Howto: Eyeliner van oogschaduw

Loop jij ook wel eens tegen het probleem aan dat je een creatieve look wilt maken, maar eigenlijk niet altijd de juiste spullen in huis hebt? Je kan nu eenmaal niet bezig blijven met allerlei producten kopen, want dat is natuurlijk ook niet zo vriendelijk voor je portemonnee.
Ik heb dit vooral met eyeliners. Ik heb best wel wat kleurtjes, maar natuurlijk niet allemaal. Dit terwijl ik wel bijna iedere kleur oogschaduw heb. Maar toch kun je oogschaduw ook als eyeliner gebruiken en met de tips die ik vandaag deel laat ik je zien hoe je dit kunt doen.

Wat heb je zoal nodig?
– Een fijne, dunne kwast waar je precies mee kunt werken.
– Een beetje water of fixeerspray.
– Een oogschaduw naar keuze.

En hoe ga je te werk?
– Spray je kwast een beetje nat. Je kwast moet niet druipen van de nattigheid, want dat is niet zo goed voor je oogschaduw maar vochtig moet het wel zijn.
– Strijk eventueel te veel aan nattigheid af aan een handdoek of je hand.
– Dep je kwast in de kleur oogschaduw naar je keuze. De oogschaduw kun je als eyeliner aanbrengen, dus glijdend. Dan moet je er echter wel een paar keer overheen voor de beste kleur. Je kunt ook je eyeliner aanbrengen op een deppende manier, alsof je stempelt. Dan heb je eerder kans op een hoge pigmentatie.

Zoals je ziet kun je met deze techniek dunne en dikkere lijntjes maken, afhankelijk van de dikte van je kwast.
Een voorbeeld van eyeliner van oogschaduw kun je op onderstaande foto zien. Dit is van de fototutorial die ik laatst hebt gemaakt, waarbij de rode eyeliner van oogschaduw is. Wil je zien hoe ik deze look heb gemaakt? Klik dan hier voor de fototutorial.

Dit werkt echt heel goed en het werkt ook met de meeste kleuren. Er zijn wel kleuren die lastiger werken, zoals geel. Hierbij kun je ook eerst een witte oogschaduwbasis aanbrengen, zodat de pigmentatie beter tot zijn recht komt. Creatief omgaan met je spullen kan ook onderdeel zijn van het omgaan met make-up, dus hopelijk zie je zo dat er nog veel meer mogelijkheden zitten in je voorraadje make-up πŸ˜‰

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 gedachten over “Howto: Eyeliner van oogschaduw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s