Make-up in de zomer

De warme temperaturen zijn al een aantal weken ook in Nederland niet weg te denken. Heerlijk vind ik het, geef mij maar de warmte, daar doe ik het goed op 🙂 Lekker buiten zijn, zonder jas naar buiten lopen en ’s avonds lekker op een terras zitten en mensen kijken. I love it!
Toch is er één ding wat ik minder vind aan de zomer en dat is het dragen van make-up tijdens snikhete dagen. Vooral als je wat gaat ondernemen wordt het al snel een plakkerig zooitje op je gezicht en dat is jammer. Op echt hele warme dagen draag ik dan ook minimaal make-up, maar soms heb ik nu eenmaal afspraken waarbij ik het niet fijn vind helemaal zonder te gaan. En soms vind ik ook dat ik er net wat leuker uitzie met. Maar ik pas mijn routine wel een beetje aan, naar gelang het weer en de functie waar ik naartoe moet. Wat ik wel doe, heb ik voor je samengevat in de onderste tips dus lees verder voor meer info 😉

1. Goede basisverzorging
Welk seizoen het ook is, een goede basisverzorging is eigenlijk altijd een must. Ik heb mijn verzorging wel aangepast op het warmere weer. De verzorging is luchtiger over het algemeen en een goede zonnebrandcrème mag natuurlijk niet ontbreken.

2. Minimale foundation/concealer
Ik heb het geluk dat de laatste tijd mijn huid echt erg gaaf en mooi is, waardoor ik vaak zelfs alleen maar concealer hoef te gebruiken. Ideaal, want een laag plamuur is echt niet fijn met dat warme weer. Daarnaast zweet je het er snel af en ga je last krijgen van vegen. Dus probeer je foundation en concealer te verruilen voor een luchtige variant en gebruik het minimaal als het even kan.

3. Niet te veel highlighter
Door het zweten krijgt mijn huid van zichzelf al een glimmende look, waardoor highlighter amper nodig is. Ik merk dat ik in het begin nog best veel highlighter aanbracht en dat in combinatie met het zweten maakte dat ik echt een glimmende discobal werd. Natuurlijk kan dit je ding zijn, maar als dit niet het geval is dan zou ik iets minder highlighter aanbrengen.

4. Pas je producten aan
Als je merkt dat je mascara veel meer vlekt, pak dan een waterproof. Is je blush snel weggesmolten? Ga voor een crème variant. Drogen je lippen snel uit? Verruil dan je liquid lipstick voor een gloss of voedende lippenstift. Met andere woorden: producten kunnen anders reageren of dragen door de warmte. Kijk wat het product doet en pas eventueel je productkeuze aan wanneer je ziet dat een product op dit moment even niet werkt voor je.

5. Wees zuinig met poeder
Eigenlijk is dit altijd een goede tip. Een dun laagje poeder om te fixeren is mooier dan een dikke pannenkoek-laag op je gezicht te doen. Door het warme weer zul je wellicht iets vaker moet bijpoederen, maar het is nog steeds het mooist om een dun laagje te gebruiken omdat je huid nu eenmaal sneller uitdroogt door het zonnetje. Poeder gaat dan heel snel in lijntjes zitten en op de huid liggen en dat is over het algemeen niet echt mooi.

6. Verfris met een fixeerspray
Ik vind het nu weer echt fijn om mijn routine af te sluiten met fixeerspray, terwijl ik dit in de winter eigenlijk helemaal niet meer deed. Het frist toch net mijn make-up weer een beetje op en ik heb het idee dat mijn huid ook beter bestand is tegen een beetje zweet.

7. Wees niet bang
En als laatste tip: wees ook vooral niet bang om geen of weinig make-up te dragen met het mooie weer. Je hoeft niet constant met een volledig opgemaakt gezicht te lopen als je dat niet prettig vind. Make-up draag je omdat je het leuk vindt en voor jezelf. Als je er dus even geen zin in hebt: doe het dan vooral lekker niet.

Ik hoop in ieder geval dat dit mooie weer voorlopig nog even aanhoudt. Regen mag voor de plantjes, maar dan het liefst ’s nachts haha. Fijne zomer!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s