Review La Riche Directions kleurspoeling

Drie jaar geleden heb ik mijn haren bij de kapper in een ombre laten verven van bruin naar roze. Ik vond dit toen heel erg gaaf, maar helaas was dit van korte duur want na een twee-drie weken was er niets meer van te zien. En dat terwijl ik er wel behoorlijk wat geld voor moest betalen. Wat was ik teleurgesteld, want ik had best nog langer van de kleur willen genieten maar had de prijs die ik moest betalen er niet voor over. Vaarwel roze haren dus…
Ondertussen zijn we een aantal jaren verder en de leuke kleurtjes vliegen je om de oren, zelfs bij de gewone drogisterij. Toch heb ik het lange tijd niet aangedurfd me hieraan te wagen met het idee dat dit mij niet zou lukken. Totdat ik laatst dacht: ach wat zou het, gewoon doen. Als eerste stap heb ik de onderkant van mijn haar blond geverfd, waarvan je hier een review kan lezen. En nu was het dan tijd voor het echte werk: roze haar.

Zoals je in de review hierboven kon lezen, was ik niet helemaal tevreden over het resultaat. Daarom ben ik naar de kapperswinkel gegaan om advies, waarna ik de punten van mijn haar heb geblondeerd met een poederverf. Hierdoor zijn de punten van mijn haar nog wat lichter geworden en minder warm. Ook heb ik mijn haar nog met zilvershampoo gewassen om de warmte eruit te krijgen.
Verder heb ik bij de kapperswinkel advies gevraagd over het kleuren van mijn haar. Zij hadden kleurspoeling van het merk La Riche en uiteindelijk ben ik hiervoor gegaan. Dit merk komt uit Engeland en staat met de Directions-lijn bekend om het creëren van felle kleuren op een veilige manier. Het bevat geen ammoniak, PPD en er is geen waterstofperoxide nodig. Aangezien ik mijn haar al twee keer had geblondeerd leek dit me wel een betere optie, want anders krijgt mijn haar wel erg veel te verduren en ik houd het toch graag nog een beetje gezond.

De Directions zijn er echt in super veel kleuren, van wit tot zwart en allerlei tinten ertussenin. Pastel en feller, voor ieder wat wils. Het product is in feite een kleurspoeling, dus het is niet permanent. Je wast de kleur er vanzelf weer uit. Hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van de conditie van je haar, hoe vaak je het wast en de kleurintensiteit. Wil je pastelkleuren in je haar? Dan moet je basis wel heel licht zijn, bijna platina, wil je dit zien. Verder kun je de kleuren met elkaar combineren, maar één kleur kan natuurlijk ook. De potjes zijn voldoende voor één a twee keer je hele haar, maar als je combineert kun je natuurlijk vaker met een potje doen. Ik heb €7,00 per potje betaald, maar via internet kun je ze ook goedkoper vinden.

Ik heb drie kleuren meegenomen, zodat ik een veelzijdig effect kon maken. Als je meerdere kleuren gebruikt, is het wel aan te raden om met folies te werken. Anders bestaat de kans dat de kleuren in elkaar mengen en hierdoor verlies je het effect. De kleuren die ik heb gekocht zijn pastel pink, flamingo pink en poppy red.

De kleurspoeling moet je aanbrengen op handdoek droog haar, dus het is handig om je haar eerst te wassen. Ik heb handschoenen gebruikt, om vlekken op mijn handen te voorkomen. Ook heb ik gebruik gemaakt van een kwastje om de verf goed te kunnen aanbrengen. Ik heb steeds een pluk gepakt, deze ingesmeerd en in folie gewikkeld. Zo heb ik dit pluk voor pluk gedaan en steeds heb ik afgewisseld welke kleur ik heb gebruikt.
Toen het aangebracht was, heb ik mijn haar 20 minuten laten intrekken. Ik heb eerst de ene helft gedaan, 20 minuten gewacht en uitgespoeld en daarna heb ik de andere helft gedaan. Dit omdat je best even bezig bent en als je alles tegelijk doet dan trekken sommige delen van je haar heel lang in en anderen niet.
Het aanbrengen gaat makkelijk, de kleurspoeling ruikt niet raar en het laat zich ook weer goed uitspoelen. Ook heb ik na het uitspoelen geen vlekken meer gekregen van mijn natte haar, dus dat is top.

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden. Je ziet dat de kleur prima heeft gepakt. De pastelroze tint was alleen in bepaald licht zichtbaar, waarschijnlijk is mijn haar niet licht genoeg hiervoor. De andere twee kleuren zag je wel. Je ziet het op de foto niet zo goed, maar in het echt zag je zeker verschil.
De volgende keer ga ik alleen de felle kleuren gebruiken denk ik, omdat mijn basis gewoon niet licht genoeg is voor de pasteltinten. Wel vind ik het super gaaf. De kleuren zijn goed gepigmenteerd. Wel vervagen ze door de zon en het wassen, dus na twee en een halve week zag je in mijn haar bijna niets meer van de kleur. Maar dit was te verwachten. Toch is het aanbrengen helemaal niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. Ik ga dit deze zomer dus zeker herhalen, want ik vind het super gaaf.
Dus nog even samenvattend: ik ben heel tevreden over de La Riche directions. Het heeft een goede pigmentatie, het werkt makkelijk, geeft naderhand niet meer af, ruime kleurkeuze, goede prijs voor de hoeveelheid en niet te schadelijk voor je haar. Ik ben fan! Ik ga het dan ook zeker vaker doen en dan kan ik wellicht nog wel een artikel maken over de stappen die ik doe?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s