven water kwamen tijdens de onderhandelingen, waardoor het hele proces een stuk langer ging duren dan we dachten.
De datum van de oplevering van onze vorige woning kwam maar dichterbij en nog steeds was er niets definitief duidelijk. We stonden dus voor de keuze: iets tijdelijk huren of bij mijn ouders wonen. We kozen uiteindelijk voor het laatste, want zo snel een andere woning vinden leek ons niet haalbaar. Daarnaast was het onduidelijk hoe lang het ging duren. Dus daar gingen we dan: opslag huren voor de spullen, katten naar de opvang en wij naar mijn ouders. En dat is best even wennen. 28 en terug bij je ouders, best een beetje gek, vooral zo samen met je man.
Toch is het niet de eerste keer, want toen we de vorige keer gingen verhuizen hebben we tussendoor ook twee maanden bij mijn ouders gewoond. We sluiten die woning dus gewoon af zoals we hem begonnen zijn.
En al lijkt het misschien raar: alles heeft ook zijn positieve kanten. Ik hoef even niet zo veel in het huishouden te doen, vaak word er voor ons gekookt en we hebben ook even wat minder onkosten. En dat brengt me bij de boodschap die ik met deze post wil uitdragen: ieder nadeel heeft ook een voordeel.

Binnenkort hopen we dus eindelijk wat meer duidelijkheid te hebben over de woning. Hopelijk kunnen we snel verhuizen. Een drukke periode dus, met veel veranderingen. Als het de komende tijd dus wel eens wat rustiger is op mijn blog, dan weet je waarom. Een mens kan nu eenmaal maar één ding tegelijk doen en soms moet je hierdoor dus keuzes maken. Toch vind ik het bloggen nog steeds erg leuk, dus wanneer het kan dan post ik gewoon 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “28 en weer bij je ouders

  1. Helemaal niet raar toch? Komt veel voor hoor dat mensen tijdelijk bij hun ouders verblijve. Lijkt me wel inderdaad een rare situatie zo met je man samen. Maar ik neem aan dat hij het goed kan vinden met je ouders dus dan is het geen probleem. Veel succes met alles! X Mentje

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s