Fototutorial #6: Geel, roze en rood

De laatste look van de serie ‘Lootjes trekken’ is aangebroken. Hierna is het potje met lootjes echt leeg. En ik vind het dus echt een hele leuke look geworden, één die mijn creatieve kant echt naar voren liet komen. En dat allemaal met de kleuren geel, roze en rood. Kijk je weer mee?
Met deze look moet je vooral niet willen haasten. Maar hij lijkt moeilijker dan hij is en met wat tijd (oké, en een beetje oefening) moet ook jij deze look kunnen maken.

Stap 1

Ik begin zoals altijd met een ‘kaal’ oog, een leeg canvas. Alleen heb ik deze keer ook een dun laagje huidskleurige oogschaduw toegevoegd over mijn gehele ooglid tot aan mijn wenkbrauw. Dit zorgt ervoor dat ik de kleuren straks beter kan vervagen.

Stap 2

Ik begin met een dunne, schuin afgesneden kwast. Je hebt voor deze stappen voor een klein en precies kwastje nodig, dat werkt het fijnst. Hiermee heb ik met een rode oogschaduw de basisvorm van mijn cut crease getekend.

Stap 3

Nadat ik de basislijn heb aangebracht maakt ik deze dikker door meer oogschaduw toe te voegen aan de bovenkant van deze lijn. Ik zorg er dus voor dat niets onder deze lijn terecht komt. Ik breng voldoende oogschaduw aan, zodat er een goede pigmentatie is.

Stap 4

Soms moet iets eerst erger/lelijker worden voordat het mooi wordt, hahaha. Boven de rode oogschaduw breng ik ook een roze oogschaduw aan. Ook hierbij zorg ik allereerst voor een goede pigmentatie.

Stap 5

Zoals hierboven kan de look natuurlijk niet blijven, dus met een grovere blendingkwast ga ik over de oogschaduw heen en weer. Ik concentreer me allereerst op de randjes, zodat die mooi overlopen richting mijn wenkbrauw. Vervolgens blend ik ook de rode en roze kleur in elkaar. Soms is het nodig om weer even wat oogschaduw toe te voegen, omdat er te veel van de pigmentatie is vervaagt. En hierna blend je weer om de overloop mooi te laten zijn. Op die manier ga je heen en weer totdat je tevreden bent.

Stap 6

Ik maak een precieze kwast een beetje vochtig en hiermee ga ik ook weer in de rode oogschaduw. Ik trekt een eyeliner met wing die ik aan de binnenkant verbind met de cut crease.  Ook probeer ik de wing ongeveer gelijk te laten lopen met de buitenkant van de cut crease.

Stap 7

Met een gele eyeliner maak ik de oogloog nog grafischer door sommige delen uit te snijden. Ik begin met de onderkant van mijn wing. Vervolgens doe ik ook de binnenkant van mijn oog en de onderkant van de cut crease. Ik stop daar waar de lijn weer omhoog buigt.
Heb je geen gele eyeliner dan kun je dezelfde truc gebruiken als hierboven, dus met een vochtige kwast en oogschaduw. Geel is alleen wel een lastige kleur qua pigmentatie dus ik weet niet of de lijn dan zo scherp en duidelijk wordt.

Stap 8

Ik breng ook gele eyeliner aan in mijn binnenste ooghoek en richting mijn onderste wimperrand om de look nog grafischer te maken. Ik doe dit met dezelfde gele eyeliner.

Stap 9

Om de onderkant van het oog af te maken breng ik dezelfde roze oogschaduw aan als die we eerste hebben gebruikt. Hiermee verbind ik de gele binnenkant met de wing aan de buitenkant met elkaar.

Stap 10

Ik vond dat de look nog iets miste (behalve mascara natuurlijk), dus voegde ik nog een kleine gele lijn toe onder de staart van mijn wenkbrauw.

Stap 11

En als laatste breng ik mascara aan op boven- en onderwimpers en voeg ik nepwimpers toe. En dan is deze gave, al zeg ik het zelf, look klaar.

Hopelijk vond je het weer leuk om te zien wat je zoal met make-up kan doen en heb je tips gehaald uit dit artikel om zelf weer lekker creatief te kunnen zijn met make-up. Ik vond het in ieder geval heel leuk om deze serie te maken, dus als je deze look leuk vond bekijk dan ook zeker nog de andere looks uit deze serie 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Fototutorial #6: Geel, roze en rood

  1. Pingback: Howto: Eyeliner van oogschaduw | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s