Gezichtsverzorging zomer 2018

Je huid verzorgen is altijd iets wat belangrijk is. Al is het maar om je huid soepel en gehydrateerd te houden, maar daarnaast gaat een goede huidverzorging ook veroudering tegen en laat het make-up mooier zitten.
Toch kan het soms heel lastig zijn om een passende huidverzorging te vinden. Vooral omdat je huid ook anders wordt door de jaren heen en dus kun je niet eindeloos dezelfde creme blijven smeren. Sterker nog: je huid verandert zelfs door de seizoenen heen. En dat maakt het nog lastiger.
Langzamerhand begin ik steeds beter de signalen van mijn huid te begrijpen en hierop in te spelen. Nu het alweer een tijdje wat warmer is, begon ik te merken dat mijn huid hier ook op reageerde. Ik had het idee dat mijn huid lichtere producten nodig begon te hebben, omdat de verzorging die ik voor de winter gebruik gewoon te zwaar is in het mooie weer. Dus tijd om mijn verzorging aan te passen aan de zomer.

Zoals je al in deze post hebt kunnen lezen vernieuwde Rituals ook nog eens de verzorgingslijn en dit viel een beetje samen met mijn wisseling. Ik ben over de producten van de Rituals altijd erg tevreden en na een testperiode merkte ik dat mijn huid ook goed op deze nieuwe formule reageerde. Ik gebruikte echter nog wel een wat zwaardere creme en dus ben ik verder gaan kijken in de lijn, wat als resultaat heeft dat ik eigenlijk alleen nog maar producten van de Rituals gebruik op dit moment. En dat ziet er zo uit:
Mijn huidverzorgingsroutine is dus eigenlijk heel simpel geworden, want dit zijn mijn dag- en avondproducten. Ik gebruik nog wel reinigingsproducten, maar dat valt officieel niet onder de verzorging dus vandaar dat die er niet bij staan. Maar ik maak iedere ochtend mijn gezicht schoon met het micelaire water van Garnier. Dit gebruik ik ’s avonds ook, net zoals de micellaire reinigingsgel van Garnier.
Verder gebruik ik ’s ochtends de cooling eye lotion van de Rituals. Je kan hier de review van dit product bekijken, waar ik toen uiteindelijk niet super enthousiast over was. Ik vind het nog steeds een product wat op zich werkt, maar niet heel bijzonder is. Toch merk ik wel verschil in de lijntjes onder mijn ogen zonder ooglotion, dus ik gebruik altijd een oogcrème.
Daarna gebruik ik het hydraterende serum, omdat dit heel licht is, snel intrekt en toch mijn huid hydrateert. En hierover breng ik de zonnebrandcrème aan die speciaal voor het gezicht is gemaakt.
’s Avonds is mijn routine nog makkelijker, want dan breng ik na het reinigen van mijn huid alleen nog de 24H hydrating crème aan en dan ben ik klaar. Simpel toch? Ik vind het heerlijk dat ik niet super veel producten gebruik en het lekker makkelijk aan te brengen is. Vooral ook omdat ik zie dat mijn huid er goed op reageert.
Eén keer in de week verzorg ik mijn huid verder met een maskertje en twee keer per week scrub ik de huid lichtjes. En that’s it.
Hopelijk heb jij zo ook kunnen zien dat je heus niet altijd een hele rij aan producten nodig hebt, maar dat het wel belangrijk is om naar je huid te blijven kijken en je verzorging aan te passen aan wat je huid op dat moment nodig heeft.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s