Tips voor droog haar

Zon, zee, zwembad en het verven van je haar: allemaal voorbeelden van dingen die je haar niet ten goede komen. Sterker nog: je haar kan behoorlijk droog worden van deze dingen en hierdoor kun je eindigen met een bos stro waar geen redden meer aan is. En alhoewel voorkomen het beste is, is het niet onmogelijk om droog haar te repareren. Hierbij dus een aantal tips voor droog haar.

1. Bescherm je haar tegen de zon
Je huid bescherm je ook tegen de stralen van de zon, dus waarom je haar eigenlijk niet? Door de straling en de warmte is de zon ook voor je haar schadelijk. Heb je je haar geverfd of gekleurd? Dan kan het ook invloed hebben op je kleur en de houdbaarheid daarvan. Je kunt je haar op diverse manieren beschermen tegen de zon, bijvoorbeeld door een haarspray met spf in (kun je kopen bij kapperswinkels) of je bedekt je haren op het warmst van de dag door een pet of hoed te dragen. Je haar stylen met een bandana kan natuurlijk ook.

2. Was het niet te warm
Dit is een beetje in het verlengde van bovenstaande, want te veel hitte is gewoon niet zo goed voor droog haar. Dit geldt dan dus ook voor de temperatuur van het water waarmee je het wast. Zet de douche dus lauw (of koud) en was dan je haren. Koud water zorgt ook voor een goede sluiting van de haarschubben en een mooie glans.

3. Gebruik niet te veel shampoo
Hoewel je natuurlijk je haar schoon wilt krijgen, is shampoo niet het meest vriendelijkst voor je droge haar. Shampoo ontdoet je haar van talg en vet, dingen die droog haar juist een beetje nodig heeft. Was je haar dan ook bij voorkeur niet te vaak en gebruik een klein beetje shampoo in de punten (vaak hebben die toch niet zo heel veel nodig).

4. Geen zee of zwembad
Het zoute water of de chloor uit het zwembad zorgen voor droog en dor haar. Maar tijdens de warme zomerdagen is het natuurlijk wel lekker om een verfrissende duik te maken. En dat kan ook zeker! Ga je niet kopje onder? Dan kun je je haar bovenop je hoofd in een knot doen, zodat het niet nat wordt. Wil je wel duiken en lekker spetteren? Maak je haar dan eerst even nat onder de kraan of douche. Je haar is dan al ‘vol gezogen’ met dat water, waardoor het minder van het zeewater of zwembadwater opneemt.

5. Maskertijd
Een tip die ik onlangs heb uitgeprobeerd en echt heel erg tevreden over ben, is het nemen van een masker. Nu deed ik die toch al regelmatig, maar ik bedacht me ineens dat ik dit altijd aanbracht op nat haar. En als je de vorige tip hebt gelezen, dan begrijp je al dat ik bedacht dat mijn har het masker minder goed op kan nemen als het al vol zit met water. Conclusie: masker aanbrengen op droog haar en lekker goed in laten trekken. Het voelt in het begin een beetje gek, maar het is echt een verschil. Ik breng het masker dus aan op droog haar en laat dit vervolgens 15 minuten intrekken. Dan ga ik in de douche en spoel ik het uit met een klein beetje shampoo en klaar.

6. Kapper
Zijn de punten van je haar echt super droog en dor? Dan kun je die waarschijnlijk het beste laten bijknippen. Dode puntjes zijn, vooral bij lang haar, nu eenmaal niet te voorkomen en maken je haar er ook niet mooier op. Het is dan vaak beter om er weer even wat af te laten halen, zodat je haar daarna weer mooi en gezond is.

7. Repeat
Zoals met alles: haar repareren kost tijd (en moeite zoals je wel leest). Dus verwacht niet dat je haar binnen een halve week weer mooi glanzend is. Blijf de stappen dus herhalen en dan zie je uiteindelijk zeker verbetering.

8. Niet te strak
Als laatste tip: wanneer je je haar in een staart of vlecht doet, doe dit dan niet te strak. Je haar is gevoeliger voor afbreken wanneer het zo droog is en als je het dus erg strak in een elastiek doet, dan kan het afbreken. Dit is zonde!

Hopelijk zijn deze tips weer een beetje behulpzaam en heb je binnen de kortste keren weer mooi en glanzend haar.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s